Leter du etter en energisk sko for de lange løpeturene? La Sportiva Jakal 2 gir deg både dempingen og komforten du ønsker deg når du skal løpe skikkelig lang og er samtidig responsiv og spenstig. Her har du skoen som det er gøy å løpe langt i!

Både passform, presisjon og grep er på plass i denne skoen fra La Sportiva.

Passform

Jackal 2 BOA har en smal passform, skapt for presisjon. Den føles utrolig smidig til å være en sko skapt for de lange løpeturene. Tåboksen har rom nok til at tærne får være fri, men uten å medføre at skoen føles klumsete i terrenget.

Med Dual Dial L6 BOA® Fit System er det lett og raskt å regulere hvor stramt skoen skal sitte. Det at skoen har Dual Dial L6 gjør det mulig å tilpasse strammingen enda bedre slik at du kan få skoen til å sitte akkurat slik du vil. Og det er utrolig lett å tilpasse hvor stramt eller løst du vil ha det underveis på løpeturen.

Et annet stort pluss med BOA® Fit System er at du slipper å tenke på lisser som går opp eller som hekter seg fast i rusk og rask. Du kan lese mer om BOA® Fit System her.

Skoens overdel er myk og går helt opp til ankelen, som en innebygd gamasje. Denne reduserer risikoen for at småstein finner veien ned i skoen når du løper. Det er ekstra beskyttelse foran ved tærne.

Skoen er behagelig å ha på med polstring i hælpartiet og på tungen slik at presset over vristen dempes. Skoen føles litt som en sokk når du tar den på, men med litt ekstra støtte og beskyttelse rundt hælen og langs midtfoten.

Selv om det er ekstra støtte merker jeg at skoens overdel ikke klarer å støtte foten fullt så mye som jeg skulle ønske i veldig teknisk og kronglete terreng.

Grep

La Sportiva Jackal 2 BOA, har, i liket med La Sportiva Mutant, La Sportivas egen FriXion WHITE såle. Denne yttersålen kleber seg fast til underlaget og gir et utrolig bra grep både på tørt og vått fjell.

De 3,5 mm lange gluggene får greit feste i mykt terreng, men er ikke nok dersom du skal ut å løpe i skikkelig gjørmete forhold. Dette er en sko som yter best på hardpakket sti og fjell.

La Sportiva bruker et Impackt/break systemet på gluggene. Gluggene på skoen er i forskjellige former hvor noen er formet for å gi grep i nedoverbakke og andre er formet for å redusere at du sklir når du løper oppover.

Dette fungerer utmerket og med denne skoen får du et like godt grep når du er på vei opp og når du er på vei ned.

Løpsfølelse

Jackal 2 BOA er en godt dempet sko med mye liv. EVA mellomsålen er i to deler hvor den ene delen sørger for rikelig med demping mens den andre sørger for stabilitet.

Ofte kan sko med mye demping føles veldig ustabile i terrenget, men dette synes jeg La Sportiva har løst godt i denne skoen. Jackal 2 BOA er rett og slett en fryd å løpe med i terrenget.

Mellomsålen har også to shock absorberende pads  som både absorberer og demper støtene og sender energien tilbake i hvert steg.

I og med at skoen er så godt dempet som den er, kommer man ikke bort fra at man mister litt følelsen med underlaget, men det er jo ikke nødvendigvis noe negativt når du skal løpe veldig langt og vil beskytte føttene så mye som mulig mot underlaget du beveger deg over.

Mellomsålen har et ekstra beskyttende lag i kompakt EVA (Rock sheild) som gjør at du kan løpe trygt over spisse stener og andre gjenstander i terrenget.

Selv om skoen ikke er noen lettvekter med sine 297gr, så føles den ikke tung ut når du løper med den.

Til en så godt dempet langdistanse sko å være, ble jeg mildt sagt overasket over hvor spenstig denne skoen føltes. Den er rett og slett en fryd å løpe med.

Skoen har en 7 mm dropp, som for min del er helt perfekt når jeg skal ut og løpe langt.

Passer til

Denne skoen er perfekt for deg som liker å løpe langt i terrenget på fjell og hardpakkede stier og som vil ha en sko med mye beskyttelse, høy komfort og mye liv.

Tekniske facts:

  • Vekt: 297 gram (strl. 42)

  • Grep: 9/10
  • Stabilitet: 7/10
  • Dropp: 7 mm
  • Demping: 9/10
  • Løpsfølelse: 6/10