– Det er helt greit å møte på problemer Foto: Thomas Syrstad

– Det er helt greit å møte på problemer


2022 ble et strålende løpeår for Hanne Mjøen Maridal, med flere perser og gode plasseringer. Dette var slettes ikke gitt på forhånd. Historien hennes viser at selv om det til tider ser veldig mørkt ut, så kan det snu og attpåtil gå enda bedre etterpå.

Tekst: Hilde Aders

Hanne har over flere år vært hardtsatsende innen løping. Hun har gode resultater å vise til både i motbakkeløp, gateløp og på friidrettsbanen samtidig som hun jobber hundre prosent. 

Kampsport og motbakker

Hanne gikk egentlig på taekwondo, og sammen med ei klassevenninne begynte hun å løpe for å få opp kondisjonen til kampsporten. Ingen av dem hadde noe særlig løpserfaring, men hentet inspirasjon fra gymtimene og løp alt fra motbakkeintervall til en runde på 17 kilometer. På en av joggeturene ble Hanne oppdaget av en friidrettstrener, og med det ble det overgang til et mer strukturert treningsprogram.

Hun startet så på videregående med toppidrett og friidrett. Opplegget bestod av kontrollert terskel med laktatmålinger og mye rolig mengde. Hun prøvde seg først på baneløp som 800- og 1500-meter, men fant ut at det var litt i korteste laget og kom så borti motbakke og terrengløp.

– Jeg var 18 år da jeg deltok på NM i motbakke, og da ble jeg så og si kastet inn i det. NM-løpet gjorde at jeg ble tatt ut til EM på Madeira i 2015. Det var mitt første møte med en stor mesterskapskonkurranse, og jeg ønsket så klart å gjøre det så bra som mulig. 

Hun satset alt og la inn en stor treningsinnsats som nok ble i meste laget. 

– Løpsopplevelsen i motbakke-EM ble en av de verste jeg har hatt. Kroppen kom liksom aldri i gir, og pulsen gikk heller ikke opp. 

Kontinuitet og kvalitet over tid

Selv om opplevelsen var ubehagelig lot ikke Hanne seg skremme og fortsatte løpssatsingen. Av moren fikk hun siste året på videregående en PT-time med Ingrid Kristiansen, noe som ble starten på et langvarig samarbeid. Ingrid så at Hanne kunne nå langt.

– Ingrid sa at “Jeg kan få deg god kjempefort, men her må vi tenke langsiktig”. Jeg har derfor brukt flere år på å bygge opp mengden og øktene til det nivået jeg er på i dag. 

Da hun startet lå jeg på cirka 100 kilometer i uken, mens nå er hun oppe i rundt 160 kilometer. Økningen på seks mil har hun gjort over lang tid. Nøkkelen har vært at all kvalitet har vært lavterskel sammensatt av økter som hun personlig liker. Det kan for eksempel være 2 x 15 min, 8–10 km sammenhengende eller 3 x 3000 meter + 4 x 2000 meter. 

– Jeg liker sammenhengende økter og løper lite 1000-metere eller kortere intervaller. Dette tenker jeg også er med på å minske skaderisikoen når jeg ligger på såpass mye mengde. Det er kun inn mot konkurranse jeg kjører kortere økter, og da gjerne også kombinert med en hviledag to dager før konkurransen, forteller hun.

A-uker og B-uker

Ingrid Kristiansen er også kjent for å legge opp treningen gjennom A-uker og B-uker, noe Hanne også følger. Hun trener som regel to A-uker etterfulgt av en påfølgende B-uke. A-ukene er mengdeukene, mens det løpes færre kilometer i B-ukene. Hanne løper vanligvis rundt 160 kilometer i A-uker og 120–130 kilometer i B-ukene.

I GODE HENDER: Hanne Mjøen Maridal hadde sin beste løpsopplevelse til nå i fjorårets Hytteplanmila, hvor hun løp inn på 32.51. Her sammen med trener Ingrid Kristiansen etter målgang. Foto: Privat.

Underlaget varierer litt med sesong, men mange av kilometerne springes på asfalten langs strandpromenaden i Trondheim. 

