Med Brooks Run Visible på kroppen kan alle se deg løpe, når som helst på døgnet. Kolleksjonen med løpetøy og løpeutstyr er nemlig laget med reflekterende materialer spesielt designet for å løpe i mørket. 

Tidlige morgenturer eller sene kveldsøkter. Noen ganger er du nødt til å løpe ut døra på de mørkeste tidene av døgnet. Siden en løpetur aldri skal gå på bekostning av sikkerheten, har Brooks utviklet løpetøy som holder deg synlig når det er mørkt ute. 

Slik blir du sett

I tillegg til sin innovative teknologi har Brooks gått grundig til verks for å forsikre seg om at du faktisk blir sett med et plagg fra Run Visible-kolleksjonen på løpetur. Gjennom egne undersøkelser har Brooks funnet ut at de fleste løpere velger å løpe i områder hvor gjennomsnittsfarten på veien er 50 km/t. Derfor ble synlighet i trafikken et sentralt fokusområde i utviklingen av Run Visible-kolleksjonen. 

Brooks teamet opp med forskere fra 3M for å vite mer om hvordan øynene våre oppfatter mennesker i mørket. I sin research fant Brooks ut at hjernen blir lett forvirret i dårlig lys. Når du ser et glimt av noe i mørket, sliter øynene med å forstå hva de ser. 

Det gjør løpetøy og utstyr med høy synlighet at du ikke bare er lett å få øye på, men også lett å kjenne igjen som et menneske. Når researchen også fortalte at billys peker nedover og til høyre, skjønte Brooks at reflekterende punkter vil bli mest synlig på løpernes nedre del av kroppen. 

Testet og bekreftet

Dermed handlet det om å finne de kritiske punktene på en løpekropp som hjelper sjåfører å kjenne igjen en løper i trafikken. Spesielt knær og ankler sto tydelig ut som de mest synlige kroppsdelene. 

Men teori og praksis er ikke alltid det samme. Derfor testet Brooks sine produkter på 3M-teamets 3 kilometer lange testbane i urbane og mørke omgivelser, hvor ingen løpere ble verken skadet eller påkjørt. Shorts eller tights, jakke eller singlet – alle ble sett før det var for sent. 

For alle årstider

Run Visible-kolleksjonen inneholder blant annet varmeisolerte gensere og jakker til kjølige kveldsturer eller duggfriske morgenjogger. Men å løpe i mørket er ikke kun forbeholdt en kald høst her i Norge. Derfor har Brooks inkludert lettere plagg i Run Visible-kolleksjonen, som vest, shorts og singlet. 

For overgangsperiodene i løpet av året kommer den konvertible jakken til sin rett. Start løpeturen med jakka på – og pakk den om til en vest når du har fått varmen. 

I tillegg har også Brooks laget opplyste versjoner av sine populære sko Ghost, Glycerin og Hyperion Tempo. 

Sjekk ut hele Run Visible-kolleksjonen her.