Sponset innlegg
En ny verden for hverdagsløperen

En ny verden for hverdagsløperen


To klassikere har fått en oppgradering. Gel-Nimbus 24 og Gel-Cumulus 24 er begge allsidige mengdesko som alle løpere bør ha i skoparken.

Disse to mengdemodellene utgjør en revolusjon for hverdagsløpinga. Her er hvilke oppgraderinger Nimbus 24 og Cumulus 24 har fått.

Se videoen med vår dom av skoene etter testing lenger ned i artikkelen.

ASICS Gel-Nimbus 24

Høyenergisk demping på hver løpetur

Gel-Nimbus har gjennom flerfoldige år vært en av ASICS’ mest trofaste travere og gitt løpere opplevelsen av den oppløftende støtten og stabiliteten på løpetur. Nå er den 24. utgaven her, og tilbyr den mest avanserte støtbeskyttelsen noensinne: FF Blast Plus.

ASICS Gel-Nimbus 24 for herre og dame.

FF Blast Plus-teknologien bidrar til at løperne kan oppleve et enda mer sømløst og uanstrengt bevegelsesmønster. Dette er samme lette og energiske dempingsmateriale som er brukt i den populære Novablast-modellen.

Nimbus 24 har også forbedret komforten under foten, noe som ikke bare gir en mykere landing i steget, men også en mer energisk stegavvikling.

Som den første versjonen av Gel-Nimbus med FF Blast Plus-teknologi i mellomsålen, er Gel-Nimbus 24 omtrent 19 gram lettere enn forgjengeren.

Det myke mesh-materialet i overdelen strekker seg sømløst over foten og gir en støttende følelse. Bruken av ASICS LITE-yttersåle i gummimateriale forbedrer skoens holdbarhet ved å være lettere og sterkere enn standard yttersålematerialer.

Gjennom introduksjonen av FF Blast Plus i mellomsålen vil du oppleve en positiv energiretur for både kropp og sinn med Gel-Nimbus 24 på beina. Disse egenskapene gjør Gel-Nimbus 24 til en naturlig mengdesko for hverdagsløperne som ønsker støtte og optimal støtbeskyttelse på sine rolige løpeturer.

Gel-Nimbus 24 er mengdeskoen alle trenger, men kanskje ikke vet at de trenger. Kombinasjonen av skikkelig god demping sammen med god respons i mellomsålen fungerer utmerket til alle hverdagsturer.

ASICS Gel-Cumulus 24

Ultralett og komfortabel hverdagshelt

ASICS har også gjennomført den samme forandringen i Gel-Cumulus 24 og oppdatert mellomsålen med FF Blast-teknologi. Gel-Cumulus 24 er en allsidig løpesko som gir maksimal komfort for de daglige løpeturene – uansett distanse. Den ultralette og komfortable mengdeskoen er spesialdesignet for hverdagsløperen, som ønsker en slitesterk og komfortabel løpesko.

For å maksimere komforten har hælen i Gel-Cumulus 24 fått en forbedret passform og en jevnere følelse i landingen. Sammen med tilpasset jacquard-mesh i overdelen ligger alt til rette for at foten holdes kjølig under hele løpeturen.

– Den nye Gel-Cumulus 24-skoen gir løperen komfort, varighet, og allsidighet til å løpe så langt de måtte ønske, slik at de ikke bare kan få mest mulig ut av skoen, men også av seg selv. Skoen er det perfekte valget for de som ønsker å oppleve den oppløftende effekten bevegelse har på sinnet, sier Tomohiro Nagasue, produktutvikler for Performance Running Footwear hos ASICS.

Med det nye FF Blast-materialet har Gel-Cumulus 24 blitt omtrent 24 gram lettere enn forgjengeren, som gir en mykere landing og fyller hvert steg med mer energi. I yttersålen bidrar den nye ASICS LITE-gummien til å redusere slitasjen på skoen.

Se test av skoene her:

  • ASICS Gel-Nimbus 24
  • Vekt: 247 gram (dame) / 290 gram (herre)
  • Dropp: 13 mm (dame) / 10 mm (herre)
  • ASICS Gel-Cumulus 24
  • Vekt: 249 gram (dame) / 286 gram (herre)
  • Dropp: 8 mm (dame/herre)

Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer

Vil du delta på Fýri Trail med Team RW?

