HUAWEI WATCH GT 3 Pro: to nye klokker, ubegrensede muligheter
av Runner's World Norge / Annonsørinnhold fra Huawei | juni 3, 2022
Huawei befester sin plass som en solid leverandør av smartklokker og lanserer denne uken to nye modeller i GT 3-serien, GT3 Pro Ceramic Edition og Titanium Edition.
Med GT 3-serien fremhever Huawei estetikken som kombinerer teknologi og eleganse for å bringe en unik stil til håndleddet ditt – Huawei Watch GT 3-serien er allerede ute på markedet.
HUAWEI er virkelig på tå hev og nå kan du oppgradere til Watch GT 3 Pro. I denne utgaven er en rekke funksjoner oppgradert, blant annet maskinvare, design, helse- og aktivitetsmåling. Utseende på klokken er også mer raffinert enn tidligere modeller.
Resultatet er at HUAWEI nå lanserer to stilrene og tidsriktige smartklokker.
HUAWEI WATCH GT 3 Pro Ceramic Edition
GT 3 Pro Ceramic Edition er designet for å være en god balanse mellom teknologi og kunst og er i følge HUAWEI Inspirert av Botticellis mesterverk, The Birth of Venushar.
GT 3 Pro Ceramic Edition:
Motstandsdyktig mot korreksjon og varme
Laget av høytekologisk keramikk – 10 ganger hardere enn rustfritt stål
1,32-tommers AMOLED HD-farget skjerm
Feilfri bildekvalitet
HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium Edition
GT 3 Pro Titanium Edition har en urkasse i titan, safirglass og et keramisk bakdeksel. Den totale tykkelsen er redusert med 0,05 mm sammenlignet med HUAWEI WATCH GT 2 Pro. Displayet er laget av safirkrystall, som gjør at klokken oppleves både estetisk pen og praktisk, samt at man unngår slitasje eller riper, som gjør klokken mer holdbar.
Det tar kun 5 minutter å lade klokken for 24 timers bruk, som gjør at den passer godt i en aktiv og travel hverdag.
WATCH GT 3 Pro Titanium Edition:
5 minutter med hurtiglading er nok for 24 timers bruk.
Nye WATCH GT 3 Pro Titanium Edition i 46mm kommer med hele 14-dagers batterilevetid
Klokken kan også lades trådløst.
Ladehastigheten til WATCH GT 3 Pro er 30% raskere enn forgjengeren WATCH GT 2 Pro.
Din nye treningspartner
Smartklokkene kommer med en rekke nye funksjoner innen trening og allsidig helsestyring som gjør det mulig for brukeren å aktivt forebygge risikoer for sykdom.
Informasjon fra HUAWEI:
Det nye treningsprogrammet «fridykking» gir brukeren en helt ny opplevelse – klokken takler fint fridykk på opptil 30 meters dyp.
WATCH GT 3 Pro kommer for første gang hos Huawei med en EKG som sikrer at målingene er mer nøyaktige. Dette vil ikke være tilgjengelig i Norge før tidligst høsten 2022, men en betaversjon er tilgjengelig på klokken allerede nå. HUAWEI WATCH GT 3 Pro sin EKG-app (2) kan vise EKG-målinger, sanntidsanalyse, sinusrytme og atrieflimmerdeteksjon, premature atrie- og ventrikkelslagpåminnelser, og støtter arteriell stivhetsdeteksjon, som gjør det mulig for brukere å aktivt forebygge risikoen for vaskulære sykdommer.
I tillegg tilbyr HUAWEI WATCH GT 3 Pro allsidig helsestyring innen pulsmåling, SpO-måling, søvn og stress, som hjelper brukeren med å holde oversikt over endringene i kroppen til enhver tid.
Blant de over 100 treningsmodusene er den intelligente løpeplanleggingsfunksjonen. Det hjelper med å lage en personlig løpeplan basert på en persons fysiske og løpehistorie, kombinert med ytelsesmålene. Den vurderer data som tempo, hjertefrekvens, distanse og mer for å gi profesjonelle råd som utvikler seg med løperen og kan synkronisere disse dataene med andre kompatible enheter.
Merk: En smart sportsklokke kan aldri kan erstatte en reell omsorgskontakt ved symptomer som kan tyde på sykdom.
