En god hodelykt er et must for å opprettholde både kontinuitet og motivasjon gjennom vinteren. Her er tre favoritter fra Silva, finn den som passer ditt bruk best.

Svenske Silva har spesialisert seg på hodelykter for løperen i en årrekke, og komforten, lysfunksjonene og batteritiden blir bare bedre og bedre. Aldri før har det vært så lett å løpe ubekymret gjennom vinteren som nå.

Silva er tittelsponsor av hodelyktsløpet Silva Nightrun som arrangeres hver høst.

Lyktene fra Silva har vært en favoritt blant løpere. ien årrekke, takket være den pålitelige kvaliteten, men også komforten. Vi løpere vet å verdsette bevegelsesfrihet, så en lykt som strammer eller gnager rundt hodet er uaktuelt. Dette har Silva forstått.

Her er våre tre favorittlykter akkurat nå:

Silva Trail Runner Free H

Dette er Silvas letteste lykt for løperen. Denne lykta er perfekt for deg som vil ha det enklest og lettest mulig, både med tanke på vekt, null forstyrrelse fra ledninger, og hybridbatteri som alltid er klar for en løpetur.

La oss spesifisere: Vekten på lykta – inkludert batteriet – er på nette 108 gram. Det er imponerende, og du vil knapt kjenne lykta på hodet.

Silva Trail Runner Free H

  • 400 lumen
  • 108 gram
  • 1199 kroner
Les mer her!

Takket være ny teknologi, kalt Free Technology, er strømkabelen integrert i hodebåndet og gjør at du slipper å bli forstyrret av daskende ledninger som må lirkes på plass.

Alle lyktene i Trail Runner Free-serien kommer med såkalt Intelligent Light. Dette er en dobbel lysstråleteknologi som gir en unik kombinasjon av lang lysstråle og bred, nær stråle. I praksis betyr dette god oversikt over omgivelsene rundt deg, uavhengig av hvilket underlag du løper på.

Hybridbatteriet i Trail Runner Free gjør at du enten kan lade opp lykta eller velge AAA-batterier. Dermed er lykta alltid beredt når du er klar for mørkeløpinga.

Silva Trail Speed 5R

R-en i navnet står for run, og dette er intet mindre enn den ultimate lykta for løperen. Komfort, vekt og fenomenable lysfunksjoner er satt i høysetet på Trail Speed 5R. Hvis du er en flittig hodelyktsløper som gjerne tilbakelegger lange turer i terrenget gjennom vinteren, er dette lykta for deg.

Silva Trail Speed 5R

  • 1200 lumen
  • 171 gram
  • 1799 kroner
Les mer her!

Trail Speed 5X har Silva Intelligent Light som er en unik kombinasjon av spotlight med lang rekkevidde og et nært flomlys. Denne tilpasningen av lyset resulterer i mindre bevegelse av hodet og gir et godt terrengbilde. Med dette du får balansen og selvtilliten som trengs for å bevege deg raskt og prestere bedre.

Den geniale Silva Flow Light funksjonen optimaliserer lyset ved å tilte på lykthodet. Tiltes det nedover blir lyset bredere slik at det passer for aktiviteter som løping. Tiltes det fremover, får du en lengre lysstråle som passer for raskere aktiviteter slik som terrengsykling og langrenn.

Silva Cross Trail 7R

Dette er det ideelle valget for løperen som ønsker en «allround» hodelykt. R står for Run, og denne lykta gir den en god kombinasjon mellom en kompakt lykt, god komfort og lett vekt.

Det lille, lette oppladbare batteriet gir deg 2 timer og 30 min maks lysstyrke og hele 13 timer på lav lysstyrke.

Lav vekt er essensielt når du vil utfordre deg selv. Fleksibiliteten du har på Cross Trail 7R, gir deg muligheten til å optimalisere vekten på lykten til ditt spesifikke behov. Den nye batteriholderen holder batteriet på plass og gjør det komfortabelt når du vil ha batteriet på hodet.

Batteriholderen kan enkelt tas av hvis du heller ønsker å bruke forlengelseskabelen og plassere batteriet i jakkelomma eller i sekken.

Silva Cross Trail 7R

  • 600 lumen
  • 163 gram
  • 1399 kroner
Les mer her!