Runner’s World skal delta på Golden Trail-finalen Fýri Trail by Salomon. Nå søker vi to løpere som ønsker å være med på teamet. Startplass, overnatting og en unik løpsopplevelse er inkludert!
Les mer

SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:

  • Slik gjennomskuer du grønnvasking i løpeindustrien.
  • Simen Holviks siste opp- og nedturer.
  • VM-klare Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar har to helt ulike treningshverdager. Hva kan vi lære av det?
  • Ukrainas løpere kjemper seg gjennom sitt livs lengste ultraløp.
  • Superpensjonisten Atle Nytun ble ledd av på sin første løpeøkt som barn. Heldigvis er det aldri for sent å gjøre comeback.
  • Stor test av vårens nye mengdesko.
  • En samfunnsgeografisk sjelegransking av hvordan vi som løpere er koblet til stedene og omgivelsene vi løper i.
  • Hva skjer i kroppen i overgangsalderen, og hvordan bør vi tilpasse treningen?
  • Hvordan påvirker løpingen sexlivet?
  • Innblikk i treningshverdagen til Hanne Mjøen Maridal.
  • Askild Vatnbakk Larsen gir deg formtoppingens ABC.
  • Ånung VIken om hvorfor og hvordan du bør lage ditt eget testbatteri og teste formen regelmessig.
  • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om hvordan du unngår du fot- og ankelskader.
  • Terrengløper Abelone Lyng gir deg ti tips til å komme i gang med terrengløping.
  • Klinisk ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft knuser åtte ernæringsmyter.

Les magasinet digitalt her!

Sponset innlegg
Saucony Tempus – stabilitet uten å tynge

Saucony Tempus – stabilitet uten å tynge


Tidligere har stabilitetsmodellene i løpeskosortimentet kanskje ikke vært de mest sexy i klassen. Men alle som har sett en god high school-film vet at nerden kaster brillene og blir prom queen til slutt. Kanskje Saucony hadde dette i mente da de utviklet Tempus – en lett, veldempet og responsiv sko som samtidig gir deg støtten og stabiliteten du trenger.

Saucony har utviklet en lett og rask sko med støtte og stabilitet for løpere som trenger litt ekstra guiding i steget. Hils på Saucony Tempus!

Tempus er latinsk for tid, og for første gang i historien kan løpere som trenger litt ekstra støtte i steget, også få gleden av lett vekt, god respons og deilig demping i én og samme pakke.

Suksessfaktorene

Demping og respons: Mellomsålen i Tempus består av en fullengdes kjerne med ultralett PWRRUN PB-skum for fantastisk demping og respons.

Støtte og stabilitet: I tillegg finner vi en “ramme” av PWRRUN-skum som er dratt litt opp fra mellomsåla og rundt foten. Denne støtter foten din i landingsfasen av steget.

Mer mellomsålemateriale på sidene av fotbuen og rundt mellomfoten, gir deg følelsen av at foten ligger trygt på plass i en «seng» av skummateriale. Forklart på en annen måte: Foten din er i større grad plassert i såla, ikke bare oppå den.

Snert i steget: Den kurvede geometrien og bakkekontakten i skoens forfot gir deg et kvikt fraspark. Du formelig ruller framover i hvert steg og skytes av gårde.

Komfort: Snøresystemet og overdel-materialet er mykt, lett og pustende. Alt for en komfortabel og problemfri løpsopplevelse.

Hvor og når?

Vi har testet Tempus på flere typer underlag og på forskjellige økter. Her har du en allsidig allrounder som gir hverdagsturene følelse av luksus.

Grus og asfalt er naturlig nok foretrukne underlag, men vi har tatt Tempus med på lettløpte stipartier i terrenget, og takket være nettopp stabiliteten i skoene, er de helt med på notene, også i skogen.

Skoen er ypperlig til rolig og moderat løping over lange distanser. Men, takket være den lette vekten, den kvikke responsen og den vuggeformede geometrien, er dette en sko man helt klart også kan løpe fort i (spottet på startstreken i helgens 10-kilometerløp, faktisk!).

Saucony Tempus

Vekt: 252 g (herre) / 224 g (dame)

Drop: 8 mm (36,5 mm / 28,5 mm)

Bonus: Overdelen i Tempus inneholder resirkulerte materialer

Veiledende pris: 2199 kr

Sponset innlegg
Koffein – fordel eller ulempe for løpere?

Koffein – fordel eller ulempe for løpere?


Koffein er en av de farmakologiske aktive substansene som blir konsumert i høyest grad. Det har ingen næringsverdi og ingen nødvendig biologisk funksjon i kroppen, men svært mange klarer ikke å starte dagen uten koffein.

