Tenk å våkne til lyden av bølgene, snøre på seg løpesko, rusle ned til stranda og løpe mot en nydelig soloppgang, før du så rusler inn til frokostbuffet. Og dobbel lykke er å oppleve denne luksusen sammen med mange gode venner!

Nok en treningsreise til Monte Gordo i Portugal er gjennomført, og endelig uten noe skader!

Denne gangen valgte vi to uker for å ha litt ferie også. Første uken var lett blanding av løping før frokost, og soling og sightseeing rundt omkring i Algarveområdet. Gøy å endelig få se litt mer av Portugal!

I og med at fjelløkta, som er hver torsdag i treningsuka, er min favoritt, så kasta vi oss med på denne første uken. Vi ble da busset opp til en liten by litt oppe fjellet (eller høyden kan man vel si på norsk) som heter Odeleite. Her kan man velge mellom 8 og 10 kilometer gå- eller løpetur. Etter økta velger du om du vil ta bussen tilbake eller å løpe ned igjen til hotellet, en tur på ca 28 kilometer.

Dette har vært min favorittøkt fra tidligere treningsreiser og en god langturtrening nå når det nærmer seg Karmøy Maraton. Med to kaféstopp for en is og kald cola i varmen, så er du klar til å fortsette. På hotellet etterpå er det afterrun og endorfinene og lykken til alle deltagerne er til å ta og føle på.

Løpeveckan

Andre uken på tur var det “Løpeveckan” med trenere fra Team Stockholm Maraton. Denne uken var jeg på i fjor, og jeg velger denne uka på grunn av fantastisk dyktige trenere som motiverer og pusher, og hjelper alle uansett nivå. Løpeøktene blir delt opp i flere fartsgrupper så man velger den gruppen som passer for deg.

Vi hadde mange forskjellige løpeøkter i løpet av Løpeveckan. Morgenjogg på stranden før frokost, fartslek i Pinjeskogen og intervallløping på bane i Spania. Rundturen på 2 mil til Castro Marim er og vel verdt å nevne. Alle øktene blir lagt opp så alle kan være med uansett nivå og erfaring, og med fantastisk dyktige trenere.

For å nevne noen av trenerne; Anders Szalkai som er en av Sveriges beste maratonløpere gjennom tidene med meritter fra OS, VM og EM. Han har ansvar for Sveriges største løpegruppe, Team Stockholm Maraton, som har over 900 medlemmer. Mustafa Mohamed, eller Musse som han blir kalt, har vært Sveriges beste mannlige langdistanseløper siden begynnelsen av 2000-tallet. Han hadde inntil forrige helg den svenske rekorden på maraton, fra Sevilla i 2020, da han løp på tiden 2:10:03.

Jeg må også nevne Håkan Slåttman, som var fartsholder i min gruppe der nede. Han får energi til sin egen løping av å lede andre. Håkan er løpecoach for Springtime og TSM (Team Stockholm Maraton) og er en fantastisk motivator som passer på at alle har det bra, både under trening og sosialt.

Det var totalt 28 trenere med denne uken, så jeg kunne nevnt mange flere her. Det er trenere som har løping, yoga, kettlebells, tabata, sirkeltrening og zumba bare for å nevne noen. Og har man noe vondter, eller bare ønsker litt behandling, er det og naprapat og fysioterapeut til stede på hotellet.

En treningsuke for alle

Det er gjennomsnitt 50 treningsøkter å velge mellom hver uke, så her er noe for enhver smak. I tillegg er det et utvalg forelesninger, mingling og spørrestund. Som nevnt er fjelløkta min favoritt, og for første gang var vi “prøvekaniner” på en ny fjelløkt den andre uken. Og for en tur det ble, jeg har nesten ikke ord!

Vi tok buss i overkant av en time og skulle løpe “Seven Hanging Valleys Trail.” Her var det også flere distanser å velge mellom, så noe for alle nivåer.

Fra start til slutt var det en utsikt som ikke kan beskrives med ord. Vi løp langs klipper og flotte formasjoner hele veien, gjennom små landbyer og flotte strender. Den turen anbefales virkelig enten som gåtur eller løpetur, og mitt første ønske var at neste år løper vi tur/retur!

For JA, det må rett og slett bli ny tur. Hvem blir med?

Runner’s World arrangerer løpeuke allerede til våren – les mer her!

Springtime arrangerer både løpsreiser og andre treningsreiser flere steder i verden, sjekk dem ut her!

Enn så lenge er det bare å drømme seg bort i gode minner fra årets tur!

Reiseklem fra Lene