Høsten er en tid da mange løpere retter oppmerksomheten mot store løp, og de siste ukene har både Trondheim og Oslo Maraton stått i sentrum. Til helgen vil Berlin være vertskap for løpere som jager rekorder, mens New York City Marathon venter rett rundt hjørnet.

La oss ta en nærmere titt på disse løpene og mine personlige opplevelser i Trondheim.

Oslo Maraton

Forrige helg ble Oslos gater omdannet til en løpebane for tusenvis av deltakere som deltok i Oslo Maraton. Dette arrangementet har blitt en tradisjon for mange løpere, og årets utgave var intet unntak. Med opp mot 20 000 påmeldte befestet de seg som landets største gateløp atter en gang.

Med kupert løype og vakre omgivelser gir Oslo Maraton deltakerne en unik opplevelse. Enten du løper gjennom sentrumsgatene, kutter svingene eller utforsker Oslos fjordområder, er det noe magisk med å være en del av dette arrangementet.

Blide fjes under Oslo Maraton, her fra 2018. Foto: Eivind Bye

Berlin Maraton

På søndag, den 24. september, vil Eliud Kipchoge og 45 000 andre løpere jakte på rekorder og uforglemmelige opplevelser i Berlins gater. Dette er et av verdens mest berømte maratonløp og tiltrekker seg eliteutøvere og amatører fra hele verden.

Med en flat og rask løype er Berlin Maraton kjent for å være stedet der løpere kan sette personlige rekorder og eliten setter verdensrekorder. Byen i seg selv har en rik historie, og løperne får oppleve noen av Berlins mest ikoniske landemerker.

Berlin Marathon. Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images

New York City Marathon

Om bare noen få uker vil New York City Marathon, et av de mest prestisjefylte og største maratonløpene i verden, finne sted. Den 5. november vil løpere fra alle hjørner av kloden samles i «The Big Apple» for å krysse broene og løpe opp avenyene i en av verdens mest ikoniske byer. Dette løpet er kjent for sitt unike samspill med byen og dets pulserende energi gjennom alle fem bydeler.

Fra de brede gatene i New York. Foto: Adobe Stock

Mitt Løp i Trondheim

Selv hadde jeg gleden av å delta i et flott løp tidlig i september i vakre Trondheim. Med over 8000 deltakere og perfekte værforhold ble dagen en minneverdig opplevelse.

Løypen i Trondheim byr på en variert utfordring med noen krevende bakker, men belønner samtidig med fantastiske omgivelser. Du får oppleve Nidelven, Nidarosdomen, Solsiden, Trondheimsfjorden og Bakklandet, som alle tilfører løpet en unik sjarm.

Personlig nådde jeg mine mål under løpet. Jeg fullførte maraton på 3 timer og 30 minutter, og deretter halvmaraton på 2 timer. Dessverre rakk jeg ikke å starte på 10-kilometerløpet, men å løpe både hel- og halvmaraton på samme dag ga meg en følelse av mestring og tilfredshet.

Mye mestring i Trondheims gater. Foto: Sportograf

Konklusjon:

Uansett om du har deltatt i store maratonløp som Oslo Maraton, Berlin Maraton, eller om du ser frem til den spennende utfordringen i New York City Marathon, eller skal delta på et lite, lokalt løp – så er det å fullføre et løp alltid en prestasjon.

Hver løper har sin egen reise og sine egne mål, for meg er løpet desserten, en reise som skal  nytes.

Så, har årets løp blitt fullført for deg?

Uansett hva svaret er, fortsett å utforske, utfordre deg selv og la hvert løp være en del av din unike reise.

Løping er ikke bare en sport, det er en livsstil som gir glede, prestasjon og fellesskap.

 

Stig