De største kildene til koffein i kostholdet er te, kaffe, sjokolade, cola og energidrikker. I likhet med den generelle befolkningen er koffeininntaket hos idrettsutøvere også høy, særlig etter at koffein ble fjernet fra listen over forbudte stoffer av Verdens antidopingbyrå.

Koffein som prestasjonsfremmende tilskudd finnes i de fleste idretter, men er mer vanlig hos utholdenthetsutøvere, og inntaket øker også med alderen til utøveren.

Det finnes flere mulige mekanismer for hvordan koffein påvirker prestasjonen, men noen av de viktigste effektene i utholdenhetsidretter er:

  • Redusert oppfattelse av anstrengelse og smerte
  • Bedre muskelaktivering (aktivering av flere motoriske enheter). 

Hvor mye?

Koffein er nå et godt etablert prestasjonsfremmende tilskudd for både lange utholdenhetsøvelser og kortere distanser. Anbefalingene ligger rundt 3–6 milligram per kilo kroppsvekt cirka 60 minutter før trening/konkurranse enten i pille- eller pulverform. Dette er vist å gi bedre prestasjon.

For en som veier 70 kilo vil et inntak på 3 mg/kg tilsvare 210 mg koffein. Halveringstiden til koffein er på cirka 4–6 timer, men noen av metabolittene har en nedbrytningstid på opptil 12 timer og kan dermed forlenge effekten.

Jo mer, desto bedre?

Det er ikke nødvendigvis slik at jo mer koffein du inntar, desto mer effekt får du. Det kan virke som om koffeinmengder på 9 milligram eller mer per kilo kroppsvekt ikke gir en økt prestasjonsfremmende effekt, men at det heller øker risikoen for negative bivirkninger.

Tilvenning og avvenning

Forskning viser at koffeintilvenning har begrenset påvirkning på den prestasjonsfremmende effekten. De som inntar koffein daglig, ser ut til å oppleve like stor effekt som de som har lavt til moderat inntak.

Videre har studier vist at det ikke er nødvendig å gjøre en koffein-avvenningsperiode for å se en prestasjonsfremmende effekt.

  • Koffein oppsummert:
  • 3–6 mg/kg kroppsvekt ca. 60 min før trening/konkurranse.
  • ≥9 mg/kg har ikke en større prestasjonsfremmende effekt.
  • Lave doser (100–300 mg) inntatt under trening kan også være prestasjonsfremmende.
  • Det er store individuelle variasjoner, test ut nøye på trening.

Positive effekter

Flere studier har vist at akutt koffeininntak blant annet kan forbedre aerob utholdenhet, anaerob prestasjon, maksimal styrke og muskulær utholdenhet.

Studier viser også at inntaket blant utøvere er moderat til høyt under konkurranser, selv om det er mulig å oppnå sammenlignbare fordeler med lavere mengder koffein.

Bivirkninger

Koffeininntak kan ha flere ulemper og gi plagsomme bivirkninger; hodepine, mageproblemer, tachykardi (hurtig puls), søvnløshet, nervøsitet og tremor. Noen av disse kan forekomme selv om en inntar lave doser (≤3 mg/kg).

Selv om det er en potensiell risiko for flere koffeinrelaterte bivirkninger under trening og konkurranser finnes det ingen klar risiko/fordel-ratio for utøvere. Det er avhengig av idrett, hvilken dose som er brukt, daglig inntak og individuell koffeinrespons.

Ulempene som er assosiert med høyt koffeininntak før og under trening kan ha en negativ effekt på prestasjon istedenfor å forbedre den, og kan til og med forstyrre restitusjonen. Dette kan være negativt for prestasjonen der utøveren konkurrerer flere ganger i løpet av en dag eller det er liten tid for restitusjon.

Ifølge en metaanalyse (sammenstilling av resultater fra flere studier) er de mest utbredte bivirkningene tachykardi, hjertebank, økt urinproduksjon, mageproblemer, hodepine, søvnløshet og muskelstivhet.

Forekomsten av disse var alltid lavere med lave doser koffein, mens den var moderat med moderate til høye doser av koffein. Andelen av de som opplevde angst/nervøsitet og tachykardi/hjertebank etter trening var henholdsvis 75 og 83 prosent med høye koffeindoser (≥6.1 mg/kg).

