Formtoppingens ABC: Tre måter å prikke inn toppformen på Fra Sentrumsløpet 2023. Foto: Sajandan Rutthira

Formtoppingens ABC: Tre måter å prikke inn toppformen på


Byggverket ditt er ferdig. Grunnmuren er lagt, bærebjelker, vegg, tak, gulv og til og med interiøret er på plass. Formtoppingen handler like mye om å forstå at byggverket ditt er ferdigstilt, som å trene riktig. Med noen uker igjen til...

vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Bli RW-medlem!

Som medlem får du tilgang til alt innhold på runnersworld.no samt tilgang til arkivet og digitale utgaver.
Du får også treningsprogram på alt fra 5 km til maraton, tilpasset ditt nivå.
I tillegg følger en rekke medlemsfordeler, avhengig av hvilken medlemspakke du velger.

4 utgaver + digitalt + alle medlemsfordeler

Kr. 790,-


ABONNER

Digitalt + tre medlemsfordeler

Kr. 79,-


ABONNER

SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:

  • Slik gjennomskuer du grønnvasking i løpeindustrien.
  • Simen Holviks siste opp- og nedturer.
  • VM-klare Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar har to helt ulike treningshverdager. Hva kan vi lære av det?
  • Ukrainas løpere kjemper seg gjennom sitt livs lengste ultraløp.
  • Superpensjonisten Atle Nytun ble ledd av på sin første løpeøkt som barn. Heldigvis er det aldri for sent å gjøre comeback.
  • Stor test av vårens nye mengdesko.
  • En samfunnsgeografisk sjelegransking av hvordan vi som løpere er koblet til stedene og omgivelsene vi løper i.
  • Hva skjer i kroppen i overgangsalderen, og hvordan bør vi tilpasse treningen?
  • Hvordan påvirker løpingen sexlivet?
  • Innblikk i treningshverdagen til Hanne Mjøen Maridal.
  • Askild Vatnbakk Larsen gir deg formtoppingens ABC.
  • Ånung VIken om hvorfor og hvordan du bør lage ditt eget testbatteri og teste formen regelmessig.
  • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om hvordan du unngår du fot- og ankelskader.
  • Terrengløper Abelone Lyng gir deg ti tips til å komme i gang med terrengløping.
  • Klinisk ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft knuser åtte ernæringsmyter.

Les magasinet digitalt her!

Endelig sesongstart med Oslo Løpsfestival

Endelig sesongstart med Oslo Løpsfestival


Oslo Løpsfestival er like gøy som det er genialt. Ingen av oss er like godt trent for både korte og lange distanser, på asfalt, i terrenget, i bratte stigninger eller i maksfart. Noen løp passer beina og formen din perfekt, mens noen løp vil være en helt ny opplevelse.

Slik fungerer Oslo Løpsfestival

Du bestemmer helt selv hvor mange løp du vil delta i. Velg ditt favorittløp, eller bli med i kampen om sammenlagtseieren. Les mer om alle de åtte løpene her!

Kanskje oppdager du en ny løpeglede i terrengløypa rundt Bogstadvannet, eller finner deg selv blant melkesyra opp til Korketrekkern? Det er nettopp variasjonen som gjør Oslo Løpsfestival så spennende og gøy, akkurat slik løpinga skal være!

Du kan delta alene i Solo-klassen, eller i lagkonkurransen som en duo eller trio. Starttiden booker du på forhånd, og du kan løpe når på døgnet du vil. Det settes ut tidtakingsbokser ved start og mål for hvert løp, som etter hvert flyttes videre til neste løp på programmet. Så er det bare å finne frem sikkerhetsnålene, feste startnummeret og kjenne på nervøsiteten på startstreken!

Kort, men godt

Løpsfestivalens åpningsdistanse byr opp til fart og moro. Dette er våre fem beste tips til fem raske kilometer på Frognerstranda:

  1. Siden du bestemmer helt selv når du vil unnagjøre løpet ditt, om det så er før jobb eller etter ungene har lagt seg for kvelden, anbefaler vi å løpe gjennom løypa en gang først. Det hjelper deg med å finne løpsopplegget som passer best for deg.
  2. Finn riktig åpningsfart. Selv om løypa langs Frognerstranda er flat som en padde, blir du ikke kvitt melkesyra hvis den først dukker opp. Løp de tre første kilometerne uten å trykke pedalen helt i bånn, så du har litt krefter igjen til de to siste kilometerne.
  3. Bruk fellesstarten for alt den er verdt! Hvert løp i festivalen settes opp en annonsert fredag kl. 12:00. Finn deg en rygg og avtal dere i mellom før start om hvilken fart dere ønsker å løpe på.
  4. Ikke dropp oppvarminga! En kort distanse som 5 kilometer krever en god oppvarming. Jogg rolig i minst 10 minutter, gjerne 20 minutter og avslutt med et par gode drag i konkurransefarten din. Da slipper du og beina unna hastighetsjokket den første kilometeren.
  5. Inviter med deg løpevennene dine! Enten om du vil løpe sammen med noen eller ha din egen heiagjeng inn på den siste kilometeren, kan 5 kilometer føles mer enn langt nok når du løper alene. Bruk venner og familie rundt deg og få ekstra energi frem til målstreken.

Meld deg på 5 kilometer langs Frognerstranda i Oslo Løpsfestival her!

