Icebug Pytho6 Women’s BUGrip med pigger var min favorittsko forrige vinter. Skoene ga meg både fantastisk grep på glatta og mange lykkelige kilometer med løping på vinterstiene. Derfor var det helt naturlig at jeg, når stiene ble snøfrie, måtte testet ut Icebug Pytho 6 RB9X – uten pigger.

Få kontroll på stien

Dette er skoen for deg som har lyst på en lett og leken sko som du kan fly gjennom skogen med uansett vær. Skoen gir god kontakt med underlaget og er morsom å løpe med. Med en vekt på 238gr (str 41,5) føles skoen lett ut på foten.

Likevel får du mye beskyttelse og stabilitet i denne skoen. Dempingen oppleves som fast og er av typen som gir stabilitet og trygghet til å gi på litt ekstra også på tekniske partier.

Takler det meste av terreng

Til tross for at skoen er nokså minimalistisk og en lettvekter, har skoen overaskende bra demping og beskyttelse. Jeg har løpt langturer på opp til 40 kilometer i variert skogsterreng med innslag av grus og asfalt i disse skoene, uten at føttene har lidd.

Nå skal det sies at jeg er en løper som trives godt med sko som ikke har veldig mye demping, i hvert fall når terrenget blir litt utfordrende, for da har jeg bedre kontroll på underlaget. Skoen har forsterkninger rundt tå og hælpartiet som beskytter både skoen og deg fra ubehagelige møter med steiner og røtter på stien.

Skoen har en normal passform passform, men med litt ekstra plass til tærne. Den sitter godt rundt foten, selv om du løper i vått og kupert terreng. Overdelen er i et slitesterkt netting materiale som slipper luft inn og vann ut.

Hælpartiet har ekstra støtte, men lite polstring og kan føles litt stiv ut på de første løpeturene, men for min del gikk det seg til etter noen korte løpeturer.

Grep til å stole på

Etter en relativt fuktig sommer har jeg fått testet grepet på Icebug Pytho6 godt. Yttersålen i RB9X™ traction rubber med 4mm glugger gir et imponerende bra grep, selv på våte, gjørmete og sleipe skogsstier.

En endring i årets gummiblanding er at den nå er stabil ned til minusgrader. Ofte vil gummien bli hardere og tilby mindre grep når temperaturene kryper nedover mot null. Men her har altså Icebug, som retter seg mot de nordiske markedet, tatt grep.

Dette er en sko som jeg har tillat meg selv å sammenligne med VJ når det kommer til grep i sleipt skogsterreng.

Passer til

Korte og middels lange løpeturer på sti og i terreng. Perfekt sko til løp som Icebug experience West Coast Trail og Østmarka Trail Challenge Flyktning ruta.

Obs: denne skoen er litt stor i størrelsen. Jeg gikk ned en halv størrelse i forhold til hva jeg bruker til vanlig.

Vil du lese testen min av Icebug Pytho 6 BIGrip til vinterløping kan du klikke her.

Tekniske facts

  • Vekt: 200gr (str 41,5)
  • Drop: 9mm
  • Grep: 9/10
  • Knotter: 4mm
  • Løpsfølelse: 8/10
  • Stabilitet: 8/10
  • Demping: 6/10