Selv 24 timer etter trening/konkurranse var noen av disse bivirkningene fortsatt vedvarende, for eksempel mageproblemer (72 %) og hodepine (42 %). Ifølge dagens retningslinjer for koffein er disse bivirkningene assosiert med høyt koffeininntak (9 mg/kg), men denne oversiktsartikkelen fant at koffein gir bivirkninger i hele spekteret av koffeininntak.

Oppsummert kan vi si at lave doser koffein (ca. 3 mg/kg) er assosiert med få eller ingen bivirkninger og at forekomsten av bivirkninger mest sannsynlig er doseavhengig. Dersom du skal bruke koffein på en konkurranse som går over flere dager er det viktig å tenke på effekten koffein har på søvn og restitusjon.

Forsking antyder også at den prestasjonsfremmende effekten til koffein påvirkes av hvilke gener en har, blant annet CYP1A2-genet som er involvert i metabolismen av koffein i leveren.

Videre kan også absorpsjon, alder, kjønn, kosthold og genetisk bakgrunn forklare de individuelle effektene av koffein, noe som betyr at løpere må teste bruk av koffein på trening før det implementeres i en konkurranse, og da ta i betraktning din individuelle erfaring med eventuelle bivirkninger.

Kilder:
The Effect of Acute Caffeine Ingestion on Endurance Performance: A Systematic 
Review and Meta–Analysis (Southward et al. 2018) 
Risk or beneft? Side efects of cafeine supplementation in sport: a systematic review (2021)

Opplev Valais – terrengløping på sitt vakreste

Opplev Valais – terrengløping på sitt vakreste


Valais-regionen i Sveits er destinasjonen for deg som vil nyte livets goder. Her kan du utfordre deg selv med løping langs spektakulære fjellstier, tilbringe verdifull tid med venner og familie – eller bare ta inn det alpine landskapets majestetiske ro.

Matterhorn har du antakelig hørt om. Fjellet som pryder Toblerone-sjokoladen og er ett av Sveits’ høyeste. Denne ikoniske toppen ligger i regionen kalt Valais, og her finnes det uendelig med muligheter for eventyr og utfordringer for oss naturelskere.

Variasjonen i terrenget og topografien byr virkelig opp til turer av det uforglemmelige slaget. Her finner du alt fra dramatiske fjell og dype daler til frodige skoger og grønne beitemarker. Det vakre området utgjør en base for de mange populære stiene med varierende høydekurver, tekniske utfordringer og en uslåelig utsikt.

© Thyon Région Tourisme SA/Etienne Bornet

Flere av stedene i Valais-regionen satser nå på å bli nøkkeldestinasjoner for terrengløping, og har utmerkede (ikke u-merkede) stier som passer alle nivåer og preferanser. Variasjonen er stor når det gjelder både lengde, teknisk vanskelighetsgrad og høydemeter.

Dette er kanskje en av de beste måtene å komme i form på, for utsikten og landskapet gjør at du glemmer hvor slitsomme noen av bakkene kan være. Uansett om du er nybegynner eller en erfaren terrengløper, tilbyr Valais Matterhorn-regionen på fantastiske muligheter.

Les mer om Valais og terrengløping i regionen!
Om regionen: visitvalais.ch
Om terrengløping: visitvalais.ch/trail
Book turen her: Visitvalais.ch/shop

Nendaz-Veysonnaz

Spennende utfordringer og fine løperuter – med konkurransemuligheter!

I skisystemet «De fire dalene» ligger blant annet byen Nendaz med sine tradisjonelle hus og idylliske gårder. Ikke langt unna finner du også byen Veysonnaz som har utsikt ned i Rhondalen og til Bern-alpene fra sin sjarmerende lokasjon i fjellsiden, høyt over regionhovedstaden Sion.

Her møtes du av et godt bevart, autentisk miljø i kombinasjon med moderne infrastruktur for turisme. Og, dette er en gullgruve for løpere som elsker å løpe i terrenget.

© Suisse Tourisme

Uansett hvilket nivå du befinner deg på, eller om du har base i Nendaz eller Veysonnaz – så er du garantert løpsopplevelser og naturopplevelser som er tilpasset ditt nivå.

Her finner du fjorten forskjellige ruter for terrengløping, alt fra kortere, lettere turer til lengre og mer utfordrende traseer. I sommer tilbys også flere morsomme arrangementer: hva sier du til en guidet løpetur inkludert middag i solnedgangen på Dent de Nendaz på 2462 meters høyde? Eller utfordringen Dent de Nendaz Challenge, som går ut på å ta seg til toppen på kortest mulig tid? På toppen belønnes du med makeløs utsikt over Rhonedalen og Bern-alpene.

