Leter du etter en komfortabel og allsidig terrengløpesko? Da er kanskje Saucony Peregrine 13 skoen for deg. Saucony Peregrine 13 er en god allrounder som passer godt på løpeturer der underlaget er vekslende.

Skoen er ikke av de letteste på markedet, men ligger ganske midt på treet når det kommer til vekt. Til gjengjeld byr den på mye beskyttelse og en fast, responsiv såle som gjør at skoen er morsom å løpe med. Dette er en sko som passer like godt for raske løpeturer i terrenget som til rolige langturer på variert underlag.

Passform

Saucony Peregrine 13 heller mot å ha en litt bredere lest enn hva jeg er vant til og på tross av at jeg strammet lissene godt opplevde jeg ikke helt å få skoen til å sitte så tett rundt midtfoten som jeg skulle ønske. Resultatet er at foten min begynner å skli litt i skoen så fort terrenget begynner å bli litt kronglete.

Tåboksen er derimot relativt smal og gir ikke mye mulighet for å spre tærne ut når du løper. Her er det imidlertid viktig å huske på at formen på foten vil ha mye å si i forhold til hvordan en sko vil kjennes på foten.

Overdelen er i to lag. Et lett og luftig, men samtidig slitesterkt netting-materiale ytterst som holder formen på skoen. Og et lag på innsiden i et mykt stoffmateriale som gir litt polstring og sørger for en myk følelse mot foten.

Det er forsterkninger rundt tærne og hælen. Hælen er stiv og gir godt med støtte, men den har en del polstring som gjør at det ikke blir ubehagelig.

Lissene er lette å stramme og løsne og skoen har en strikk som holder lissene på plass.

Grep

Dersom du er kjent med tidligere Saucony Peregrine modeller vil du legge merke til en forskjell på denne modellen når det kommer til yttersålen. Det har blitt færre glugger, men til gjengjeld har flere av dem blitt større. Og de har mer plass mellom seg. På den måten reduseres rissikoen for at gjørme og andre ting fra underlaget fester seg til sålen.

Gluggene på 5mm graver seg ned i mykt underlag og Sauconys egen PwrTrac-teknologi gir et generelt godt grep under normale forhold. Men på virkelig vått og sleipt underlag opplever jeg imidlertid at grepet ikke blir helt til å stole på med denne skoen.

Løpsfølelse

Dette er en skikkelig komfortabel terrengsko. Den har medium demping, og en responsiv såle som gjør at den passer like godt til raske turer som til rolige langturer. Skoen veier 257gr (str 41) og er ikke av de letteste på markedet.

Til gjengjeld får du en stabil og holdbar sko med mye beskyttelse.

Passer til

Saucony Peregrine 13 er en god all-round terrengsko som er et godt alternativ for den som ønsker seg en sko som fungerer bra på det meste. Dette er ikke en sko for de våteste og mest gjørmete dagene.

Skoen passer for variert terreng, men passer mindre godt når terrenget blir veldig teknisk.

Tekniske facts

  • Vekt: 257 gram (strl. 41)
  • Dropp: 4 mm
  • Grep: 6/10
  • Knotter: 4 mm
  • Løpsfølelse: 7/10
  • Stabilitet: 7/10
  • Demping: 7/10