Utholdenheten man får av å løpe mila, halvmaraton og helmaraton kan ta knekken på konkurrentene på distansens siste runde.

Test distansen du også. Bli med på 800 metern på Bislett. Åpent for alle.

– Da jeg perset på 800 meter i fjor løp sprintertypene i feltet fra meg på de første 100 meterne. Med 200 meter igjen til mål lå de fremdeles foran, men på den siste halve runden spiste jeg dem opp. Jeg var rett og slett bedre trent enn dem, og tok dem på utholdenheten, sier fjorårets norgesmester på maraton, Marius Vedvik.

Les også: 800 meter er løping par excellence

Han har løpt 800 meter i konkurranse hvert år siden 2012. For å opprettholde steget i to hele runder på løpebanen er utholdenhet ekstremt viktig, og de fleste 800-meterløpere trener derfor stort sett mye mer langdistanse enn det folk flest tror. Grunntreningen deres er fylt med mange kilometer og lange intervalløkter, og er minst like viktig som fartstreningen på våren og sommeren.

– At man får et avbrekk fra de vanlige konkurransene på 10 kilometer, halvmaraton og maraton tror jeg også er veldig bra for mange som løper langdistanse. 800 meteren gir god mental trening, er knall for hurtigheten, og det er faktisk i tillegg skadeforebyggende at man løper på et høyere gir enn vanlig, legger Marius til.

For maratonløperen er det altså en spennende variasjon å teste kreftene sine på en 800 meter. Kanskje har de også en fordel mot sprinterne.

Test distansen du også. Bli med på 800 metern på Bislett. Åpent for alle.