– Jeg anbefaler denne lykta til alle som løper lengre turer og trenger mye lys, men samtidig vil bevege seg lett og raskt, sier fjelløperesset Petter Engdahl om Petzls nye hodelykt NAO RL.

Svenske Petter Engdahl er bosatt i Norge og trener i fjellene rundt Trondheim.

2022 har vært et forrykende år for fjelløperen, med seier i de to UTMB-løpene Transvulcania og CCC.

Løpene han deltar på er ofte av den langvarige sorten, og man starter gjerne grytidlig på morgenen, før sola har stått opp.

Tidlige morgenturer er han vant med i treningshverdagen også, og på vinterhalvåret er det det bekmørkt lenge etter at han er ferdig med økta.

Da kreves det en pålitelig hodelykt for å få unnagjort de øktene som må til for å holde seg i verdenstoppen i fjelløping.

Suveren lysstyrke

NAO RL fra Petzl er en skikkelig kraftfull hodelykt som er særlig tilpasset lange terrengløp. Petzl har satset mye på ergonomien og passformen, samtidig som du får et robust lys med hele 1500 lumen som lyser opp 200 meter foran deg. Genialt når det går fort i teknisk terreng, enten det er i løpesko eller på ski.

RL i navnet står for Reactive Lightning, en teknologi som automatisk tilpasser seg lyset fra omgivelsene, dette er både gunstig for batteritiden og ikke minst for sikten din i ulendte partier.

Akkurat dette kan Petter også bekrefte.

– Jeg opplever at lysstyrken og batteritiden er veldig bra for lange turer, både for løping i teknisk terreng på fjellet eller i skogen, men og når jeg går på ski i marka, forteller han.

Lett og komfortabel

Med en vekt på kun 145 gram inkludert batteri er NAO RL knapt merkbar på hodet når du løper. Lykta er oppladbar og har et nett batteri plassert på bakhodet, sammen med det røde baklyset.

– Den føles lett og komfortabel på hodet med tanke på hvor mye lys og batteri du egentlig får, supplerer Petter.

Båndet rundt hodet er enkelt å justere, og den velbalanserte, lette vekten gjør at du kan løpe med lykta i timevis uten at det gnager eller sliter på hode og nakke. Båndet har også refleksdetaljer på siden.

Pålitelig batteritid

Batteritiden i Petzl NAO RL er svært god, særlig når du velger Reactive Lightning-modus. Du kan løpe med lykta på maks styrke i to timer, og den varer opp til ti timer på 250 lumen, noe som er mer passe i urbane strøk.

Velger du mellomtrinnet på 550 lumen varer batteriet i 5 timer. I løpet av tre og en halv time i laderen er batteriet fulladet igjen.

– Jeg kan anbefale denne lykta til alle som løper lengre turer og trenger mye lys, men samtidig vil bevege seg lett og raskt, avslutter Petter.

Petzl NAO RL kan kjøpes hos utvalgte forhandlere, eksempelvis Fjellsport og Vertical Playground