Lene og Therese har løpt Frozen Lake Marathon på Gol. Her er deres løpsopplevelse og deres syv grunner til hvorfor du bør oppleve akkurat dette løpet.

Altså, for en helg vi har hatt! Når gode venner møtes “nesten” på midten av landet for en løpshelg sammen, med mye latter, god mat, nydelig vær, mye snø og kalde minusgrader, må det bare bli bra. 

Vi var så heldige og ble invitert til å løpe Frozen Lake Maraton på Tisleifjorden utenfor Gol med Runner’s World. Løpet arrangeres av RWs søsterselskap Springtime Event.

Under løpshelgen bodde vi på RW Camp på Golsfjell Fjellstue sammen med mange andre deltagere fra flere forskjellige nasjoner. 

fra venstre: Jenny Midbjer og Abelone Lyng sammen med artikkelforfatterne Lene Våge og Therese Solberg. Foto: Rune Bjugn

Utenom det vanlige

Men hva i alle dager får folk til å reise så langt, noen i flere dager for å løpe rundt i snø og minusgrader på et islagt vann?  

Frozen Lake Maraton er et løp du bør få med deg på bucketlisten, for dette er spektakulært og noe utenom det vanlige.

Dette er ikke et løp du gjør for å «perse», men for opplevelsen, nye bekjentskap og samhold, og selvsagt for medaljen!

Foto: Lene

Testløp i mørket

Det hele starter kvelden før løpet med et gratis testløp på isen, der fakler lyser opp deler av løypa. Isen er brøyta og det er et flott skue å se alle hodelyktene som beveger seg bortover isen i mørket. Vel verdt å få med seg, før kvelden avsluttes med pastabuffet. 

Samhold både før og etter løpet

På selve løpsdagen starter du dagen med en god frokostbuffet før busser tar deg ned til startområdet. Når du kommer i mål, får medaljen hengt rundt nakken.

Sliten og full av adrenalin så får du varm suppe før du blir kjørt tilbake til overnattingsstedet. Etter en god dusj og varme klær er det god stemning i peisestua før en bra middagsbuffet der vi utveksler erfaringer og starter planleggingen av neste løp.

Foto: Ian Corless

Foto: Ian Corless

Foto: Lene

Løp sammen hele veien

For vår del var det en seier i seg selv bare å få gjennomført løpet. Tanken på å løpe på en is var skremmende nok, og når vi våknet og så den tette snøen og vinden, så visste vi det kom til å bli litt tøft.

Men har du løpt Karmøy Maraton noen ganger så kan det nesten sammenlignes, utenom snøen. ;)  

De første 8 kilometerne ble de tøffeste, mye vind og hver kilometer føltes som tre.  Men etter den første drikkestasjonen byttet vi retning og da roet vinden seg og vi kom inn i en fin flyt. Da vi passerte halvveis var det bare å begynne nedtellingen.

Med heiarop og dyktig crewmannskap som pekte ut retning og heiet oss frem, var vi plutselig på vei mot mål, til høy musikk og heiing fra speaker og flere kjente. God følelse og få løpt sammen hele løpet. 

Therese og Lene sammen over målstreken. Foto: Jenny

Syv grunner til hvorfor du bør løpe Frozen Lake Marathon

Her er hvorfor vi anbefaler løpet og grunnene til at løpet bør være på listen din over løp som bør oppleves:

  1. Spektakulære omgivelser, særlig hvis det er fint vær.
  2. Det flateste løpet man kan få utendørs i naturen, og underlaget kan variere fra år til år. 
  3. Veldig bra og proft arrangement av Springtime Event, Icebug og Runner’s World.
  4. God stemning fra start til mål.
  5. Løypen gjør at du sjelden løper alene, men ønsker du å løpe forbi er det bredt og mulighet for det. 
  6. Ikke et eneste lyskryss, bil eller fotgjenger man trenger å forholde seg til.
  7. Fin medalje og trøye.

Foto: Jenny Midbjer

Foto: Ian Corless

Foto: Lene Våge

Vi løpes! // Lene og Therese