Fra sitt hovedkvarter i Isfjorden har terrengløper Jonathan Albon sitt løpeparadis rett utenfor døren. Den britiske verdensmesteren i Ultra Skyrunning mener Flight Vectiv Pro fra The North Face løser en av terrengskoenes største utfordringer.

– Jo tykkere skoen er, jo mer beskytter den deg fra dunkingen mot underlaget når du løper. Det har vært gjennomgangsmelodien. I tillegg har det vært vanskelig å løpe lytefritt i terrenget hvis skoen ikke har vært stabil nok. Det er her Vectiv Pro virkelig har tatt et langt steg i en ny og bedre retning, med sin beskyttende demping samtidig som den bevarer den nære og livlige kontakten med underlaget, sier Jonathan Albon.

– Hemmeligheten ligger i det spesielle skummet i mellomsålen og det unike designet på karbonplaten, som stabiliserer skummet der det trengs med to nedfelte vinger. 

Ekstra god demping

Jonathan Albon, ofte bare kalt Jon, har de siste årene vunnet flere store fjell- og terrengløp. Etter VM-gullet i trail i 2019, var Jon førstemann i mål i Golden Trail Series-løpene Marathon du Mont Blanc i 2021 og OCC (Orsières-Champex-Chamonix) i 2020.

– Å løpe i Vectiv Pro føles lett og uanstrengt på grunn av den gode energireturen fra skoen. Når jeg løper nedover, gjør kombinasjonen av skummet i mellomsålen og skoens form at jeg kan slippe på og strekke ut steget. Samtidig blir jeg ikke så banket i muskulaturen, som ikke gjør meg stiv før neste oppoverbakke. 

Vectiv Pro er heller ikke bare en rask terrengsko fra den øverste hyllen, men også solid og komfortabel nok til løpeturer på mer variert underlag og ulik hastighet.

– Den ekstra støtdempingen som kommer av mer dempingsmateriale, uten at responsen er borte, er det beste med Vectiv Pro, forteller Jon.

– Når du løper mye nedover og veldig lange distanser er man avhengig av minst mulig støtbelastning underveis. Ofte går det på bekostning av respons, men Vectiv Pro løser det problemet. 

Gamechanger

The North Face har brukt grundig research og gjennomgående testing i utviklingen av skoen, og hentet mye inspirasjon fra konkurransesko til asfalt.

Den eksepsjonelt lave vekten gjør at Vectiv Pro er noe helt for seg selv, og ifølge Albon er det ingen andre sko som kan matche Vectiv Pro på lettløpte stier og grusveier.

– Spesielt i tøffe terrengløp over lengre distanser, kan Vectiv Pro utgjøre en stor forskjell, mener briten, og fortsetter:

– Måten skoen reduserer innvirkningen av distansen og underlaget har på kroppen og muskulaturen i beina, gir en massiv effekt på prestasjonen.

Les mer om Vectiv Pro fra The North Face her.