Millet har lenge forsynt fjell og klatre entusiaster med sko og bekledning for toppturer, men sko for fjelløping er en relativt ny gren i sortimentet for den godt etablerte merkevaren.

Millet INTENSE i terrenget

Morsom å løpe med

Dette er en rask og lett sko som passer til de korte til mellomlange turene. Skoen har en 6mm dropp som er perfekt for mellomlange til litt lengre distanser. Skal du bruke dem i konkurranse fungerer de fint opp til marathon distanse. Skoen har en lav profil og kjennes stabil ut i terrenget. Den har en fast og responsiv mellomsåle som gjør det morsomt å løpe raskt i terrenget. Skoen har akkurat riktig mengde demping for at jeg skal orke å løpe opp mot marathon distanse med dem, men uten at det kjennes ut som om jeg mister kontakten med underlaget, stabilitet og den gode løpsfølelsen. Med en vekt på 260gr (str 42) er dette ikke av de letteste skoene på markedet, emn til gjengjeld gir de mye beskyttelse og demping i forhold til vekten.

Løping på lavastein med Millet Intense

Foto: Ian Corless

Slitesterk overdel

Skoen passer min smale fot bra. Den gir godt hold rundt foten og gir en god følelse av kontroll, stabilitet og smidighet. Dette er en sko som er skapt med tanke på presisjon. Skoen er lett å stramme slik at den sitter slik du vil ha den og tungen sitter på plass gjennom hele løpeturen. Overdelen består av det svært slitesterke MATRYX®-stoffet og består av en blanding av nylon- og Kevlar-garn. Materialet holder godt på foten og puster godt. Det vannavstøtende PU-belegget på garnet forbedrer fukttransporten og gjør at skoen tørker raskere. Den sitter godt rundt hælen, nesten som en sokk, og har ekstra polstring på hælpartiet. Skoen har ekstra gummi forsterkning rundt hele nedre del av foten og ekstra beskyttelse rundt tåboksen.

Millet Intense sett ovenfra

Greit grep

Michelin Reattiva yttersålen med 4mm glugger gir et godt grep på det meste av underlag, men sliter litt på sleipe stener og glatte røtter. Mønsteret på gluggene gir dem godt grep uansett om du er på vei oppover eller nedover.

Yttersåle

Passer til

Både korte og lange turer i teknisk fjellterreng, lettløpte fjellstier og korte strekk på asfalt. En relativt lett sko som passer godt til raske løpeturer i terrenget og konkurranser opp mot marathon distanse.

Løper i motbakke

Foto: Ian Corless

Tekniske facts

  • Grep: 7/10
  • Løpsfølelse: 9/10
  • Stabilitet: 7/10
  • Vekt: 260gr (str 42)
  • Drop: 6 mm
  • Demping: 6/10

All photos copyright www.iancorless.com all rights reserved.