Travel hverdag: Korte, effektive økter

Høsten kan være en travel tid for mange av oss. Studier, jobb, familieforpliktelser kan ofte føre til at vi føler oss overveldet og stresset. Midt i dette kaoset er det viktig å finne tid til å ta vare på oss selv og opprettholde våre lidenskaper. For meg er løping en kilde til glede og avkobling. I dette innlegget vil jeg derfor dele hvordan jeg balanserte min livs, travleste høst.

1. Planlegging er nøkkelen:

Når hverdagen er hektisk, er det for meg avgjørende å planlegge tiden nøye. Jeg førte opp alle familiens planer og aktiviteter som treninger, kamper, foreldremøter, bursdagsinvitasjoner, ekstrajobbing og lignende inn i en delt kalender. På denne måten fikk jeg oversikt over hvilke tidspunkter som fungerer best til trening. Det blinket seg ut passende tider for løping, når man ikke har mange alternativer tilgjengelig, er det bare å kjøre på når muligheten er der. Planlegging hjelper til å holde deg organisert og sikrer at du får tid til å prioritere løpingen din.

En effektiv og kjapp økt som ga maks uttelling på løpe-barometeret!

2. Effektive treningsøkter:

Når tiden er begrenset, er det viktig å få mest mulig ut av hver treningsøkt. Etter et tungt år, måtte jeg tenke nytt og satte meg derfor mål om å forbedre min fem kilometer tid. For min del var det først vanskelig å innse jeg ikke hadde kapasitet til å løpe like langt eller ofte som tidligere. Etter hvert som jeg snudde mot fem kilometer, ble det bare moro og glede. For å klare dette fant jeg et løpeprogram hvor jeg fokuserte på intervalltrening og trening med tempo. Disse øktene var korte, men intense, og hjalp meg med å øke fart og utholdenhet. Ved å ha et strukturert treningsprogram følte jeg at jeg fikk utnyttet tiden godt.

3. Involvere familien:

Å balansere studier, ekstrajobb og familie kan være utfordrende, men det kan være fint å inkludere familien inn i treningsgleden. På sommerstid har barna vært med på løpeturer, men den jeg har de aller fleste øktene mine med, er min kjære mann. Dette gir ikke bare tid til å trene, men styrker også båndene i familien og skaper gode minner sammen.

Hihi, det vises ikke godt, men Anders ER på nabomølla. Ser du han?

4. Utfordre deg selv:

For å opprettholde motivasjonen kan det å sette seg mål og utfordre seg selv være en viktig faktor. For meg avsluttet året som nevnt med å forbedre min fem kilometer tid. Ved å ha et konkret mål å jobbe mot, har jeg funnet ekstra motivasjon til å prioritere løpingen, og holdt meg fokusert på målet. Dette har ført til løpeglede og mestring.

Kort oppsummert:

Det å finne tid til å ta vare på seg selv og sine lidenskaper, er viktig i en travel hverdag.  Ved å planlegge, ha effektive økter, involvere familien, samt å ha et realistisk mål, ble frustrasjon og higen etter alt jeg ikke klarte snudd. Det handler om å finne glede og avkobling i løpingen, samtidig som man oppnår personlige mål.

Jula løpt inn 24.12.23 sammen med med Muruvikingan Løpeklubb <3


Jeg ønsker deg det aller beste for det nye året. Selv gleder meg til å ta fatt med blanke ark. Det første målet blir å forbedre ti kilometer tiden min, men det er bare starten på mye løpemoro!

GODT NYTT LØPEÅR!


<3- Thea