Det å lage en quishe eller pai til middag, er både sunt, næringsrikt og godt hvis vi bruker riktige ingredienser og gode råvarer.  Det er absolutt en god og sommerlig rett som det passer å servere en stor frisk salat til.
Har du prøvd squash i pai før? Squash inneholder hele 95 prosent vann, og er derfor en mager grønnsak. Likevel er squashen veldig næringsrik fordi den inneholder jern, i tillegg til litt A, B og C-vitaminer. Squash smaker ikke så mye i seg selv, og er derfor veldig fin å bruke til det meste av mat og krydder.

Lettvint pai med squash, parmaskinke og champignon

Paibunn (glutenfri)
2,5 dl Jyttemel (Teff)
1 SS fiberhusk
2SS olivenolje
1 dl lunket vann

Miks sammen og tilsett mer mel om nødvendig, paideigen skal være fast og slippe bolle og sleiv før den kan kjevles ut. Det beste er å la den hvile i kjøleskapet i 15 minutter slik at den setter seg litt før utkjevling. Paibunnen forstekes i 7 minutter på 180 grader (varmluft).

Fyll
1 løk
1 grønn squash
6 champignoner
6 egg
6 SS melk/fløte
Revet ost etter ønske (til gratinering)
Tynne skiver parmaskinke
2SS finhakket rød chili
1SS tørket oregano
litt salt og pepper

Kutt squash og sopp opp i små terninger. Finhakk løk, chili og stek i litt olje sammen med soppen. Ta ut den forhåndsstekte paibunnen og legg sopp, løk og squash i formen. Dryss oregano og pepper over fyllet. Pisk egg og melk sammen, og krydre med litt salt og pepper. Hell eggestanden over fyllet og legg skiver av parmaskinke på toppen, før du har revet ost over. Stekes i 25-30 minutter på 180 grader, varmluft. Server paien med en frisk salat. Det passer godt med en salat av spinat, ruccola, eple, fetaost og agurk. Dressing av mager kesam, lime og hvitløk setter prikken over det hele.