Den engelske terrengprodusenten inov-8 lanserer skoen Trailfly Ultra G 280 og lover mer respons, bedre presisjon, mykere skum og lettere vekt.

Pressemelding fra inov-8

Dette er inov-8 sin første sko med nitrogen i mellomsåleskummet, noe som vil bidra til bedre respons fra materialet i hvert steg.

Utøvere som allerede har testet skoen rapporterer om at det føles som de flyr, og at det nesten føles som juks. Skoen er blitt testet på distanser fra 5 km til 350 kilometer.

Wayne Edy, grunnleggeren av inov-8, forteller at de på bakgrunn av hva testløperne har uttalt, har valgt å kalle skummet for FLYSPEED.

– Nitrogenskummet vi har laget gir en mye lettere og mykere løpsfølelse. Vi gleder oss til å introdusere denne skoen for terrengultraløpere. Her er det masse demping og respons, samtidig som du føler god kontakt med underlaget, forteller han.

Lab-tester av FLYSPEED-skummet viser at materialet har en energiretur på 65–68 prosent, mens standard mellomsålemateriale ligger på 45–48 prosent.

Yttersålen i G-Grip er laget av blant annet grafén, et av verdens sterkeste materialeer. Overdelen er pustende og fleksibel samtidig som den er slitesterk. Det stretchy stoffet gjør også at føttene dine får god plass, selv om de hovner opp etter mange kilometer på stien.

Tåboksen er ekstra romslig for at tærne kan spre seg godt ut og bidra til stabilitet og presisjon i steget. Frontpartiet er forsterket slik at tærne er beskyttet mot steiner og røtter.