© Suisse Tourisme/André Meier

Regionen har selvfølgelig også sitt eget terrengløp! Den 27. august arrangeres Nendaz Trail. Her kan du velge mellom distansene 16 km, 30 km eller 70 km – og du kan like gjerne gå, hvis løping blir for heftig.

Les mer!
Nendaz: nendaz.ch/trail
Veysonnaz: veysonnaz.ch/trail
I appen Nendaz Veysonnaz Outdoor finner du rutebeskrivelser for de umerkede stiene i området.

Saas-Fee/Saastal

En alpin verden av opplevelser!

Hvis du ønsker å feriere i høyden, er ferieregionen Saas-Fee og Saastal perfekt å reise i. I dette unike fjell- og brelandskapet, omgitt av 18 firetusenmeterstopper, venter eventyrene på deg i hopetall. Uansett om du vil teste de fysiske grensene dine eller lengter etter fornøyelse og avslapning, er du kommet til rett sted. Saastal er en ideell plass for terrengløping, og det blir bare mer og mer populært i denne regionen, også blant eliteløpere som drar nytte av den høye høyden.

Vi anbefaler den middels vanskelige Hannig-Alp-stien som en perfekt introduksjon til løping i alpint miljø. Den er ti kilometer lang med 417 høydemeter, og byr på alt fra lettløpte stier til steinete terreng – og til og med en toppbestigelse. En annen anbefaling er Jazzilücke-stien, en runde som har litt av alt. Turen begynner med en lang klatreetappe med passe snill stigning slik at du kan løpe oppover.

Etter en stund åpner landskapet seg, og her kan du nyte utsikten over de omkransende firetusenmeterstoppene og isbreene før du løper ned igjen. En annen fantastisk opplevelse er den varierte isbre-stien. Her får du  alle ingrediensene som skal til for en minnerik dag: alpint landskap, fine stier, spisepause i en fjellstue, en brevandring – og til slutt en etterlengtet nedoverbakke.

Les mer!
Terringløping i Saas Fee/Saastal: saas-fee.ch/trail-running

Mattmark Half Marathon – et variert og vakkert løp

Dette løpet går av stabelen 10. september og kan skilte med 21,1 vakre og varierte kilometer og 810 høydemeter. Løypetraseen går på grus, sti og noe asfalt, og starter flatt, før en moderat stigning utfordrer deg cirka midt i løpet. De siste 7 kilometerne går langs den pittoreske innsjoen Mattmarksee.

Løpet tilbyr også en fun run-kategori for de som ønsker å gå eller løpe litt kortere Denne løypa går rundt sjøen.

Les mer: saas-fee.ch/en/events

Sponset innlegg
Veien til bedre restitusjon med Infrarød sauna

Veien til bedre restitusjon med Infrarød sauna


De er alle tre i verdens- og norgestoppen i sine idretter – felles for Vetle Sjåstad Christiansen, Mushaga Bakenga og Mats Hauge er at de trener hardt, ønsker å prestere på toppnivå og sverger til infrarød sauna til restitusjonsarbeidet.

Idrettsutøverne har i lengre tid ikke bare testet, men aktivt brukt infrarød sauna i sin treningshverdag. De er alle overbevist om at bruken av infrarød Sauna fra Radiant Health® har hjulpet dem med å optimalisere treningen, bedret restitusjonen og gitt dem dypere søvn.

Foto: Radiant Health/ Thomas Sandfield

Restitusjon i hverdagen

Det er viktig å lytte til kroppen etter trening og gi den rett mengde hvile. Når du trener bryter du ned kroppen, og ved restitusjon bygger kroppen seg sterkere igjen.

Restitusjon blir bare viktigere og viktigere for både idrettsutøverer og aktive mosjonister og det er det fort gjort å glemme i en travel hverdag.

For å gjøre det enkelt kan vi dele opp restitusjon inn i passiv og aktiv restitusjon. Ved aktiv restitusjon beveger man seg nok til at kroppen blir varm og blodsirkulasjonen øker, uten at det er belastende. Passiv restitusjon er ren hvile.

Infrarød sauna gir både aktiv og passiv restitusjon på en og samme tid. Infrarød varme går dypt inn i kroppen og varmer den opp innenfra, faktisk 5 ganger dypere enn en tradisjonell badstue. Man får i gang blodsirkulasjonen og hjertefrekvensen, hjertet pumper dobbelt så mye blod – dette skjer samtidig som at kroppen er helt i ro og får optimal hvile.