–I tillegg legger jeg inn økter med motbakke på asfalt mot skistua i Trondheim, innendørsløping i Ranheimshallen og på mølle. Jeg er heller ikke redd for å legge inn økter på grus og i kupert terreng. Jeg tenker det er sunt innimellom slik at man ikke blir for opphengt i tid og fart, sier hun.

Eksempel på en A-treningsuke for Hanne:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Rolig: 45–60 min. Lavterskel: Intervalltid på 20–40 min. Rolig: 45–60 min. Rolig: 45–60 min Lavterskel: ca. 30 min. 1,5–2,5 timer rolig langtur.
Intervall lavterskel: 30 min. Halvlang tur: 75–90 min Lavterskel: Intervalltid på 20–40 min. Rolig: 45–60 min. Rolig: 45–60 min. Rolig: 45 min.

En utfordring kommer sjelden alene

Som de fleste andre tok Hanne koronavaksinen. I etterkant av dette begynte hun å oppleve pusteproblemer. Og disse problemene eskalerte etter hvert.

– I begynnelsen merket jeg det bare når jeg satt i ro på kveldene. Jeg opplevde at jeg hadde problemer i overgangen mellom innpust og utpust, mye hoste og at jeg ble anspent. Etter hvert preget det også treningen, og jeg følte jeg mistet kontrollen når jeg ikke pustet slik jeg var vant til. 

Hovedproblemet var at hun ikke visste hva det var. Samtidig ble Hanne utredet for ADHD, mye i livet skjedde, hun følte at noe skurret og at hun trengte hjelp. 

– Hjelp fikk jeg ikke fordi jeg var i full jobb i tillegg til å gjøre det bra på løpebanen. Så da var det bare å vente helt til jeg møtte veggen. 

Det var først da Hanne hadde møtt veggen at apparatet ble satt i gang. Hun fikk hjelp hos to forskjellige psykologer som hadde ulik innfallsvinkel: En psykolog fokuserte på hva hun kunne gjøre med situasjonen her og nå, og den andre ga henne hjelp med ADHD-diagnosen. Samtidig fikk hun utredning på LHL-sykehuset hvor hun fikk påvist både astma og EILO. For det første hjalp det Hanne å vite at pusteproblemene var noe som konkret kunne behandles, og hun har også hatt god bruk for strategiene hun fikk hos psykologene. Dette gjør at hun nå kan satse for fullt på både jobb og løping. 

Astma
Luftveiene trekker seg sammen og det blir tungt å puste. Man kan også få symptomer som hoste, piping, tett bryst – symptomer som kan forverres ved anstrengelse.
Kilde: NHI, 2022.
EILO
Forkortelse for “exercise-induced laryngeal obstruction”. Man får vanskeligheter med å puste under anstrengelse, men plagene går som regel raskt over når aktiviteten opphører. 
Kilde: NHI, 2019.

Eksponering

Hanne har valgt å være åpen om problemene i sosiale medier, rett og slett for å vise andre at det å møte motstand er helt greit.

– Hjelpen jeg har fått fra alle rundt meg har fungert godt. Jeg har gjort mye eksponering. Det går ut på og ikke ta seg selv så høytidelig, og se ulike utfordringer gjennom en skala hvor jeg kan tenke “worst case”. For eksempel: Hva er det verste med angstanfall? Er det egentlig så farlig, hva er det verste som kan skje? I tillegg har jeg gått til logoped for å få hjelp med pusten, og osteopat som har et helhetlig perspektiv og ser sammenhengen mellom det fysiske og det psykiske. 

Flinkere til å si nei

Å satse toppidrett i kombinasjon med full jobb betyr at man må ha god struktur i hverdagen slik at opplegget er bærekraftig over tid. Når man har møtt veggen en gang, men så kommet tilbake, hva gjør man da for å sikre at det ikke skjer igjen?

–  Jeg må prioritere hva jeg ønsker å bruke tid på. Jeg føler at jeg får vært sosial i hverdagen både gjennom trening og jobb, så da blir kveldene brukt til alenetid mens helgene har jeg fritt spillerom til å få gjort det jeg vil av både trening og sosialt liv. 

Jeg har blitt mye flinkere til å si nei. Man kan ikke gjøre alle tilfreds.

