En nydelig løpetur rundt Stavsjøen i Malvik

Høsten er her, og det betyr at det er tid for løping i vakre farger med deilige temperaturer. Etter å ikke ha deltatt på løp siden i fjor høst, hadde jeg nesten blitt litt redd for å stille med startnummer igjen. Denne høsten hadde jeg satt med et mål om å ta løpeglede tilbake for fullt. Jeg ville løpe 10 kilometer under Trondheim- og Oslo Maraton.

Trondheim Maraton

Å delta i et maratonløp er alltid en stor utfordring, men også en fantastisk morsom opplevelse. Trondheim Maraton er kjent for sin flotte rute. Man løper fra sentrum ut til Brattøra, Ila og til slutt langs Nidelven. Det å løpe gjennom vakre Barteby, med et publikum som heier, gir virkelig ekstra energi. Årets løp ga en opplevelse jeg aldri vil glemme. Allerede rett etter startskuddet gikk av, boblet det over med glede for meg. Jeg klappet i hendene og lo høyt av lykke, jeg kikket bort på min kjære mann og så han ble rørt. Dette betydde mye for oss begge to.

Hoppende glad etter å ha kommet i mål i Trondheim

Oslo Maraton

Etter å ha fullført Trondheim var det bare å glede seg ekstra til Oslo. Det var flere kjente som skulle nedover, men særlig var det stas å få med Toril Paulsen og Anette Skjelstad Hüttepohl. Disse to kommer fra nord og det er ikke så ofte vi møtes. Toril, Anders og jeg skulle alle tre løpe «10 for Grete», som er den ene distansen under Oslo Maraton. Anette skulle løpe maraton og siden den distansen går tidligere på dagen, ga det oss tid til å heie. Løpet starter på Rådhusplassen og 10 kilometeren er en flat og fin runde rundt i Oslo. Dette er min absolutte favoritt mil og gir en flott mulighet å oppdage fine Oslo på en helt ny måte.

Det var fantastisk moro å stille til start sammen med Toril og Anders.  Sammen kjente vi energien øke på, i takt med fanfaren og nedtellingen til start. De første tre kilometerne løp Toril og jeg sammen, for en glede! Vi skravlet på inn- og utpust og bare nøyt dagen. Ca. på kilometer tre kjente jeg for øvrig at beina ville løpe litt hurtigere, det var futt som ville ut. Jeg hadde allerede passert hvor jeg møtte veggen i fjor og da løp jeg halvmaraton. Det var på tide med revansje!

Resten av mila løp jeg alene, jeg smilte, koste meg og heiet på medløpere underveis. Da jeg på Aker Brygge så fotograf og venninne Tonje Lien Wold, besvimte jeg nesten av glede! Tonje har fulgt «løpehistorien» min fra start og vet hvor jeg har savnet å løpe uten Graves og møkk i kroppen. Det ble et gledelig gjensyn, haha, ja på grensen til grining for min del.

SÅÅÅ glad for å se Tonje i løypa!
Fotokred: Tonje Lien Wold <3

Å delta i disse løpene har virkelig gitt meg en «boost» av motivasjon. Å se alle de andre løperne som alle kjemper seg gjennom løypa er inspirerende. Det er noe med felleskapet og den positive energien som gjør at man virkelig ønsker å fortsette å løpe.

For en allergiker som meg, er høsten alltid en kjærkommen tid. Luften er kald, «crisp» og fin uten pollen, det er som oftest gode løpe temperaturer og naturen er på sitt vakreste. Trærne skifter farge og det er en fryd å løpe gjennom løvhaugene.

Med forsterket motivasjon kommer nye mål.

Trondheim og Oslo Maraton har virkelig gitt meg blod på tann. Jeg har fått igjen løpeglede og satt meg nye mål. Det første målet er litt forsiktig, men jeg skal tørre å stille på flere startstreker, samtidig vokser noen litt mer hårete mål opp i det fjerne. Jeg skal dele de etter hvert. Det å ha disse målene å se frem til, gjør at jeg holder motivasjonen oppe og skal fortsette å pushe meg selv.

To lykkelige løpere i mål i Oslo.
Fotokred: Tonje Lien Wold

Løping er så mye mer enn bare trening, det er et fristed, det handler om å utfordre seg selv, oppleve nye løpeopplevelser og være en del av et fantastisk felleskap. Jeg er så takknemlig for at jeg fikk muligheten til å delta i disse løpene, og jeg ser frem mot å fortsette løpingen gjennom høsten.

Hvis du er ute etter en ny utfordring kan jeg varmt anbefale å melde seg på et løp. Det trenger ikke å være i et stort maraton, det kan være et mindre løp og/ eller en kortere distanse. Det viktigste er å sette seg et mål og jobbe mot det.

Ja, høstløping er virkelig noe helt spesielt, kom deg ut i naturen og opplev den fantastiske følelsen av å løpe gjennom høstens fargerike landskap. Du kommer ikke til å angre!

 

<3- Thea