Pris og tilgjengelighet
HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium Edition og Ceramic Edition er tilgjengelig til en veiledende pris fra kr 3,990.
Post Views:2 095
Post Views:2 095
SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:
Slik gjennomskuer du grønnvasking i løpeindustrien.
Simen Holviks siste opp- og nedturer.
VM-klare Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar har to helt ulike treningshverdager. Hva kan vi lære av det?
Ukrainas løpere kjemper seg gjennom sitt livs lengste ultraløp.
Superpensjonisten Atle Nytun ble ledd av på sin første løpeøkt som barn. Heldigvis er det aldri for sent å gjøre comeback.
Stor test av vårens nye mengdesko.
En samfunnsgeografisk sjelegransking av hvordan vi som løpere er koblet til stedene og omgivelsene vi løper i.
Hva skjer i kroppen i overgangsalderen, og hvordan bør vi tilpasse treningen?
Hvordan påvirker løpingen sexlivet?
Innblikk i treningshverdagen til Hanne Mjøen Maridal.
Askild Vatnbakk Larsen gir deg formtoppingens ABC.
Ånung VIken om hvorfor og hvordan du bør lage ditt eget testbatteri og teste formen regelmessig.
Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om hvordan du unngår du fot- og ankelskader.
Terrengløper Abelone Lyng gir deg ti tips til å komme i gang med terrengløping.
Ecotrail Oslo 2022 ble en suksess, med blant annet løyperekord på 50 km. Her er resultater fra landets største ultraløp. Påmeldingen for neste år er åpen – med Early Bird-priser!
Runner’s World er mediepartner til Ecotrail Oslo
Den syvende versjonen av Ecotrail Oslo er nå historie, og det ble en grønn og skjønn løpedag i hovedstaden. Ecotrail er et urbant stiløp som tar deg gjennom grønne lunger i og rundt Oslo. Distanseutvalget er rikt med noe for alle: 10 km, 21 km, 31 km, 50 km og 80 km.
Det var første gangen Ecotrail Oslo hadde Vippa som målområde.
– Det er sted vi kommer til å trives. Vi har allerede lagt mange planer for hvordan det skal være der neste år, og vi gleder oss allerede, sier daglig leder i Ecotrail, Marit Karlsen.
Det ble ny og svært solid løyperekord på 50 km herrer. Tobias Dahl Fenre brukte bare 3 timer, 18 minutter og ett sekund på å komme seg til målstreken.
Påmeldingen for neste års løp er allerede åpen – med early bird-priser. Men vær rask med å sikre deg plass, prisene stiger den 3. juni.
av Runner's World Norge / Annonsørinnhold fra Northug
Northug har kommet med en helt ny kolleksjon treningsklær for løperen. Under testen oppdaget vi tidlig at klærne har blitt utviklet av en toppidretsutøver med lang treningserfaring.
Den nye løpekolleksjonen til Northug består av klær fra topp til tå – de har tenkt på akkurat det vi løpere ønsker. De levere blant annet løpejakker, løpetights, topper til kvinner, t-shirt til menn, løpesokker og kompresjonsstrømper.
De har selvfølgelig også riktige solbriller til løpeturen – uansett om du ønsker å løpe i skogen, byen eller på fjellet.
Northug har satt løperen i fokus med gode produkter til en fornuftig pris.
Treningsjakker til løping i sommer
Jakkene leveres i freshe farger som motiverer til løpeturer selv i litt subbete vær tidlig på sommeren. Jakkene er lette og uten hette – perfekt. For, la oss være ærlige, hvem har noen sinne trengt hette på en vanlig løpetur? Utrolig digg med en løpejakke uten ekstra stoff som svisjer bak der.
Jakkene har ventilering både foran og bak, i ryggen på jakken er det et meshpanel som gir god lufting og sørger for at du aldri blir klam, selv når det går fort unna.
Til tross for god ventileringen holder jakkene vinden ute, selv om den ikke er helt vindtett.
Passformen er veldig god, med fin lengde både i ermer og kropp. Ekstra pluss for elastisk kant ved håndleddene. Det gjør at jakkeermet enkelt kan plasseres på oversiden av klokka når du løper – og den holder seg der gjennom hele løpeturen.
Jakkene er laget av materiale som tørker fort – Quick-dry.
De har stor logo på ermet i refleks som er viktig på en litt sen kveld.