Foto: Bente Mjøen

I tillegg har hun lagt inn gode rutiner og er effektiv på det hun gjør. Hanne løper til jobb slik at hun kan sove lengre, og tar hun dusjen og frokosten på jobb. 

– Gjennom arbeidsdagen sitter jeg i ro slik at jeg får restituert bra, og så springer jeg enten hjem eller drar på fellestrening. Det gir meg energi fordi jeg trives og miljøet er godt på begge arenaene.

Målbevisst

At Hanne nå har funnet en struktur som funker, ga virkelig gode resultater høsten 2022. Hun er ikke redd for å bryte personlige barrierer. Under København halvmaraton passerte hun første 5 kilometer fortere enn hun noen gang hadde gjort på halvmaraton tidligere, og satte en solid pers. Samme offensive holdning hadde hun under Hytteplanmila litt senere på høsten.

– Hytteplanmila ble et av de løpene jeg føler jeg har mestret best. Jeg følte meg så selvsikker før start og hadde bestemt meg. Det var ikke snakk om at jeg skulle løpe over 33 minutter. Da jeg startet ut, svarte kroppen, og jeg hadde en jevn driv hele veien. 

Hanne klarte målet hun satte seg, og kom i mål på 32.51. I 2023-sesongen venter nye mål. Det blir en god variasjon av innendørs baneløp, og gateløp inn mot vårens hovedmål som er debut på maraton. Noen ekstra langturer og gels er allerede lagt inn i programmet, og det blir veldig spennende å se hva Hanne kan få til på distansen!


Hanne Mjøen Maridal
Alder: 26
Bor: Trondheim
Klubb: Strindheim IL
Yrke: Rights Manager hos CheckWare AS
Utvalgte meritter/perser:

 • Halvmaraton: 1.12.47
 • Hytteplanmila: 32.51
 • Bronse i nordisk mesterskap i terrengløp.
 • NM-bronse terrengløp. 

Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer

SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:

 • Slik gjennomskuer du grønnvasking i løpeindustrien.
 • Simen Holviks siste opp- og nedturer.
 • VM-klare Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar har to helt ulike treningshverdager. Hva kan vi lære av det?
 • Ukrainas løpere kjemper seg gjennom sitt livs lengste ultraløp.
 • Superpensjonisten Atle Nytun ble ledd av på sin første løpeøkt som barn. Heldigvis er det aldri for sent å gjøre comeback.
 • Stor test av vårens nye mengdesko.
 • En samfunnsgeografisk sjelegransking av hvordan vi som løpere er koblet til stedene og omgivelsene vi løper i.
 • Hva skjer i kroppen i overgangsalderen, og hvordan bør vi tilpasse treningen?
 • Hvordan påvirker løpingen sexlivet?
 • Innblikk i treningshverdagen til Hanne Mjøen Maridal.
 • Askild Vatnbakk Larsen gir deg formtoppingens ABC.
 • Ånung VIken om hvorfor og hvordan du bør lage ditt eget testbatteri og teste formen regelmessig.
 • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om hvordan du unngår du fot- og ankelskader.
 • Terrengløper Abelone Lyng gir deg ti tips til å komme i gang med terrengløping.
 • Klinisk ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft knuser åtte ernæringsmyter.

Les magasinet digitalt her!

Par som løper sammen koser seg oftere i senga

Par som løper sammen koser seg oftere i senga


Løping er bra for det meste (i hvert fall ifølge løpere). Men er det egentlig bra for sexlivet?

Jordbær, fiken, bananer og gulrøtter. Frukt som ligner på kjønnsorganer og falloslignende planter. Tiger-penis, haifinner og flaggermus-blod. Mennesker spiser det meste for å bli bedre i senga. Men det meste er bare tull, og har ingen effekt utover å utrydde dyr og kanskje få i seg noe flere grønnsaker. 

Men hva om det fantes noe som faktisk gjør deg mer attraktiv, bedre og mer utholdende i senga? Hva om det fantes noe som i tillegg lot deg nyte det (enda) mer?

Tittelen har allerede avslørt det, men ja, det finnes. Rett utenfor døra.

For godt til å være sant?

Det høres for godt ut til å være sant. Noe som løpere forteller hverandre for å orke å holde det gående. Er det virkelig sant?

