Hoka har tatt med seg suksessoppskriften fra konkurranseskoene vi kjenner fra asfalten over i terrenget. Med den nye Tecton X på føttene blir løpeturene på stier og i skogen en helt ny opplevelse. 

Tecton X er det første medlemmet i X-familien til Hoka som hører til i terrenget. Akkurat som i skoene vi kjenner fra asfalten – Carbon X, Rocket X og Bondi X – står  “X” for karbon. 

HOKA TECTON X

Dropp: 5 mm (32 mm / 27 mm)

Vekt: 240 gram (us 9)

Anbefalt underlag: Skogsterreng, fjellterreng

Dobbel karbon

I Hoka Tecton X ligger det faktisk to parallelle karbonplater ved siden av hverandre, som strekker seg langs hele skoens lengde. Grunnen til at Hoka har lagt inn to tynne karbonplater istedenfor én, er for å beholde mest mulig løpsfølelse og kontakt med underlaget – som byr på noen helt andre utfordringer i terrenget enn på asfalten. 

Den samme forklaringen om å gi størst mulig dynamikk i variert terreng går også igjen i mellomsålen. Den nedre delen av mellomsålen er fastere, for å gi god respons og snert mot underlaget. 

Samtidig har Hoka konstruert ProFlyX-materialet i den øverste delen av mellomsålen mykt og komfortabelt, for at du fortsatt skal kjenne den behagelige dempingen og beskyttelsen som Hoka er så kjent for. 

Lett og fleksibel

Yttersålen i Vibram Megagrip går ikke med noen kompromisser. De 4 mm lange knastene er strategisk plassert for å ikke legge på mer vekt enn nødvendig uten at du mister noe grep. Og apropos vekt; 240 gram for en terrengsko med karbonplate og overlegen demping snakker mer enn godt nok for seg selv!

For å favne både de smale og brede føtter har Hoka laget en luftig og fleksibel overdel, hvor snøringen går helt ned til tåboksen på skoen. Dermed kan du tilpasse snøringen slik at den passer foten din slik du foretrekker.

Tecton X krysser av alle bokser for løping både i marka og mer krevende terreng i fjellet. For ambisiøse løpere som søker lange og raske turer, i variert terreng, treffer Tecton X blink. Samtidig åpner kombinasjonen av god demping og godt grep for nye muligheter til alle løpere som vil oppleve hvor lett og kvikk man kan føle seg når man løper på stien eller i skogen.