Jeg har hatt gleden av å løpe et halvmaraton i Çeşme, Tyrkia – en by som var helt ukjent for meg. Çeşme ligger på Tyrkias vakre vestkyst, bare en times kjøretur fra millionbyen Izmir, og er et populært feriested kjent for sine lange hvite sandstrender.

Begrenset antall deltakere

Byen har en rik historie med en gammel festning og en sjarmerende havn som gir et innblikk i dens stolte fortid. Sentrum er typisk for mange gamlebyer, med trange, koselige gater som inviterer til utforsking.

Slike trange, koselige gater er ikke min sterke side, så de rundet jeg på noen få minutter.

Selv om løpet hadde en begrensning på maksimalt 1000 deltakere på halvmaraton-distansen, var arrangementet imponerende godt organisert. Vi løp på en avstengt tofelts vei, og ved hvert kryss sørget flere politifolk og biler for at løperne kunne passere uhindret av trafikk.

Dette minnet meg faktisk om opplevelsen fra New York Marathon – med unntak av publikumstettheten, selvfølgelig!

Med denne løypen og den avstengte veien, er det ingenting i veien for å kunne håndtere 20 000 løpere.

Utfordrende varme

Starten var klokken åtte om morgenen. Allerede fra startskuddet smalt, varmet solen veldig fra den skyfrie himmelen.

Jeg løp jevnt hardt hele veien – hardt, men kontrollert. Å holde tempoet i sjakk var viktig med den sterke solen og varmen som begynte å gjøre seg gjeldende.

Jeg er nå heller ikke så veldig opptatt av tiden på mine løp, men selv med den varmen og en del stigning, så løp jeg 2 minutter raskere enn «målet».

Med den varme solen, så var det godt med drikkestasjoner plassert hver andre kilometer langs løypen. Litt vann i munnen, noe i trynet og resten tømte jeg over hodet.

Nok en fin medalje til samlingen.

Ironisk nok,  rett etter at jeg passerte målstreken begynte det å skye til. Det ble faktisk for kjølig å sitte på strandbaren etterpå!

Derfor dro jeg til hotellet og unnet meg en runde på spa før jeg nå sitter her og skriver på pc-en, klar for en velfortjent middag.

Følg meg gjerne på Instagram: Løpenomade