Den 80 centimeter tykke isen Tisleifjorden i Gol samler hundrevis av løpere fra hele verden. Frozen Lake Marathon er ikke bare et norsk løpeeventyr, det er også verdens flateste maratonløype!

Runner’s World er samarbeidspartner med Frozen Lake Marathon, som arrangeres av RWs søsterselskap Springtime Event.

Til hverdags brukes isen på Tisleifjorden i Gol til glattkjøring og testing av piggdekk til bil. Men lørdag 23. mars 2024 byttes piggdekk ut med piggsko, når startskuddet i Frozen Lake Marathon sender løperne ut på en helt unik løpsopplevelse.

 

Verdens flateste maratonløype

Frozen Lake Marathon går i en løype på 21,1 kilometer, som du enten løper én eller to ganger. 

Isen på Tisleifjorden er 80 centimeter tykk og tåler 30 tonn – eller rettere sagt 577 versjoner av Eliud Kipchoge. Løypa blir først satt et par dager før selve løpet, og er under kontinuerlig overvåkning med jevnlige kontroller for å ivareta løpernes sikkerhet.

Selv om det er helt trygt å løpe Frozen Lake Marathon, forteller tidligere vinner i kvinneklassen på maratondistansen, Abelone Lyng, at det kiler litt i magen av tanken på å løpe på en isdekket innsjø.

– For meg var dette et «bucket list marathon». Frozen Lake Marathon var ett av de løpene jeg var nødt til å hake av for en gang i løpet av livet, beskriver RW-blogger Abelone Lyng i sin løpsrapport.

Les hele innlegget til Abelone her!

Langhelg med løping

Frozen Lake Marathon arrangeres lørdag 23. mars. Men allerede kvelden før starter løpshelgen med et sosialt kveldsløp på fredag, hvor du får teste løypa og kjenne på isen under føttene før lørdagens hovedløp.

Foto: Ian Corless

I tillegg tilbyr arrangøren egne overnattingspakker, hvor du kan velge mellom enkeltrom, dobbeltrom eller egne hytter med plass til opptil 10 personer – perfekt for løpegruppa!

Les mer om overnatting på Frozen Lake Marathon her!