VJ Sarva Icehero er en lett og smidig piggsko som gir deg grep når du trenger det, uten å føles for ubehagelig på stedene du ikke trenger piggene. Skoen har demping som gjør løping på hard is og snø mer komfortabelt, men uten å føles ustabil i terrenget.

Den siste tida har det vært perfekte forhold for å teste ut piggsko her på Østlandet. Med en herlig blanding av holke og hard snø i skogen og varierende dekke på fortauene er det risikosport å legge ut på piggfri løpetur.

Langt eller kort, sti eller asfalt?

Jeg har god erfaring med piggskoløping og har testet flere merker de siste årene. Hvilken piggsko jeg velger når jeg skal ut å løpe avgjøres av flere faktorer. Er det en rolig langtur i kulda? Eller er det en rask løpetur hvor jeg vil at skoen skal være så lett og smidig som mulig? Skal jeg løpe lange strekk på islagt asfalt? Eller er det myke, snødekte stier?

VJ Sarva Icehero er en lett og smidig piggsko som gir deg grep når du trenger det, uten å føles for ubehagelig på stedene du ikke trenger piggene. Skoen har demping som gjør løping på hard is og snø mer komfortabelt, men uten å føles ustabil i terrenget.

Passform for vinterløping

Når det kommer til vinterløping foretrekker jeg sko som er romslige nok til at jeg kan bruke et par tykkere ullsokker. Vj Sarva Icehero gir rom for varme sokker, men gir samtidig godt hold og støtte rundt foten takket være FITLOCK-systemet.

Stjernepigg

Skoen har en grov såle med 18 stjerneformede pigger. Piggene er mindre enn flere av de andre piggskoene jeg har testet tidligere, men som det så ofte sies så er det ikke alltid størrelsen som er viktig.

Faktisk kan små pigger på mange måter være en fordel når det kommer til løping. Det at piggene er så små gjør at jeg i mindre grad merker at de er der – bortsett fra når jeg trenger dem, da merker jeg godt at piggene er der.

Piggene er stjerneformet, noe som gjør at de graver seg lettere ned i isen og du trenger ikke å løpe med et like hardt steg for å føle at du får feste.

Likevel, piggene er korte og graver seg ikke like dypt ned i isen som piggsko med større pigger. Det er både positivt og negativt.

I bratte bakker med tykt lag av speilblank is foretrekker jeg en sko som virkelig graver seg dypt ned i underlaget. Resten av tiden foretrekker jeg en sko som gir meg akkurat det grepet jeg trenger, uten at jeg må bruke energi på å trekke dem fri fra underlaget igjen.

Piggene er stjerneformet, noe som gjør at de graver seg lettere ned i isen.

Slitesterk og vannavvisende

Overdelen er i et vannavvisende og slitesterkt materiale. Det er ikke en vanntett sko, men det vil du egentlig ikke ha når det kommer til vinterløping. En sko som ikke slipper vann inn, slipper heller ikke vann ut og resultatet blir fort en klam og kald fot. Dette er en sko for normalt kalde vinterdager. Om du skal løpe langt i veldig kalde temperaturer (-15 og kaldere) ville jeg anbefale en varmere løpesko, for eksempel Adidas Terrex Agravic Tech Pro.

Kort og godt:

  • Vekt: 263 gr (str 41)
  • Drop: 8mm
  • Grep på is: 9/10
  • Stabilitet: 7/10
  • Demping: 7/10
  • Løpsfølelse: 8/10
  • Passer til: Løping på is og snø, både på fortau og på sti. Passer for både lange og korte turer. Rask og lett sko.