Når vinterens snø slipper taket på det uendelige nettverket av stier i Engadin er det dags for å slippe løs løperne i de sveitsiske alpene. Eliten reiser hit for å trene i høyden, mosjonistene kommer for å nyte naturopplevelsene, og de frihetselskende terrengløperne forlater asfalten for å ta for seg av Engadins spennende muligheter til fantastisk fjelløping. Velkommen til løperens paradis!

Engadin-området, ikke langt fra St. Moritz i Sveits, har alt løperen kan ønske seg.

Bildet er tatt på dag fire under Via Grischuna-turen, en syvdagers løpetur fra Davos / Klosers til St. Moritz, Sveits. Foto: Patitucci Photo

Via Grischuna – verdens vakreste fjelltopper

Via Grischuna-stienes syv etapper byr på totalt 9000 høydemeter med klatring, fra Davos til St. Moritz. At man kan finne spekatkulære opplevelser som dette i kantonen Graubünden kommer kanskje som en overraskelse, men faktum er at området ikke har noe å skamme seg over – heller tvert om.

Dag fire på Via Grischuna sti-eventyr, en syvdagers løpetur fra Davos / Klosers til St. Moritz, Sveits. Foto: Patitucci Photo

De åpne, steinete dalene, krystallklare sjøene og de glitrende hvite isbreene gjør Graubünden til et av verdens vakreste fjellområder. Vi lover at det ville og romantiske landskapet som Via Grischuna passerer kommer til å ta pusten fra deg – igjen og igjen.

Du kan bruke Via Grischuna-stien som inspirasjon til ulike dagsturer, eller du kan planlegge en åttedagers løpeferie. De syv etappene går fra hytte til hytte, slik at du kan booke overnatting underveis.

Etappene ligger på mellom 17 og 30 kilometer per dag, med mellom 1200 og 1600 høydemeter daglig. Absolutt en utfordring, men så absolutt verdt det!

La Traverseda Engiadina – en inspirerende utfordring

Er du klar for Stravas terrengutfordring «La Traverseda Engiadina?» Er du klar for å oppdage stiene mellom Samedan, Bever, La Punt og Zuoz? Det er bare du, Strava-appen og de fantastiske naturopplevelsene på tre av de vakreste stiene i Øvre Engadin.

Fra juni til oktober kan alle som vil løpe i terrenget på ABC-stiene Arpiglia, Belvair og Clavadatch – enten for å sette ny pers, for å konkurrere mot andres tider på Strava, eller bare for å nyte den spektakulære utsikten og den friske luften i Engadin. De tre stiene er ikke bare varierte og utfordrende, men også veldig vakre.

Arpiglia-etappen er på 12,7 kilometer og 810 høydemeter. Belvair-etappen er på 12,5 kilometer og 438 høydemeter, mens Clavadatch-etappen er på 10 kilometer og 665 høydemeter.