Det har vært stille  en stund fra denne kanten, men nå har vårsola begynt å skinne, vi har opphevet alle coronarestriksjoner og vipps – jeg skal løpe maraton igjen om en uke!

I 2020 var planen at jeg skulle reise til Limassol på Kypros sammen med den heldige vinneren av en konkurranse Runners World avholdt i samarbeid med Visit Cyprus. Den heldige vinneren ble Stine, en superhyggelig og sporty dame fra Kolbotn. Vi valgte den gang og møtes for å bli litt kjent før vi skulle reise sammen, men så kom corona og alt ble avlyst.

Stine og jeg fortsatte å møtes. Vi har rett og slett blitt gode venninner, og når vi for få uker siden fikk vite at påmeldingen vår fortsatt står ved lag etter to år – ja, da var det bare å hive seg rundt å prøve å komme i maratonmodus fortere enn svint. Rask opptrapping før nedtrapping. Veldig gøy! Dette blir en opplevelse.

Stine og jeg på løpetur i sommer

Jeg har ikke løpt maraton i konkurranse siden Amsterdam 2019. Jeg har løpt distansen noen ganger i coronatiden som treningstur, skravletur med blant annet Stine i tillegg til at jeg har passert distansen på noen ultraløp.

Maraton blir jeg litt nervøs av fordi jeg ikke klarer å la være å ha ambisjoner, men akkurat nå har jeg ikke trent nok til å føle meg i nærheten av trygg på mitt neste maratonmål, sub 3.30, så jeg tror at planen er å gå for den gode løpeopplevelsen i Limassol.

Jeg skriver tror fordi jeg ikke kan stole på meg selv før jeg står på startstreken. Plutselig legger jeg meg i bena på 3.30 fartsholderen likevel, og gir det et forsøk.

Tiden vil vise, men jeg skal løpe minst ett maraton til i 2022, så det er mulig og sikkert mest fornuftig at tidsmålet får vente. Selv om jeg blir nervøs så må jeg understreke at jeg gleder meg.

Mitt hovedmål med løpingen er løpeglede, men det er fint å bli trigget av noen personlige mål som man kan bli litt svett av også 😉

Dette blir mitt 8. offisielle maraton, og det blir spennende å se hvordan distansen føles etter en lang pause.

Jeg elsker jo at man kan slå sammen maratonløping med noen kule reiser rundt i verden. Ingenting er bedre enn det. Det er min første gang på Kypros.

LØYPA PÅ LIMASSOL MARATHON

Løypa i Limassol er tur/retur. Akkurat det er jeg litt spent på. Hodet mitt er ikke forhåndsprogrammert for tur/retur, men etter å ha studert denne løypen så tenker jeg at det blir superbra. Vi skal løpe langs kysten, og vi skal løpe der publikum er. Det er så motiverende. Løypen er flat og rask.

Vi skal løpe gjennom gamlebyen i Limassol, havnen og vi i kommer også til å passere ruinene i den antikke byen Amathus, et av de viktigste historiske stedene på Kypros datert helt tilbake til 1100 f.kr. (Ligger på Unescos verdensarvliste).

Vi kommer til å løpe gjennom de mest moderne og hippeste områdene, og hele tiden kommer vi til å nyte utsikten over sjøen. Dette blir en maratonrute fylt med mye innhold, så selv om man eventuelt ikke når sine personlige løpemål, så blir det i hvert fall en tur med mange spennende inntrykk.

Foto: Limassol Marathon

Etter at vi har passert 5 km vil vi per 2,5 km ha tilgang til ulik drikke, svamper til å kjøle oss ned med og toaletter. Det er veldig bra service. På flere stasjoner serveres det også frukt og gels, og i mål får vi kjeks og medalje. Det er bare å glede seg til å passere nok en kul målstrek. Løpet er for morgenfugler. Det starter 7.30 for å unngå den store varmen.

Jeg gleder meg til å fortelle min maratonhistorie fra Limassol til dere. Dette er et arrangement med ca 16 000 (2019) deltagere på alle distanser til sammen.

Altså, en anelse mindre enn Oslo maraton. Man kan løpe 5 og 10 km, halv og helmaraton. Det synes jeg er både fordelaktig og inkluderende dersom man vil reise sammen med venner, men ikke alle ønsker å løpe full maraton.

Det er fartsholdere på plass for å hjelpe deltagerne til mange forskjellige tidsmål. I tillegg nevner jeg bare sol, varme og palmer.

Jeg gleder meg til reisen og løpet, og jeg gleder meg til å reise med Stine. Noen andre som skal til Limassol?

Dere hører fra meg når vi kommer (solbrune) tilbake 😉

Hilsen Maria