Kort fortalt: ja. Løpere er ikke bare bedre i senga, de gjør andre bedre også. Det kommer selvsagt an på hva vi mener med «bedre». For soverommet fører sjelden resultatlister. Men løping gir deg stamina, fruktbarhet, følsomhet og livsglede. Det er en god start.

For å ta det grunnleggende først, selve lysten på sex. Løping øker produksjonen av testosteron hos både menn og kvinner, noe som styrker sexlysten. På godt norsk: Løping gjør deg kåt.

Andre fysiske fordeler forklarer seg selv. Utholdenhet, muskelstyrke, god vekt. Oversatt til soveromsspråk: energi nok til å holde ut, kraft nok til å bidra og attraktiv å se på.

Fordelene er mange. La oss bryte dem ned.

Sensitiv hud og sterkere orgasme

Det finnes noen gevinster som er spesifikke for kjønn. Kvinner blir mer sensitive i huden etter trening. Mer mottagelig for kos.

Menn opplever sterkere orgasmer og produserer mer sperm. Og siden løping hjelper både på blodomløpet og selvfølelsen, er det gunstig mot ereksjonsproblemer (som rammer nesten en tredjedel av menn over 40 år).

Men det hjelper lite å være god på egen hånd, og god sex kommer sjelden alene. Heldigvis har studier vist at par som løper sammen koser seg oftere i senga. Det er neppe noen ulempe.

Soverommet fører sjelden resultatlister.

Selvtillit, glede, hud og hår

Du ser bedre ut om du trener. Ikke bare fordi fettet forsvinner og formene blir fastere. Gløden du ser hos noen mennesker er nemlig ingen illusjon. Løping stimulerer blodsirkulasjonen, som bidrar til renere hud og sterkere hår. Den reduserer appelsinhud (cellulitter) og kviser. 

Treningen gjør også at du dusjer mer, noe de aller fleste setter pris på. Men det er fordelene som oppstår i hjernen som virkelig stikker seg ut:

Selvtilliten blir bedre. En amerikansk studie viste at både menn og kvinner som trente regelmessig vurderte seg selv som seksuelt attraktive. Effekten er størst hos de som løper ute, og aller størst hos de som ser natur i løpet av turen.

Glede. Den behagelige følelsen etter løping er ingen tilfeldighet. Løping stimulerer produksjonen av oksytocin, hjernens eget gledeshormon. En samling aminosyrer laget for å skape følelse av ro, velvære og trygghet. Den kan redusere angst og uro, og er viktig for å knytte sosiale bånd.

Endorfinene som strømmer i blodet når du løper hjelper også på humøret. (Det er dette stoffet som kan gi den unike runner’s high-følelsen).

Alt henger sammen med alt

Løping er et kinderegg av positive forsterkninger. Alle fordelene spiller på lag med hverandre. God selvfølelse fremmer prestasjon og prestasjon fremmer selvfølelse. Bedre pust og blodsirkulasjon gir velvære, mens velvære motiverer til mer trening.

Livet er heller ingen resultatliste. Det er likevel bedre å være i god matchvekt enn å ikke være det. Sunn hud enn ikke. Høy selvtillit enn lav.

Summen av fordelene gjør livet bedre, noe som både er attraktivt og følelsesmessig tilfredsstillende, og som igjen gir bedre sex.

Løping hjelper livet i senga på så mange måter at det er vanskelig å rangere. Selvtillit, utholdenhet, sexlyst og glede kommer høyt opp. Men ikke øverst.

Den gylne middelvei

Alt med måte. Også løping. For mye trening har nemlig motsatt effekt, og de fleste fordelene avtar ved overdreven løping. Mindre testosteron og skader gir deg ingen fordeler i senga.

For mye løping reduserer mengden sperm, gir for mye kortisol og adrenalin (stress), og kan føre til uregelmessig menstruasjon.

Hva som er for mye er selvfølgelig individuelt. Noen sluker halvmaraton som drops mens andre trener eksplosivt med intervaller og bakkeløp. Underlaget betyr også mye.

Men hvis du løper flere mil sju dager i uka kan du trygt anta at du er over grensa. Slik jeg gjorde i flere år før knærne sa stopp. Jeg kan love deg at det ikke var positivt for hverken livet i senga eller parforholdet.