Elastikk nederst på ermet som gjør det lille ekstra.
Brystlomme til oppbevaring.
Allsidige overdeler
Med T- skjortene og toppene til Northug er du klar for en hver aktivitet som møter deg – om det måtte være en lang løpetur i sommervarmen eller en intervall på mølla.
De har alle veldig god passform, har høy pusteevne, og er laget av resirkulerte materialer. Vi opplevde at T-skjortene hadde god ventilering og bevegelsesfrihet og toppene hadde sømmer som hverken gav irritasjon eller ubehag – tommel opp.
Plaggene er laget i Quick-dry materiale som gjør at de tørker fort, noe vi opplevde at det gjorde også, selv om overdelene ikke er laget i det tynneste materialet.
I denne kolleksjonen kommer Northug med tights til både kvinner og menn. Vi testet både tightsen og treningsbuksen på lange løpeturer og andre dagligdagse aktiviteter – vi likte de godt på løpeturene våre, de er stretchy, behagelige å ha på seg, sitter godt i livet og har store meshpaneler som transporterer svetten godt.
Den superlette treningsbuksen til menn imponerer – du merker knapt du har den på. Den er fleksibel, gir deg god bevegelsesfrihet og har gode pusteegenskaper.
Det er lite som slår det å endelig kunne ta på seg shorts og legge ut på en løpetur i sommervarmen.
Northug har kommet med forskjellige shortsmodeller – felles for dem alle er at de passer utmerket til løping eller andre aktiviteter i sommervarmen.
Shortsene er lette og behagelige å løpe med, de har litt ulike lommer ut i fra modellene, men de er alle gode og praktiske. Shortsene puster godt og har snøring i livet. De er stretchy og god passform – akkurat som vi liker det.
Stretchy
Quick-dry
God pusteevne
Praktiske lommer
En kolleksjon for enhver smak
Kolleksjonene til Northug har det aller meste vi løpere ønsker oss. I tillegg til løpejakker og tights finner vi også undertøy, løpesokker, kompresjonssokker, capser, og hele kolleksjonen bære preg av kvalitet.
Northug Sportswear er i sin helhet designet i Norge, av et designteam som leverer teknisk design rettet mot aktive, kresne utøvere og hobbymosjonister. Her er “alt” tenkt på slik at bruksegenskapene er på topp. Disse egenskapene går igjen i funksjon og detaljer i Northug Sportswear.
Produktene til Northug skal være et trygt valg
Med denne kolleksjonen viser Nortug at de virkelig er opptatt av bærekraftige produkter, samfunn og miljø.
De fleste av produktene deres er laget av opptil 100 % resirkulert polyester og de er sertifisert gjennom Global Recycling Standard. Standarden krever full sporbarhet helt tilbake til første ledd, har strenge sosiale krav til arbeidsforhold i leverandørkjeden, og krav til 3 parts inspeksjoner.
Alle produktene er produsert med PFC fri impregnering, de har undertøy som er produsert av 100 % økologisk bomull og solbriller som er laget av 99 % resirkulert fiskegarn.
Northug Eyewear Performance Collection er laget for deg som stiller høye krav til utstyret. Brillene er skapt for prestasjon og har en lang rekke egenskaper som vil forbedre opplevelsen, uansett sport eller aktivitet.
Ikke glem å løpe med gode solbriller i sommer. Northug har lenge vært på markedet og leverer solbriller til både konkurranser og til turer på stranda. De har et bredt utvalg hvor alle kan finne sine briller til sitt bruk.
Streetcruiser Black/Blue fra Northug er en unisex-solbrille til både fritid og aktivitet – solbrillene består dessuten av 99% resirkulert fiskegarn.
Northug Gold Pro Performance er helt klart for den som ønsker det beste. Denne brillen er herlig å løpe med i marka – du ser tydelig alle røtter, groper og steiner.
Kjøper du en Performance-brille denne uken kan du legge til en gratis UV/Revo-linse
av Runner's World Norge / Annonsørinnhold fra Polar
Polar feirer 45 år denne våren og markerer at de har vært ledende innen pulsmålingsteknologi med to nye klokker spesielt utviklet for løpere: Pacer og Pacer Pro.
Tidligere denne våren lanserte Polar sin nye Pacer-serie, bestående av to løpeklokker – en for deg som synes alt det essensielle er nok, og en for deg som vil ha det essensielle og enda litt til.
