100+ eliteløpere, 3 nasjonale og 20 personlige rekorder – Dette er Festival of Running!

Pressemelding fra Asics.

Fredag 5. april  2024, to dager før storslåtte Paris Marathon, gikk startskuddet på årets og verdens første “Festival of Running” av, hvor ASICS ventet spent på å sette i gang det som kom til å bli en utrolig løpsfestival-helg.

ASICS Speed Race. Foto: ©albindurand

Over 100 eliteløpere fra hele verden stod klare på startstreken ved Palais Royal i det startskuddet gikk av. Alle med samme mål – om å sammen demonstrere den sterke kraften løping gir og til å løpe for alle type løpere. Og man kan trygt si at den sterke løpekraften ga resultater.

Under Festival of Running ble det registrert utrolige 3 nasjonale rekorder og 20 personlige rekorder av eliteløpere fra ulike nasjoner.

ASICS Speed Race. Foto: ©albindurand

Vinneren av 10 km blandet var Likina Amebaw fra Etiopia, med en svimlende vinnertid på 29:56. Hun slo sin nåværende personlige rekord med over ett minutt. Jemal Yimer, også fra Etiopia vant 10 km for menn ved å matche sin personlige beste på 27:43. 

Vinneren av5 km for menn med tiden 13.24 gikk til Hagos Gebrhiwet fra Etiopia, og seieren på 5 km blandet gikk til Caroline Nyaga fra Kenya som løp på tiden 14:40.

ASICS Speed Race.

Mohamed Ismael fra Djibouti, slo sin egen nasjonale rekord på 5 km med 2 sekunder, og oppnådde et fantastisk resultat på 13:32. 

Den italienske rekorden på 10 km ble satt av Nadia Battocletti med tiden 31:19, og den østerrikske rekorden på 10 km løp Julia Mayer i havn på tiden 32:28. Cam Levins utlignet den kanadiske rekorden på 10 km for menn med et fantastisk løp på tiden 28:11.

ASICS Speed Race.

Det er høyst verdt å nevne at alle personlige rekorder ble oppnådd med ASICS nye METASPEED PARIS-serie; METASPEED SKY PARIS eller METASPEED EDGE PARIS. 

Begge METASPEED PARIS skoene er blitt til ved hjelp av ASICS Insitute of Sport Science, og blitt testet av over hundre eliteløpere over hele verden. Og med det er skoene designet med avanserte teknologier for å støtte løpere som ønsker å føle og prestere på sitt beste når de jakter nye personlige rekorder.

Etter pangstarten 5. april, ble det lørdag 6. april arrangert en 5 km shake-out run som en oppvarming til søndagens kommende, store maraton.