Vårens skoguide: Ni nye mengdesko som gir et mykt møte med asfalten

Vårens skoguide: Ni nye mengdesko som gir et mykt møte med asfalten


Lite er større for oss løpere enn gjensynsgleden med asfalt etter en lang vinter. Vi har testet ni mengdesko som alle gjør at det etterlengtede møtet med asfalten blir så mykt, komfortabelt og stabilt som mulig.  Foto: Tonje Lien Wold / Thomas Hengge Nike ZoomX Invincible Run FK 3 Vekt: 310 gram (herre) / 258 gram (dame) Dropp: 9 mm Nike’s mest dempede mengdesko har fått et ansiktsløft, uten å kvitte seg med den spretne løpsfølelsen vi har blitt så glad i hos Invincible. Den tredje versjonen kommer med enda høyere sålehøyde av ZoomX-skum – som er det samme mellomsålematerialet…

Glemt passord?

Få mer som abonnent

Som abonnent på Runner’s World får du tilgang til en rekke fordeler, bedre priser i shoppen og mulighet for å lese bladet digitalt når du logger inn.

eller

Opprett konto

Er du abonnent? Aktiver kontoen din

Full (konkurranse)fart fra vinter til vår

Full (konkurranse)fart fra vinter til vår


Du kjenner abstinensene. Du kan nesten høre knitringen av startnummeret som festes til konkurransetrøya i det fjerne. Nå gjelder det å ikke løpe seg selv i grøfta før startskuddet er avfyrt. Slik utnytter du kapasiteten fra vinteren i vårens konkurranser og tilpasser deg konkurransefarten. Vinteren for mange av oss løpere er synonymt med grunntrening. Vi bygger base og grunnmur, stein for stein med blokker av solid og ganske så konservativ trening. Etterhvert som den norske terskelmodellen har blitt mer og mer utbredt også blant mosjonister, er økter som 5 x 6 minutter og 10 x 1000 meter nærmest en fast…

Glemt passord?

Få mer som abonnent

Som abonnent på Runner’s World får du tilgang til en rekke fordeler, bedre priser i shoppen og mulighet for å lese bladet digitalt når du logger inn.

eller

Opprett konto

Er du abonnent? Aktiver kontoen din

Meg og maratonbobla i Nice-Cannes Marathon

Meg og maratonbobla i Nice-Cannes Marathon


Hva skjedde egentlig på Côte d’Azur mellom hav og fjell, med start på Promenade des Anglais og mål på La Croisette?

Foto: Activ’ Images

Det er en helt egen lyd. Lyden av quadriceps som våkner. Koffeingels som plasseres i beltet rundt livet. Lisser som strammes nok en gang. På en måte har det nesten aldri vært så stille på havnepromenaden i Nice før. Ingen sier noe. Ingen trenger å si noe, alle vet hva alle de andre tenker på. Hva de gruer seg til. Jeg og maratonbobla har nok med oss selv. 

Noen kommer løpende febrilsk på andre siden av gjerdet, for sent ute til start etter å ha blitt stående fast i bagasjedroppen. De prøver å bryte seg inn i startfeltet, inn i de andres boble. Hemningene og de sosiale kodene er lagt igjen på hotellrommet. Hver en busk, hver en palme, hver en lyktestolpe, alt er et toalett. Maratonbobla skjemmer ingen.

Sola har begynt å titte fram bakerst i horisonten og legger seg over asfalten under føttene mine. Maratonbobla drar meg over startlinja, som en magnet, fra rygg til rygg, over fortauskanten, gjennom forbikjøringsfelt, maratonbobla har ingen vikeplikt. 

Yachtene ligger stille og glitrer, som et diamantsmykke i glassmonteret. Jeg og maratonbobla er bare på gjennomreise, men vi kan i det minste drømme oss bort, utvide boblen og la tankene fly bort fra den stramme gnissingen fra kompresjonsstrømpene. Vi kan drømme om høye glass med Cremant, uendelige drueklaser, lukten av dyr parfyme. Én dag. Én dag.

Den beige muren i Antibes’ gamleby matcher den solbleke huden min. Vi er halvveis. Maratonbobla har ikke sprukket ennå. Men den nærmer seg, jeg har mindre armslag, singleten gnager under armene, pulsbeltet strammer seg rundt brystet. 

Jeg griner på nesa. Havet på andre siden av muren slår inn mot oss, men når ikke opp. Jeg har nok med mine egne bølger, beina blir tyngre og tyngre. Maratonbobla begynner å briste. 

Munnen er tørr. Sola strekker seg intenst over himmelen, svetten i panna har slått seg ned på permanent basis. Vinden puster ikke, beina er betong. Akkurat som en tørr og ihjeltygget tyggis, er det umulig å blåse liv i maratonbobla. 

Førtien. Bare tusen igjen. Tusen tanker om hva jeg holder på med, tusen grunner til å finne på noe annet. Tusen grunner til å stoppe. Tusen tårer for sønnene mine. Tusen overbevisninger til beina som ikke vil mer. 

Jeg ser ikke palmene. Jeg ser ingen strand. Jeg ser ingen tid, ingen som heier. Jeg ser bare maratonbobla mi på vei over målstreken, med armene i været.

Foto: Activ’ Images

Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer
Se video: Vi har testet ASICS Gel-Nimbus 25!

Se video: Vi har testet ASICS Gel-Nimbus 25!


Lettere enn Gel-Nimbus 24, stødigere enn Novablast, mer demping enn noen gang – her er vår test av komfortvinneren Gel-Nimbus 25 fra ASICS.

Gel-Nimbus 25 har blitt kåret til den mest komfortable løpeskoen av The Biomechanics Lab i Australia.

Vi i Runner’s World har testet skoen og kjente den myke dempingen allerede fra første steg!

Se video og hør vår dom om Gel-Nimbus 25 her!


Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer
Sponset innlegg