Hvordan i alle dager har de klart å lage en så lett sko som både tilbyr demping, beskyttelse og samtidig gir god respons?

Det er lenge siden jeg har vært så begeistret for en sko som det jeg ble da jeg tok på meg Merrell MTL Skyfire. Med sine 185 gram føltes den fjærlett på foten, men uten å gå på bekostning av komforten.

Her har du en terrengsko som virkelig får deg til å føle at du kan fly på stien!

En Ferrari i terrengskoverdenen

Dette er en rask sko! En sko som er skapt for konkurranser og raske turer på tekniske stier. Jeg vil gå så langt som å sammenligne den med en Ferrari. Den har stil, den har fart og den føles rett og slett litt eksklusiv ut. Dette er en sko du tar på deg når farten har betydning. Skoen er smidig og innbyr til lek i terrenget. Men selv om skoen er skapt for fart, betyr det ikke at den kun kan brukes på de korte turene. For i motsetning til mange andre lette sko jeg har testet, så tilbyr denne lettvekteren også overaskende mye demping og beskyttelse. Jeg ville riktignok ikke gått for denne på de aller lengste ultraløpene. Men opp til 50km tilbyr denne skoen det jeg har behov for av komfort og beskyttelse av foten.

Fjærlett overdel

Overdelen på Merrell MTL Skyfire er i minimalistisk netting. Her har de spart mye vekt. Dette gjør at skoen både er luftig og slipper ut vann om du skulle være uheldig å plumpe uti en sølepytt. På tross av den minimalistiske stilen, gir skoen godt hold rundt foten. Det er litt ekstra beskyttelse i hælpartiet, men det er også det eneste stedet det egentlig er litt ekstra polstring når det kommer til overdelen. I denne skoen kjenner du det godt dersom du skulle være uheldig å sparke borti en stein eller rot.

Tåboksen er romslig nok til at tærne får litt luft, men uten å bli klumsete i terrenget. Det er lett å stramme skoen slik at den sitter godt på foten og du unngår at foten sklir i skoen. Lissene holdes på plass av en strikk slik at du skal slippe å måtte stoppe opp for å knyte lissene underveis på løpeturen.

Det er ikke så ofte jeg bryr meg mye om det visuelle på en sko, men jeg må bare si at jeg digger fargene og designet. Disse tar seg rett og slett bare veldig bra ut!

Såle for suksess

Merrell har med MTL Skyfire klart å lage en sko som gir beskyttelse uten å gå på bekostning av respons. Skoen har en FlexPlate som beskytter foten mot underlaget. Platen sitter mellom to lag med FloatPro Foam™. Det gir en perfekt balanse mellom demping og respons og gjør at dette er en sko du kan løpe raskt med både på teknisk sti og på korte asfalt strekk uten ubehag.

Grep som gir selvtillit

Vibram sålen gir et generelt godt grep på det meste av underlag. Med de 5mm lange knottene får du også grep på de litt mer gjørmete dagene. Dette er en sko som gir deg selvtillit selv på dager der stien byr på litt rufsete forhold.

Til sammenligning

Det nærmeste jeg kommer sko jeg kan sammenligne MTL Skyfire 2 med,  er Adidas Terrex Speed Ultra. Så om du allerede er en Speed Ultra fan, er jeg ganske sikker på at du vil elske MTL Skyfire 2.

Er det noe negativt å si?

Som med alle veldig lette løpesko, er også Merrell MTL Skyfire en sko som nok dessverre har kortere levetid enn de tyngre og mer robuste løpeskoene. Derfor er dette en sko som jeg anbefaler å bruke når du trenger fartsfylte sko på beina og ikke til dine daglige treningsøkter.

Passer til

Konkurranser opp til 50km og raske løpeturer i teknisk terreng.

Kort og godt

  • Vekt: 185gr (str 41,5)
  • Stabilitet: 9/10
  • Grep: 8/10
  • Drop: 6mm
  • Løpsfølelse: 10/10