Ikke bare overbelastet jeg kroppen, men ble også spinklere enn det som var planlagt. Du vet, antydninger til innhulte kinn og øyne. Sånn som bare langløpere kan like.

Ifølge samboeren min kjentes det tydelig på hoftebena, som neppe gjorde meg mer attraktiv på soverommet.

Ingenting er bedre for sexlivet enn lykke.

Løpelykke

Hva som kommer øverst? Den viktigste sparte jeg til slutt. Det som gjør løping til noe mer. Runner’s high er herlig, men både sjelden og kortvarig. Den meditative effekten ved lange løp er både sunn og givende.

Men den virkelig store gevinsten er noe langt større: Løping gir lykke.

Det skjer i hjernen. For jogging stimulerer produksjonen av signalstoffene dopamin, serotonin og noradrenalin, som bidrar til glede, motivasjon og lykkefølelse.

For du kan være så veltrent du vil, du kan ha så mye selvtillit du vil. Men ingenting er bedre for sexlivet enn lykke.

Du behøver ikke ty til merkelige dyr eller planter som ligner på kjønnsorganer. Det beste middelet til ligger rett utenfor døra. Løping er det beste du kan gjøre for sexlivet, på alle tenkelig måter.

Så neste gang du skryter av løping, kan du være trygg på at du har ennå mer rett enn du tror.


Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer
Puma ForeverRUN – skoen du kan løpe med inn i evigheten

Puma ForeverRUN – skoen du kan løpe med inn i evigheten


«Jack of all trades», heter det, gjerne etterfulgt av «master of none». Pumas nyhet ForeverRUN Nitro er derimot en master of all trades. Her leveres det på alle områder, og skoen lever opp til lovnaden om komfort, stabilitet og løpsfølelse til alle typer løpere, på alle typer løpeturer.

Det er lett å glemme hverdagsskoene i karbonskosirkuset. Men det er jo tross alt hverdagene – og hverdagsløpeturene – det er flest av.

Pumas nyhet denne våren er den skoen du alltid kan ty til – en allsidig hverdagssko som leverer trofast til døden skiller dere ad.

Trygg guiding i steget

De gammeldagse stabilitetsskoene har vi heldigvis for lengst sagt farvel til. Det er slutt på at skoene skal endre på hvordan vi løper. Dagens sko innenfor stabilitetssegmentet er mer subtilt støttende og gir deg guiding i steget.

Denne egenskapen har Puma finpusset og mestret elegant i den allsidige skoen ForeverRUN Nitro. Skoen føles trygg og stødig på, uten at det på noen som helst måte kompromisser med løpsfølelsen.

Tryggheten og stabiliteten kommer dels fra Pumas RUNGUIDE-system som omslutter hælkappen som et forsterkende lag. I tillegg bidrar overdelens faste og komfortable passform til at foten sitter godt på plass

Vi digger PUMAGRIP

Mange norske løpere har allerede merket seg yttersålen til Puma, Puma Grip. Gummiblandingen er som skapt for nordiske forhold med variert vær og føre, og man kan ofte se løpere ty til Puma på føttene når det er et tynt snølag ute med glatte partier.

Både friksjonen fra gummien og sålemønsteret bidrar til et godt grep og løfter ForeverRUN enda et hakk opp på allsidighetsskalaen.

– Hvis jeg for eksempel skal på ferie og skal pakke med meg én sko, så ville jeg tatt med Puma ForeverRUN. Den vil takle alt av underlag, den vil takle lange rolige turer, og den vil fint henge med på raskere økter også, sier testløperen vår.

Demping og dytt

Nitro-skummet til Puma sørger for snerten og holdbar demping og sålebasen er god og bred både under hæl og forfot, noe som bidrar ytterligere til den trygge, stabile følelsen.

Sålens geometri gir deg en god dytt framover i frasparket og legger til rette for kvikk og effektiv løping.

