I tillegg inneholder havre jern, masse fiber, samt sies det at havregryna er blodsukkerstabiliserende og kolesterolsenkende grunnet innholdet av fibersorten betaglukan. Vi bruker havregryn i alt fra havregrøt, til müsli, vafler, bakverk, pannekaker og hjemmelagede energibarer og knekkebrød. Men havregryn er innmari godt selv uten at vi tilbereder den på noen komplisert måte, enten med kald melk eller yoghurt. Prøv oppskriften under, som er full av god næring og gode melkesyrebakterier fra yoghurten, i tillegg til havregrynas sunne egenskaper.
Sommerlig og kald «havregrynsgrøt»
I denne oppskriften kan du bruke akkurat den yoghurten eller syrnede melken du selv liker best, samt oppkuttet frukt og nøtter etter ønske.
For eksempel:
2 til 3 porsjoner
6 Dl Cultura Naturell
2,5 Dl Havregryn (*Bruk glutenfrie hvis du ikke tåler gluten)
Miks dette sammen i en plastboks elle skål og sett i kjøleskapet over natten, slik at havregryna sveller. Blir den tykkere enn du ønsker sper du med mer yoghurt eller cultura morgenen etter.
Server med grønne druer, litt honning og hakkede mandler for en nydelig start på dagen. Denne frokosten fungerer like bra før, som etter løpeturen din.