Det er deilig å forholde seg til produkter som det står «løper» på. Produkter du vet er laget av og for løpere, og som du vet snakker til deg på et språk du skjønner. Slik er det med de to nye klokkene fra Polar – Pacer og Pacer Pro. Dette er klokker som først og fremst er ment for oss som elsker løping, selv om du selvfølgelig kan bruke dem til alt mulig annet av aktivitet også.
Polar PacerPolar Pacer Pro
Hva er nytt?
Med Pacer-serien har Polar gjort noen forbedringer vi tror vil falle i svært god løpejord:
Forbedret GPS Antennen i klokkene har fått en ny plassering, hvilket gjør at GPS-en er forbedret i spesielt i skog og by, for eksempel ved runding av hjørner i urbane strøk.
Skjerm Skjermen er blitt klarere og mer optimalisert for alle lysforhold både ute og inne.
Raskere prosessor Klokkene reagerer raskere og man opplever raskere respons fra knappene.
Designet for løping Det lette og slanke designet gjør klokka velegnet for løping.
Polar Pacer
Dette er klokka som gir dagens løpere det aller viktigste: tid, tempo, distanse, runder. Kanskje det viktigste av alt: Alt dette presenteres til deg på en oversiktlig måte, takket være lyssterk og lettoppfattelig skjerm.
I tillegg kommer selvfølgelig presis pulsmåling og nøyaktig GPS, samt en rekke spesialiserte treningsfunksjoner, søvnmåling og restitusjonsverktøy. Ikke bare en personlig pacer, men en personlig mentor, på håndleddet.
Polar Pacer
Vekt: 40 gram Batteritid: 7 dager / 35 timer i treningsmodus Vanntett: Ned mot 30 meter Pris: 1999 kr
Med Pacer Pro har Polar uppet gamet et hakk. Dette er klokka for deg som virkelig lever og ånder for løping, og som har konkrete mål du ønsker å nå. I denne avanserte løpeklokka får du verktøyene du trenger for å kunne forbedre prestasjonen.
Det som skiller Pacer Pro fra Pacer, er at Pro-varianten kommer med barometer og flere verktøy som kan analysere form, løpsøkonomi og ytelse.
Pacer Pro veier kun 41 gram og er lett, nett og elegant på håndleddet. Klokka er vanntett ned mot 30 meter, og har en batterilevetid på 35 timer i treningsmodus, hvilket betyr at den takler selv de lengste ultradistansene.
Alltid-på-fargeskjerm er et must for oss løpere. Vi som er opptatt av hva klokka viser, vil ha den informasjonen så fort vi gløtter ned på håndleddet. Den lyssterke og oversiktlige skjermen vitner om at denne klokka er skapt for løpere.
Polar Pacer Pro
Intervallfunksjon: Ja Vekt: 41 gram Batteritid: 7 dager / 35 timer i treningsmodus Vanntett: Ned mot 30 meter Pris: 2999 kr
Alt det essensielle hver løper trenger Alt du trenger fra start til slutt: tempo, tid, distanse, pluss noen andre nødvendige funksjoner for å fortsette å løpe.
Lyssterk skjerm MIP-reflekterende fargeskjerm og ultratynn Gorilla Glass 3.0-skjerm.
Forbedret høyytelses kjerneprosessor Den nye CPU-en gir deg en jevnere, kraftigere brukeropplevelse og ytelse med raskere prosessering og økt minne.
Avansert optisk pulsmålingsteknologi Spor hvert slag med Polar Precision Prime™ – håndleddsbasert HR-teknologi.
Rask lading og dataoverføring Polar Charge 2.0 festes magnetisk på klokken og lades i løpet av kort tid.
Nøyaktig GPS og lang batteritid Den nye antennedesignen sporer hvert skritt med forbedret nøyaktighet – for opptil 100 timers treningstid.
Automatiske søvn- og restitusjonsapper Se hvor godt kroppen din restituerer seg over natten – med kvaliteten, varigheten og tiden som brukes i hvert søvnstadium.
Designet for løping Lett, tynn og enkel å bruke – den er konstruert for løping og ser bra ut når du løper med den.
Smartklokkefunksjoner Musikkkontroller, push-varsler og tredjepartskompatibilitet for å koble til favorittappene dine.
