Det er noe med det, et helt nytt år ligger foran oss. 366 nye dager med masse upløyde løpemarker. Jeg liker det!

I mitt forrige blogginnlegg Skrev jeg om min tunge høst og Oslo maraton. Etter det har formen sakte, men sikkert blitt bedre og jeg har løpt på.

Uken etter Oslo maraton dro jeg på en mølletime på treningssentret jeg trener på. Jeg kjente PT’en David Sommervold Folde litt fra før og viste han har mye kunnskap. Fortalte han hvordan sommeren min og høsten hadde vært. «Mitt neste store mål er Berlin maraton, men ønsker gjerne en god løpebirken og en god opplevelse på «10 for Grete». Jeg vil løpe raskere og lengre og beholde løpegleden. Jeg har aldri vært mer motivert før. Kan du hjelpe meg?»

David tok gladelig utfordringen. Etter smellen i Oslo syntes jeg det var skummelt presse meg, David har brukt laktatmåler og vist meg at jeg har mye mer å gå på enn jeg trodde.

Ukene gikk til måneder og plutselig er 2020 her. Ny jobb venter og nye løpemål ligger foran meg. Jeg skal prøve å blogge treningsukene mine frem mot målene mine og vise hvordan jeg og min familie løser hverdagslogistikken.

 Her er mine tips for å gjennomføre trening:

1: Planlegge. Hver mandag skriver jeg opp alle aktivitetene familien skal ha inneværende uke på en aktivitetskalender. Dette gir oversikt til alle, og jeg ser hvor det er muligheter for mine og mannens treninger. Han skal debutere på maraton i Berlin, så han må også få sine kilometer :-)

2: Skifte til treningstøy rett etter jobb. Etter middag og lekser skal ungene hit og dit på håndball, fotball, Hiphop, jazzballett, bursdager og vennebesøk. Ettermiddagen er hektisk og man vil ha mest mulig tid sammen. Jeg er egentlig temmelig bedagelig og eeeelsker tv og serier. Om jeg skal skifte etter ungene er i seng, kan du være sikker på at sofaen tar meg. Har jeg treningstøy på, kommer jeg ut. Jo raskere jeg er ut av døra etter leggetid, jo større sjansen for litt sofa tid og TV-serie med mannen etter løpingen.

3. Treningsavtaler. Jeg er heldig, mange av mine venner er glad i trening. Det er så herlig å få trent sammen. Enten det er rolige skravleturer med smilepuls, harde intervaller, gruppetrening eller styrke.

4. Gleder meg til trening.  Selv om jeg er bedagelig elsker jeg jo trening mer enn TV, det er bare lett å glemme når klokken er 20:00 og man kjenner seg sliten etter dagen. Det som hjelper meg da, er at jeg har gledet meg til denne økten. Dette er min tid og jeg gleder meg for eksempel til å komme meg ut, på sentret, kanskje venter en ny podkastepisode, noe ny musikk, skravlemil med bestisen.  Når hodet mitt prøver å lure meg til sofaen, tenker jeg på dette og det hjelper. Nå vet jeg også at når jeg først er ute, ville jeg a l d r i valgt sofaen og jeg har aldri angret på en økt.

5. Været.  Ikke la været sette begrensinger, prøv se det fine i årstidene. Jeg bor i Trøndelag og her kan det fort bli regn, snø, vind, sol og hagl på en dag (litt overdrevet, men du skjønner;) ) Klart mye snø og vind gjør det tyngre, men sett ned farten, treningseffekten er der, og vær stolt over at du fullførte økten. I går hadde jeg mye vær på min langtur. Drømte da om Oslo og Berlin maraton i deilig høstsol, deilig tørr asfalt og akkurat passe med varmegrader. Når jeg står på starten på disse løpene er det premien min for disse løpeturene i «drittvær»

6. Meld deg på løp. Godt å ha en gulrot å trene mot. På løp er stemningen fantastisk og man får møte andre løpeglade. Ta med deg følelsen hjem og husk den når motivasjonen butter.

Glade Muruvikinger på medaljetokt

Håper disse punktene an hjelp flere enn meg til å holde kontinuitet i løpingen sin :-)

Mine to første løpeuker, ser sånn ut:

Uke 1: Mengde uke

 • Mandag: Mandagsmila med Muruvikingan Løpeklubb. Elsker denne starten på uken. Å få møte disse herlige løperne hjelper meg i gang med treningsuken hver eneste uke. Denne mandagen var vi fem stykk på 6. juledag.
 • Tirsdag og nyttårsaften: Langintervaller på mølle: 15 minutter oppvarming, så 6x 8 min. (1) Litt nedtrapping. Farten noe under terskel.
 • Onsdag: Rolig løpetur med mannen. I 9 varmegrader og barmark løp vi inn året. Anders for første gang i shorts i januar.
 • Torsdag: PT-time. God oppvarming før intervaller. David målte laktat og selv om jeg har trent i jula har nok en annen «hverdag» satt sine spor. Tungt i dag, men godt å fullføre på en tung dag. På kvelden ble det en rolig 5 kilometer med podkast på øret, herlig!
 • Fredag: Mølletime: God oppvarming før intervaller. Så herlig å være på denne timen David passer godt på alle, pusher der det trengs, men holder også igjen om det skulle være behov for det. Miljøet er herlig og man heier på hverandre og «high fiver» i pausene. Etter mølletimen, ble det litt forebyggende styrke, sammen ei god venninne. Belønnet oss selv med lunsj, kaffe og sjokolade etterpå.
 • Lørdag : 21,1 kilometer i oppholds, vind, masse snø. Halvveis var det mye vind og det snødde tett, jeg så ikke en halvmeter foran meg.  Mer riktig vær med tanke på årstiden enn onsdagens, men må innrømme onsdagens løpetur var lettere ;)
 • Søndag: Gruppetime med venninner, Olympia (inspirert av sirkeltrening og x-fit). Ukens siste løpetur ble derfor på mølla etterpå.

Total uke 1: 105 kilometer (ny rekord hurra)

Denne uken var som nevnt over en mengdeuke, og på ingen måte normalen. I motsatt skala ble uke to en rooolig uke. Mandag 6. januar startet jeg i ny jobb, i en ny og hittil ukjent bransje for meg. Gledet meg som en liten unge. Viste dog at første uke inneholdt ekstra arbeidsdager pga Euro2020 i Trondheim og dermed passet det perfekt med mindre løping :-)

Uke 2: Rolig uke

 • Mandag: Mandagsmila + med Muruvikingan
 • Onsdag: Kort rolig tur på 5 km
 • Torsdag: Løpedate med mannen: Vi kjørte korte Intervaller på mølle: 15 minutters oppvarming , 5 * 3 minutter , 13 min nedtrapping, totalt 9 kilometer
 • Lørdag: 12 kilometer med venninne, smilpuls og skravling på inn og utpust. Fantastisk!
Klassisk Mandagsmil

Totalt uke 2: 42 km

Uke 3 er i gang og i kveld blir det løp. Oppsummering av uke 3 og 4 kommer plutselig. Håper dere vil følge med på løpereisen min.

Jeg logger alle øktene på Starva: Thea Bækkevold og de fleste på Instagram: Theabjoll

Vi løpes!

<3 Thea