Les også: CrossFitt-utøvern bruker infrarød sauna til restitusjon

Idrettsutøverne er samstemte

Mats Hauge som nylig vant NM-gull på 1500 meter NM i friidrett innendørs bruker infrarød varme i sin treningshverdag for bedre restitusjonen og yteevne.

Mats har fått målbart dypere søvn og bedre restitusjonen. Ved bruk av infrarød sauna reduserer han stølhet og merker at både kroppen og beina blir kjappere klare til neste treningsøkt.

Beina til Mats er ikke like ømme og tunge lenger, slik som de var før. Etter mye og hard trening våknet han ofte opp med tunge legger og slitne bein, men etter han begynte å bruke infrarød sauna er han mindre stiv og raskere klar til nye treningsøkter.

Bortsett fra treningen er optimal restitusjon det aller viktigste for Mats – søvn, god mat, nok kalorier, massasje og nå også – infrarød sauna.

– Saunaen har bidratt til såpass mye; bedre restitusjon, dypere søvn og mykere, mindre dehydrert hud. Jeg ser ingen grunn til å slutte, forteller han.

Vokste opp med badstue

Verdensmester og olympisk mester Vetle Sjåstad Christiansen vokste opp med badstue hjemme på Geilo.

Skiskytteren innså tidlig at badstua hadde en positiv effekt på restitusjonen hans og brukte dette aktivt i treningshverdagen.

Da Vetle flytta til Oslo var det ikke like lett å finne en leilighet med badstue og dermed ble infrarød sauna fra Radiant Health® redningen.

Med over 25 timer trening i uka på det meste er det helt nødvendig å være rå på restitusjon for å prestere optimalt. Og akkurat det er veldig enkelt med Radiant Health, forteller han.

Finn din INFRARØDE SAUNA fra Radiant Health® her

Foto: Radiant Health/ Thomas Sandfield

Ønsker alltid å optimalisere treningshverdagen

Som profesjonell fotballspiller leter Mushaga Bakenga  alltid etter måter for optimalisere treningshverdagen sin på. Med det dette kampprogrammet står restitusjon, god søvn og pleie av kroppen høyt på lista i hverdagen.

Med flere skader og mange år i toppfotballen har kroppen til Mushaga fått merke hardkjøret og etter flere operasjoner var han svært nyskjerrig på hva en infrarød sauna fra Radiant Health® kunne hjelpe han med.

De gode erfaringene til Mushaga med regelmessig bruk av infrarød sauna er: bedre søvn, bedre hud og kortere restitusjonstid.

– Fra første stund kjente jeg bedring med tanke på søvn og hud. Etter å ha brukt den over tid innså jeg også hvor mye restitusjonstiden bedret seg mellom tette kamper og hyppig saunabruk, forteller han.

Fordeler ved bruk med infrarød sauna til restitusjon:

  • Raskere klar til ny treningsøkt
  • Dypere søvn
  • Mindre smerter i ledd og muskler
  • Økt sirkulasjonen i hele kroppen
  • Mindre dehydrert hud

Infrarød helsereise

Radiant Health® startet i vinter en infrarød helsereise. Av 700 påmeldte valgte de ut 10 personer med ulik alder, bakgrunn og utgangspunkt og i 10 uker skulle deltakerene dele sine erfaringer og opplevelser med bruken av infrarød sauna.

I helsereisen kan du lese om toppidrettsutøvere som ønsker bedre restitusjon og prestasjonsevne, fagpersoner som vil forske på seg selv, og mennesker med revmatisme som ønsker smertelindring og mer energi i hverdagen, lavt stoffskifte og vektnedgang. Og selvfølgelig bedre helse.

Les om erfaringene og opplevelsene til deltakerene etter bruk av infrarød sauna i 10 uker her

Sponset innlegg
Test: Merrell MTL Long Sky 2

Test: Merrell MTL Long Sky 2


Denne allsidige terrengskoen takler alle typer underlag i mange kilometer. Skal du ha én terrengsko for alle turene i fjell og skog i sommer, bør du ta en titt på denne. Se videoen med vår vurdering her!

Merrell vet å kombinere alle detaljer som er viktige for løperen – alt fra resirkulerte materialer til en veldrenerende overdel er på plass, i tillegg til essensielle faktorer som grepsegenskaper og komfort.

Se vår dom av skoen her:

Sponset innlegg