I tillegg på Pacer Pro:
Inkluderer Polar SHIFT™-adaptere Velg hvilket som helst standard 20 mm armbånd for din Polar Pacer Pro og bytt utseende enkelt og raskt.
Kraftige treningsverktøy for seriøse løpere Få tilgang til en omfattende pakke med funksjoner for å spore, analysere og forbedre løpsøkonomien og ytelsen, som for eksempel VO2 max-test, running index, løpekraft (watt) og estimerte løpstider.
Integrert barometer med håndleddsbasert løpekraft Overvåk innsatsen som kreves for hvert segment av løpeturen din umiddelbart – slik at du kan justere intensiteten og avslutte sterkt.
Enten du har sluppet opp på treningsrutinene og trenger litt struktur, mistet motivasjonen, eller bare rett og slett trenger litt krydder og forandring i treninga di – her er åtte enkle grep.
Isabel Aarnes, jenta som alltid ble valgt sist i gymtimene som barn, løper sin hundrede maraton i oktober. Det feires med å invitere til et egetarrangert løp!
Ekteparet Mari Fenre og Tobias Dahl Fenre er begge tatt ut til VM i terreng- og fjelløping som starter i Innsbruck i dag, 6. juni. Her får du et innblikk i alt fra treningen deres til mentale strategier og skovalg.
Som første norske kvinne deltar Gabriella Mathisen denne uken på verdens mest fientlige løp, Jungle Ultra, gjennom Amazonas. Fortiden hennes har gjort henne råere, klokere og sterkere.
De beste øktene er faktisk de du gjennomfører, uansett hvor mange minutter de består av. Løp heller fra tidsklemma med disse øktene på 25 minutter eller mindre.
Med Stendi på laget kan Salum Kashafali antakelig løpe enda raskere. Gjennom sponsorsamarbeidet ønsker partene å promotere paraidretten, og ikke minst motivere flere med nedsatt funksjonsevne til å ta del i idretten og leve et aktivt liv.
Pressemelding fra Stendi
Stendi har inngått sponsorsamarbeid med verdens raskeste paraidrettsutøver Salum Kashafali.
– Vi gleder oss til å støtte ham fram mot Paralympics i Paris 2024, og håper samarbeidet vil gi både Salum og andre med nedsatt funksjonsevne økt livskvalitet, sier administrerende direktør Ingvild Kristiansen.
Svaksynte Salum Kashafali, som bare har to prosent syn som følge av en sjelden, medfødt netthinnesykdom, er landslagsutøver i sprint, europamester, verdensmester og regjerende paralympisk mester på 100 meter.
Den karismatiske bergenseren er to ganger kåret til «Årets mannlige parautøver» på Idrettsgallaen, og har vunnet anerkjente priser i inn- og utland for sitt samfunnsengasjement.
– Salums meritter og prestasjoner som idrettsutøver er imponerende, men han imponerer også utenfor idrettsbanen. Han er et inspirerende medmenneske med stort engasjement, og sammen skal vi løfte felles hjertesaker innen mangfold, inkludering og idrettsglede. Vi er stolte av å stille oss bak Salum, og heier på ham i alt han gjør, sier Ingvild Kristiansen.
Stendi er Norges største omsorgsaktør og driver landsdekkende virksomhet innen barnevern, BPA, heldøgnsomsorg, hjemmebaserte tjenester og eldreomsorg på vegne av offentlige oppdragsgivere. Navnet Stendi kommer av “stendig” i betydning noe bestandig, solid, varig, noe som består.
Fra venstre: Administrerende direktør Ingvild Kristiansen i Stendi, Salum Kashafali og virksomhetsleder i Stendi Assistanse Finn Allan Mathisen. Foto: Petter Wilhelmsen/Stendi
Like muligheter og et aktivt liv
Salum Kashafali og Stendi har mye til felles når det kommer til å fremme like muligheter, uavhengig av funksjonsevne. Gjennom sine BPA-tjenester, som står for brukerstyrt personlig assistanse, jobber Stendi for å gi mennesker med funksjonsnedsettelser frihet, selvstendighet og likeverd. Gjennom sponsorsamarbeidet ønsker partene å promotere paraidretten, og ikke minst motivere flere med nedsatt funksjonsevne til å ta del i idretten og leve et aktivt liv.