PUMA ForeverRUN

 • Drop: 10 mm
 • Stack: 36 mm / 26 mm
 • Vekt: herre 274 g / dame 224 g
 • Pris: 1800 kr

Formidabelt forarbeid

I utviklingen av ForeverRUN har Puma gått grundig til verks med arbeidet både i laboratoriet og ute på testbanen. 196 løpere har tilbakelagt over 75 000 kilometer (!) i skoene, hvilket utgjør Pumas mest grundige forarbeid til nå. Og dette merkes! Skoen er helt upåklagelig hva passform og komfort gjelder.

Studien basert på forhåndstestingen av skoen fant at ForeverRUN kan skilte med bedre stabilitet og støtdemping enn lignende sko.

Kongen av komfort

Overdelen i Puma ForeverRUN er tynn, relativt fast og ekstremt komfortabel. Den er utviklet i samarbeid med de ortopediske ekspertene i Kaiser Sport & Ortopædi.

– Å utvikle en overdel som gir en god løpsopplevelse for alle løpere er vanskelig, men gjennom et unikt samarbeid med Puma har vi etter mange runder med prototyper kommet frem til det vi mener er perfeksjon. Alt er designet, laget og formet for hånd, og deretter digitalisert og perfeksjonert for en uforglemmelig løpsopplevelse, sier CEO for Kaiser Sport og Ortopædi, Jan Steinicke.

– Vi vet at alle løpere løper forskjellig, og det er helt i orden, men vi ønsker å legge til rette for at løpere kan løpe med en sko som passer alle. Her får du en sko som kombinerer støtte og demping, og som gir deg effektiv løping i kilometer etter kilometer, sier Erin Longin i Puma.

Sponset innlegg
Bli med i Team RW og få gratis festivalpass i Oslo Løpsfestival

Bli med i Team RW og få gratis festivalpass i Oslo Løpsfestival


Vi søker to løpevenner som vil spre løpeglede langs hovedstadens gater og stier i Oslo Løpsfestival. Søk her og få gratis festivalpass!

Runner’s World er samarbeidspartner og mediepartner til Oslo Løpsfestival som arrangeres av RWs søsterselskap Springtime Event.

Til årets utgave av Oslo Løpsfestival søker vi i Runner’s World to gode løpevenner som sammen vil delta på Oslo Løpsfestival. Dere får gratis festivalpass som sikrer dere deltagelse i alle de åtte løpene i festivalen. Sjekk ut alle løpene her!

I Oslo Løpsfestival vil dere løpe alt fra raske 5-kilometere på asfalt til kuperte, lengre løp i frodige omgivelser – og til og med et motbakkeløp. Kanskje dere finner noen nye områder av byen dere ikke har løpt så mye i tidligere, og kanskje dere får en ny favorittdistanse?

Team RW

Har du og din løpevenn lyst til å stille som Team RW i Oslo Løpsfestival? Søk her!

Team RW vil konkurrere i DUO-klassen, hvor dere konkurrerer enten i herre-, dame- eller mixklassen.

Løperne i DUO eller TRIO må gjerne løpe samtidig, men det er ikke påkrevd.

Når dere deltar i duo-klassen vil tidene deres bli lagt sammen og delt på to, for en snittid. Når dere deltar på et DUO-lag vil dere også havne på den individuelle resultatlista. 

Team RW’s oppgave under Oslo Løpsfestival er å spre løpeglede og bidra til at flest mulig kan oppdage hovedstaden med løpesko. Dere samarbeider om å skape og dele innhold fra de ulike distansene på Instagram, hvor dere tagger oss i Runner’s World og Oslo Løpsfestival.

Dette er Oslo Løpsfestival

Oslo Løpsfestival består av åtte løp langs hovedstadens fine stier og vakre veier. Du kan løpe når du vil – alene eller sammen med andre.

Hvert løp settes opp en annonsert fredag kl. 12:00. Deretter er løypen åpen til søndag kl. 12.00 helgen etter. Da avsluttes løpet med fellesstart presis klokken 12.00.

Denne perioden kalles løpets åpningstid. Med andre ord har man litt over en uke på seg til å gjennomføre løpet fra det åpner. Les mer om festivalen og alle løpene her!


Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer
Fem råd for å unngå løpeskader

Fem råd for å unngå løpeskader


Heile 20 prosent av alle idrettsskadar rammar ankel/fot. Når vinteren er på hell og skiløyper blir erstatta med tørr asfalt og fine stiar, er det fort gjort å bli så ivrig at ein pådrar seg ein skade, enten i fot, ankel, eller andre delar av kroppen. Her er nokre tips til korleis du kan unngå det. Foten er vårt kontaktpunkt med underlaget når vi spring, som overfører kraft frå kroppens muskulatur til bevegelse og framdrift. Vi er avhengig av god funksjon i fot og ankel for å i det heile tatt kunne springe, men området er utsett for skadar hos…

Glemt passord?

Få mer som abonnent

Som abonnent på Runner’s World får du tilgang til en rekke fordeler, bedre priser i shoppen og mulighet for å lese bladet digitalt når du logger inn.

eller

Opprett konto

Er du abonnent? Aktiver kontoen din

Fem grunner til hvorfor du bør delta på Oslo Løpsfestival

Fem grunner til hvorfor du bør delta på Oslo Løpsfestival


Fra april til september flyttes de solcelledrevne tidtakingspanelene rundt til åtte ulike løpsdestinasjoner i hovedstaden. Du kan delta når du vil, og på så mange løp du vil. Dette er Oslo Løpsfestival!

Runner’s World er samarbeidspartner og mediepartner til Oslo Løpsfestival som arrangeres av RWs søsterselskap Springtime Event.

Som et resultat av pandemien og konkurransehungrige løpere, ble Oslo Løpsfestival til. Festivalen består av åtte ulike løp, som hver varer i rundt ti dager. Deretter flyttes tidtakingssystemet til en annen lokasjon, og et nytt løp popper opp.

Dette er de ulike løpene:

Fleksibilitet i fokus

Oslo Løpsfestival fungerer slik at solcelledrevne tidtakingspaneler blir satt opp i start og mål på hvert løp. Det vil si at løypa står oppe, natt og dag, i den perioden løpet varer. Med andre ord bestemmer du helt selv når du vil unnagjøre løpet ditt, om det så er før jobb eller etter ungene har lagt seg for kvelden. Du kan også velge å delta flere ganger på samme løp, med samme startnummer.

Varierte løyper

I Oslo Løpsfestival får du alt fra raske 5-kilometere på flat asfalt til kuperte, lengre løp i frodige omgivelser – og til og med et motbakkeløp. Kanskje oppdager du noen nye områder av byen du ikke har løpt så mye i tidligere, og kanskje får du en ny favorittdistanse.

Sosial fellesstart

Hvert løp i festivalen settes opp en annonsert fredag kl. 12:00. Deretter er løypen åpen til søndag kl. 12.00 helgen etter. Da avsluttes løpet med fellesstart presis klokken 12.00. Her blir det mulighet for å teste sko fra festivalens sponsor Merrell, og ikke minst blir det god stemning og noen rygger å bryne seg på i feltet.

Delta alene eller som lag

I Oslo Løpsfestival kan du delta individuelt, eller i lag på to eller tre personer. Dette kan være en fin aktivitet for par, familier, kolleger eller vennegjenger. Når du deltar i et lag vil du uansett også havne på den individuelle resultatlista. Lagene må delta på minimum fem av de åtte løpene for å konkurrere om sammenlagtseieren.

Du får terrengsko med på kjøpet!

Hvis du kjøper et festivalpass får du med deg et par allsidige terrengsko på kjøpet. Skoene Agility Peak 4 fra Merrell takler variert terreng og lange distanser, takket være godt grep og god demping.

Trykk på bildet for å lese mer om festivallpakken!


Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer

Vil du delta på Fýri Trail med Team RW?

Runner’s World skal delta på Golden Trail-finalen Fýri Trail by Salomon. Nå søker vi to løpere som ønsker å være med på teamet. Startplass, overnatting og en unik løpsopplevelse er inkludert!
Les mer

Test av Mizuno Wave Rebellion Pro

Mizunos nye supersko Wave Rebellion Pro er et resultat av mange års testing og er en fullblods konkurransesko. Hvilken distanse passer skoen best til? Se vår dom i videoen under!
Les mer

Test av Brooks Hyperion Max

Brooks Hyperion Max leverer maks allsidighet og maks snert i steget. Men går det an, altså – uten karbonfiberplate? Se vår dom i videoen her.
Les mer