Premium lyd, premium passform. Jabra tar suksessoppskriften opp på elitenivå med sine nye ørepropper, ifølge våre testløpere. Men tålte Elite 8 Active å ligge gjenglemt i Marka i tre dager?

Elite 8 Active er Jabras nye ørepropper i premiumklassen for oss som bruker ørepropper til trening året rundt og i all slags vær. De er vanntette, tåler store støyter, høye temperaturer og skal være verdens tøffeste ørepropper.

Verdens tøffeste ørepropper?

I tillegg til å tåle det meste du utsetter dem for, er øreproppene proppet med teknologi for å gi den beste lydopplevelsen; Dolby Audio, aktiv og adaptiv støyreduksjon og vindstøynøytraliserende hear-trough for å nevne noe.

Materialene og kvalitetsfølelsen er meget bra, og vi er imponert over ytelsen til øreproppene. Enten man løper intervaller med «dunk dunk-musikk» eller rolige turer med podcast på øret, gir proppene deg en svært god lydopplevelse.

En suksessoppskrift

Vi har testet alle toppmodellene fra Jabra de siste årene og det er tydelig at danskene har funnet oppskriften på suksess:

  • Suveren lydopplevelse.
  • Høy komfort.
  • Lang batteritid.
  • Fornuftig størrelse på etuiet og proppene.
  • Fine fargealternativer.
  • Matt, eksklusiv utførelse.
  • Solide materialer og svært god byggekvalitet.
  • Knapper som gir tydelig respons og en svært enkel måte å styre proppene; lyd opp/ned, støydemping, svare på innkommende samtale.
  • App til å konfigurere lydbildet, se gjenværende batterikapasitet, finne proppene når du ikke husker hvor du la dem, oppdatere programvaren osv.

Mer minimalistisk, mer hardfør

Det er med andre ord mye som er gjenkjennbart fra tidligere Jabra-modeller i Elite 8 Active, men det er egentlig bare positivt, for de har fått høyeste karakter av oss.

Elite 8 Active-proppene bygger mindre ut fra øret og tar mindre vind, de er mer hardføre og har funksjoner som gjør dem mer brukervennlige og verdt å vurdere hvis du er i markedet for noe nytt å proppe i ørene.

Særlig synkroniseringen med Spotify (dobbeltrykk på den høyre proppen, så starter Spotify automatisk), Bluetooth Multipoint-tilkoblingen og den aktive støydempingen og vissheten om at de tåler alt* gjør dette til våre nye favorittpropper.

*i hvert fall det man vanligvis utsetter ørepropper for. Etuiet falt for eksempel ut av sekken på løpetur i Marka og ble liggende i tre dager før det ble funnet. Noen skrammer ble det, men det skal det være på verdens tøffeste ørepropper.

Ladingen fungerer som den skal og indikatorlyset lyser grønt, gult eller rødt avhengig av tilgjengelig batterikapasitet som om det var nytt.

Kan brukes hele dagen

I tidligere tester har vi fremhevet passformen og gitt Jabra de beste skussmål for komforten. Vi har brukt proppene både på korte og lange løpeturer, og tatt dem med inn på kontoret for å skåne oss mot støyen som åpent kontorlandskap medfører.

Elite 8 Active sitter behagelig i ørene hele dagen, har batterikapasiteten til å takle det og teknologien som gjør det mulig å stenge verden ute, for å konsentrere seg jobben som skal gjøres – enten på trening eller jobb.

Skulle du ha behov for kontakt med omverdenen, er HearTrough bare et knappetrykk unna.

Dersom proppene ikke sitter optimalt rett ut av esken, følger det med tre par gummiplugger i ulike størrelser, så man kan justere etter egne øreganger.

Oppsummert er dette høy-ytelses-ørepropper som egner seg svært godt til løping, men også til dagligdagse arbeidsoppgaver for deg som vil ha ett par ørepropper til alt.