– Jeg er utrolig takknemlig over å ha fått Stendi med på laget. Hver dag bidrar de til at mennesker med nedsatt funksjonsevne får muligheten til å leve sitt liv, på sine premisser, noe som er helt i tråd med mine verdier. I fellesskap kan vi motivere andre til å komme seg ut i aktivitet – noe som har positiv innvirkning på både den fysiske og psykiske helsen. Jeg ser stort fram til vår reise videre, sier Salum Kashafali.
Salum forbedret sin egen verdensrekord på 100 meter til 10.43 da han vant gull i Paralympics i Tokyo i 2021. Nå satser han mot Paris 2024, med Stendi i ryggen. Foto: Rasmus Kongsøre
Har vært flink til å late som
Til tross for at Salum er nesten blind, har han i dag ingen formalisert hjelp eller assistanse – verken på trening, under konkurranser eller i livet for øvrig.
Før Stendi-samarbeidet kom i stand, visste han ikke om at BPA er en lovfestet rettighet for funksjonsnedsatte med et langvarig assistansebehov.
– Jeg har vært opptatt av å klare meg selv, ikke være til bry for andre. Men å miste synet har naturligvis gjort alle aspekter av hverdagen min vanskeligere, og jeg må innrømme at det har kostet. Jeg har vært flink til å late som om alt går bra, men i enkelte konkurranser har jeg faktisk vært mentalt utslitt idet jeg har stilt på startstreken, forteller Salum.
Virksomhetsleder Finn Allan Mathisen i Stendi Assistanse har forklart Salum alt om BPA-ordningen og hvordan den fungerer. Etter felles dialog og grundig kartlegging av Kashafalis behov, er han er ikke i tvil om at Salum har krav på assistanse.
Salum Kashafali ble hyllet som “Årets mannlige parautøver” under Idrettsgallaen i 2020. Foto: Steffen Aabel
Håper på BPA-vedtak
– Det er paradoksalt at ingen av instansene som Salum har møtt på sin vei etter at han mistet synet, har informert ham om hans rettigheter. Samtidig beundrer jeg Salum bare enda mer for å ha klart å oppnå de fantastiske resultatene på idrettsbanen. Jeg merker jeg blir veldig nysgjerrig på hvor raskt han kan løpe hvis han får en mer tilrettelagt hverdag og kan disponere energien sin mer riktig, sier Finn Allan.
Salum har nå bestemt seg for å sende en BPA-søknad til hjemkommunen Bergen. Han ser håpefullt på framtiden og målet om å ta et nytt paralympisk gull i Paris 2024.
– Gjennom samtalene med Stendi, har jeg skjønt at det er en styrke å erkjenne svakheter. Et BPA-vedtak ville vært helt fantastisk for meg og min karriere. Vi har alle en funksjon her i verden når vi rendyrker våre styrker, og jeg håper jeg får muligheten til å rendyrke det jeg er best på – og at jeg kan få hjelp til det jeg ikke er like god på, fra noen som er best på BPA, avslutter Salum.
av Runner's World Norge / Annonsørinnhold fra New Balance
De tre løperne i Team New Balance hadde alle pers som mål i verdens største halvmaraton. Her er tre svært fornøyde løpsrapporter.
Et pulserende Gøteborg viste seg stolt frem under lørdagens løp. Dette var ikke et løp kun for løpere, men en ren folkefest for byens innbyggere og tilreisende. Løypa krydde av et engasjerende publikum. Høylytte og glade roper de navnet ditt.
De tre som stod spente og klare på startstreken fra Team New Balance var Lisa Svisdal, Nils Petter Eckhoff og Pål Jostein Onsrud. Alle tre med pers i tankene. Her er deres rapport fra løpsdagen.
Pål, Lisa og Nils Petter i Team New Balance. Foto: Lemos Media
Lisa Svisdal:
– Jeg fikk et ekstra gir!
Nervene kom snikende innpå i dagene før løpet. Mitt første halvmaraton siden 2013, hva kunne jeg forvente av sluttid?
Jeg må innrømme at jeg så litt mørkt på de tunge regnfylte skyene da vi parkerte bilen og gikk inn mot Slottsskogen, til start. Men, det var tydelig at været ikke la noen demper på den gode stemningen. Folk strømmet til for å være en del av denne begivenheten.
