Ja takk, alt i ett?

Løpevogner er noe som er populært blant mange foreldre som også trives med joggesko på beina. Med en løpevogn har man en formidabel mulighet til å slå to fluer i en smekk, både ta med barn på tur og samtidig få trent selv. Enkelte av disse vognene fungerer også som en multisportvogn, slik som Cybex Zeno. Dette er en vogn som fungerer både til løping, ski og sykling med henholdsvis tre ekstra kit enn det som følger med i vognen. Denne testen kommer til å vektlegge Cybex Zeno som en løpevogn.

Førsteinntrykket av Cybex Zeno er at den ser ut som en veldig lekker vogn, som ser ut som vogn som er tilpasset perfekt til løping. Monteringen tar litt tid å få til, men uten at det kreves noe utstyr eller liknende. Kan velge mellom flere fine farger på trekket og rammen.

Vognen uten noen ekstrakit

Hvordan er vognen å løpe med?

Cybex zeno kan brukes på to ulike måter til å løpe med. Enten med vognen foran seg eller bak seg. Det er mange som hever øyebrynet når de ser muligheten for å løpe med vognen etter seg. Det kan minne om en type pulkdrag, med et magebelte som gjør at vognen holder seg bak. Dette overgikk alle forventninger. Med magebeltet blir belastningen av vognens vekt mye mindre enn om du dytter vognen foran deg.

Store gode hjul og god fjæring, gjør det enkelt å komme over fortauskanter uten at man skal være redd for at vognen skal velte. Det som gjør løpsopplevelsen så god med denne funksjonen er hvordan man får frigjort armene, og brukt kroppen med et mer naturlig løpssteg.

Vognen er testet på alt fra raskere 5 km turer til 21 km på grusstier i marka. Litt tyngre blir det jo, men ikke slik at det føles som en stor belastning. Når man løper med vognen bak seg, stiller man inn vognen i en mer liggende modus enn når man løper med vognen foran seg. Denne noe mer skråstilte utformingen gjør også vognen mer behagelig for de alle minste å sove i.

Det er også fint mulig å løpe med vognen foran seg. Dette fungerer også helt ålreit, men dersom man blir vant til å løpe med den bak virker det fort tungt å skulle dytte den foran seg.

Det store forhjulet gjør at vognen triller veldig godt, men gjør det også noe tyngre om man må svinge mye. Håndtaket er justerbart til flere høyder, og vil passe de aller fleste. Det er en håndbrems på håndtaket.

Når man løper med vognen foran seg har man den i en mer rett stilling, enn når man løper med den bak seg. Denne rette stillingen blir litt for rett i ryggen for de minste til lengre turer. Vognen skulle med fordel hatt muligheten for å justere ryggen noe bakover slik at det ble mer behagelig å ta seg en lur i vognen.

Vognen har gode stropper til å feste fast barnet, hvor barnet sitter behagelig samt som enkelt kan justeres. Vognen er også så romslig at man fint får plass til en god vognpose dersom det er behov. Små lommer i forkant av vognen gir mulighet for å ta med seg en flaske eller kanskje noe annet smått.

Maksvekt på barnet er 22 kg og 111 cm. Dette tilsvarer cirka 4 år.

Vognen er definivit et blikkfang!

Hvordan er vognen på ski og sykkel?

Cybex Zeno er vognen som nok i første omgang var tenkt til å fungere til løping. Sykkelarmen sitter godt på sykkelen, og føles stabil ut.  Med skisettet tilbakelegger man fint flere mil på ski, og vognen er behagelig å gå med bak seg. Magebeltet kan allikevel oppleves å skli litt opp i livet. Men alt i alt er dette en vogn som fint fungerer dersom du vil gjøre litt av alt, avhengig av sesong.

Ikke noe problem å tilbakelegge noen mil med ski

Tilbehør

Foran på vognen er det en praktisk myggnetting som lukkes med glidelås. Over myggnettingen er det enkelt å trekke ned en god solskjerming som skåner barnet fra dirkete sol. Absolutt fordel å alltid benytte myggnettingen da det både på ski og løping har opplevdes å sprute noe småstein opp mot vognens fremside.

Med vognen følger det med et regntrekk i gjennomsiktig plastikk. Dette holder godt regnet ute, men ikke et trekk som er like praktisk når man er på ski, da plastikken blir veldig stiv når det blir kuldegrader og kan virke litt tett om det er fuktig i været.

Både kitet for å løpe med vognen bak, ski og sykkelsettet er tilbehør som må kjøpes ekstra. Alle tre kit tar en del plass både å frakte med seg, og til lagring hjemme men til gjengjeld får du mange bruksområder i samme vogn.

Det er en liten lomme bak på vognen som kan snøres igjen. Det som allikevel savnes med vognen er en type større lomme bak til oppbevaring. Til løping er det sjeldent man skal ha med seg veldig mye ekstra, men både på ski og sykkelturer kunne det vært greit å ha med litt ekstra uten at det må ligge løst i vognen eller tas med i sekk.

Oppsummering:

Med trekk-kitet er dette definitivt vognen som elsker å løpe, og ikke vil la en barnevogn hindre deg på løpeturene. Legg enkelt om til sykkel-kit om du vil på tur med hjul. Vognen er ikke den råeste på ski, men fungerer helt OK. Det er noen små ting man gjerne skulle forbedret slik som liggestilling og oppbevaringslomme bak. Kanskje det er lov å håpe på at vognen også kommer som dobbeltvogn etterhvert? Men her er det med andre ord en vogn for deg som vil slå mange fluer i en smekk og som liker en aktiv hverdag.

Pris: 9 499 kr for selve vognen pluss ekstrautstyr