Været lettet heldigvis og vi fikk perfekte løpeforhold, 12 grader og overskyet.
Løypa i Gøteborgsvarvet går for å være noe kupert og kanskje ikke av de raskeste løypene. Her gjaldt det å disponere farten godt. Etter 5 km gikk det seigt opp første brua, Alvsborgsbron. Jeg var fokusert på å holde teknikken og løpe så energieffektivt som mulig. Farten økte i nedoverbakkene og enda litt raskere på flaten. Kroppen kjentes bra store deler av løpet.
Det var folk i store deler av løypa. Det begynte gradvis å tette seg inn mot sentrum av Gøteborg. Etter drikke stasjonen på Gøtaplatsen gikk det slakt nedover Vasagatan. Jeg øynet nå muligheten til å komme inn under 1.50 og økte dermed farten. Ei dame stakk plutselig hodet sitt frem og ropte «Kom igen nu Lisa»! Aner ikke hvem denne damen var, men det rørte noe ved meg. Jeg fikk et ekstra gir.
Jeg la merke til flere barn i løypa som strakte ut hånda si for en «high -five». Et slik stemning gjør noe med deg!
Løpet mitt ble avsluttet i full spurt inn mot målgang i Slottskogsvallen på tiden 1.52. Jeg var glad og lettet over å være ferdig.
Lisa i mål med medalje og ny pers.
Det ble ikke 1.50 denne gangen, men tiden er uansett min personlig beste tid på denne distansen så langt. Det kan jeg være fornøyd med. Jeg tar med meg mange gode løpeminner og erfaringer fra Gøteborg.
Ønsker å rette en stor takk til Runners World Norge og New Balance for et godt samarbeid og for denne fantastiske muligheten. Veien mot Gøteborg har vært lærerik, krevende men absolutt verdt hver km! Takk til begge gutta i Team New Balance, det har vært en fryd å bli kjent med dere. Håper vi sees igjen på flere løp!
Pål Jostein Onsrud:
– Alt gikk helt etter planen
Da er vårens løpemessige høydepunkt unnagjort og jeg kan med sikkerhet si at det ble et høydepunkt!
Ankom Gøteborg fredag ettermiddag og etter å ha spist den selvfølgelige pastamiddagen bar det bort til expoen for å hente startnummer og deretter legge en god plan for morgendagen.
Planen ble lagt og jeg siktet meg inn på å holde en snittfart på 3:30 min/km, dette ville gi meg en sluttid på 1.13.50 og ny personlig rekord. Samtidig visste jeg at løypa er relativt kupert slik at første halvdelen nok kom til å gå noe saktere enn siste, jeg bestemte meg derfor for ikke å bli stresset dersom jeg skulle ligge noen sekunder bak skjemaet halvveis.
Dagen etter våknet jeg opp til gråvær og lett regn, egentlig et ganske deilig løpevær så lenge det ikke er for kaldt, og med 12-14 grader lå forholdene godt til rette for en god løpedag.
Etter en god frokost på hotellet og en liten times avslapping, var det på tide å bevege seg opp mot startområdet. Valgte å kjøre en relativ kort oppvarming og heller få meg en god plass i startpulja, vet fra tidligere at man fort kan bli stående litt i stampe på store arrangementer så ville prøve å unngå det denne gangen.
Startskuddet gikk og som vanlig var det armer og bein overalt.
Jeg er alltid litt bekymret i starten for å enten snuble i mine egne eller noen andres føtter så jeg pleier som regel å ta det litt rolig de første hundre meterne. Gruppa spredte seg imidlertid raskt utover så det tok ikke lang tid før jeg følte jeg kunne løpe rimelig fritt og avslappet.
Etter en relativ kupert runde i slottskogen bar det nedover til den første av to bropasseringer, Alvsborgbroen.
5 km ble passert rett før broen og jeg så jeg lå ca 25 sekunder bak skjemaet. Selv om dette var noen sekunder mer enn ønsket visste jeg at traseen skulle bli lettere bare jeg kom meg over broen, valgte derfor å ikke bli nevneverdig stresset av dette.
Etter at 5 km var passert ble neste naturlige delmål 10 km. Jeg visste at jeg burde i det minste klare å utligne farten hvis det fremdeles skulle være håp om å sette ny pers og kjente jeg var utålmodig til å komme til 10km-merket for å få en ny update.
10 km passeres og jeg ser at jeg fremdeles ligger 25 sek bak skjemaet. «Greit nok, jeg har i det minste klart å utligne farten, men jeg må likevel øke på litt til skal jeg klare å hente inn de tapte sekundene», tenker jeg.
Neste mål er 15 km og jeg vet at her venter det en ny bropassering, Hisingbroen. Denne er imidlertid på langt nær så stor, lang og seig som Alvsborgbroen så jeg føler jeg ikke taper all verdens til sekunder over denne.
Passerer 15 km og jeg ser jeg har klart å ta igjen 6 sekunder, men ligger fremdeles 19 sekunder bak skjemaet. Føler imidlertid at beina fremdeles er ganske gode så jeg tenker at nå er det ikke noe å spare på og prøve å økte farten et knepp.
Etterhvert som vi løper gjennom sentrum og opp avenyn, er det så mye folk og heiarop at det er umulig å ikke bli inspirert til å løpe det beina klarer.
Ved passering 20 km ser jeg at jeg har tatt igjen det tapte og ligger nå 7 sekunder foran skjemaet.
Inspirert av heiaropene og den positive sekunderingen løper jeg det jeg kan inn mot mål og klokker inn på tiden 1:13:26, ny personlig rekord!
Nils Petter Eckhoff:
– Jeg kan virkelig anbefale dette løpet!
Jeg har løpt en del halvmaraton rundt omkring, og Göteborgsvarvet er helt klart det løpet med best stemning!
Jeg prøvde å sjekke ut løypeprofilen i forkant og hørte litt med de andre på teamet om det var noen bakker å se opp for og når de kom.
Pål mente over broene kanskje kunne være litt utfordrende – og det hadde han rett i. Ellers var løypen flat og fin med en ganske lett avslutning som passet meg bra.
Jeg hadde en plan om å løpe første 11 km på under timen og lå på i underkant av 59 etter 11 km. Kroppen var fortsatt ok og jeg synes kilometerne gikk greit unna – helt til jeg kom til rundt 18 km, tror jeg.
Da fikk jeg kjenne at jeg nok ikke hadde hatt nok langturer i forkant. Skjønte dog at jeg tidsmessig lå greit an til ny personlig rekord og klarte og bite tennene sammen og komme meg til mål.
Siste kilometeren føltes veldig lang, men kunne konstatere når jeg kom i mål at jeg perset med i underkant av 1,5 minutt så var veldig fornøyd med det, siden forberedelsene ikke har vært optimale. Ser nå frem til neste halvmaraton i Panama City 19. juni.
Skal man løpe et ikke alt for vanskelig halvmaraton med god stemning vil jeg anbefale Göteborgsvarvet.
Jeg løp med karbonskoene Fuelcell RC Elite fra New Balance, de er lette og fine, og det føles som jeg kommer lettere opp i fart med mindre energi.
Da er det kun få dager igjen til vårens løpemessige høydepunkt nemlig Gøteborgsvarvet! Jobben skal nå være gjort og nå er det bare å hanke inn mest mulig overskudd og godfølelse fram mot start. Er målsettingen fortsatt realistisk og hvordan har treningen egentlig vært? Det er på tide med en statusjekk.
Göteborgsvarvet er rett rundt hjørnet. Timer med trening skal nå hentes ut av banken og gi avkastning, forhåpentligvis en god en. Les om treningen Lisa Svisdal har gjort fram mot halvmaratonløpet her.
Har jeg løpt nok? Hvordan blir været på løpsdagen? Hvordan vil kroppen kjennes på løpsdagen? Alltid mange spørsmål, alltid lett nervøs før startskuddet går.
Nils Petter Eckhoff har endret sitt syn på løping de siste årene. Nå løper han for løpingens del, og for å nå målene sine. Her er hvordan han tenker å legge opp løpet i Göteborgsvarvet.
Løping er som en energipille, sier Lisa Svisdal på Team New Balance. Gjennom kontinuerlige økter klarner hun hodet og ruster kroppen fram mot Göteborgsvarvet. Les om forberedelser og skovalg her!
Runner’s World har i samarbeid med New Balance søkt etter løpere som vil delta i Göteborgsvarvet og dele oppkjøringen mot løpet. Her er de tre sprudlende løperne. De løper alle av forskjellige grunner, men alle går for pers i Varvet!