Jeg har testet nyheten Gel-Trabuco 11 fra ASICS på Lanzarotes røffe stier som er kjent for å spise sko til frokost. Overlevde de?

Påskeferien ble tilbrakt på Lanzarote og nærmere 160 kilometer med løping i det røffe terrenget øya har å by på. Sist jeg var på øya vekslet jeg mellom tre par sko hvor kun ett av parene kom hjem igjen i godt behold. Øya har et rykte på seg for å spise sko til frokost.

Da jeg pakket ut paret med de nye Asics Gel-Trabuco 11 kort tid før avreise slo det meg at dette var en sko som hadde potensial til å takle det utfordrende terrenget og jeg slang skoene med i kofferten. Det skulle vise seg å være smart valg. For etter 9 dager med løping på Lanzarote, utelukkende med  Asics Gel-Trabuco 11 på beina, var både skoene og føttene i god behold.

Passform

Skoen sitter godt rundt hæl og lest samtidig som den har godt med rom til tærne. Det er lett å stramme skoen slik at den sitter godt rundt foten og det er en strikk som holder lissene på plass slik at du unngår at lissene går opp underveis på løpeturen. Overdelen er behagelig myk med mesh partier som slipper luft inn og varme ut, men har forsterkninger i hæl partiet og rundt tå-partiet slik at skoen gir både støtte og beskyttelse når det trengs.

Skoen har også en hempe på helen som gjør det lettere å få skoene av og på.

Grep som funker på det meste

Asicsgrip-yttersålen med 5 mm lett ruglete glugger gir et grep som er mer enn godt nok på de fleste løpeturene i sommer.

Dette er ikke en veldig aggressiv såle og skoen får ikke supert grep på de mest gjørmete dagene. Men  slik er det jo med terrengsko, det er vanskelig å finne en sko som passer for ethvert føre.

Trenger du tips til løpesko til gjørme og ekstra glatt føre kan du sjekke ut testene mine av Icebug Sisu med pigger og VJ XTRM.

En skikkelig komfortsko

Skoen er ikke av de letteste på markedet med sine 313 gr (str. 42), og er ikke en sko jeg ville valgt for de aller raskeste løpeturene, men fordelen med den ekstra vekten er nettopp at skoen tåler mer og gir beskyttelsen du trenger for å løpe langt i røft terreng.

Asics Gel-Trabuco 11 er en sko med mye beskyttelse og god demping. Dette er ikke en sko for de aller raskeste løpeturene, men en sko som du kan løpe langt og lenge med og som føles behagelig hele veien.

Skoen kjennes stabil på stien, også på de mer kronglete og ujevne partiene.

En beskyttende plate i EVA beskytter forfoten mot skarpe steiner på stien og gjør at det føles som om du flyter over selv det røffeste terrenget.

Passer til det lange løp

Trabuco 11 passer til de fleste løpeturer i terrenget, og er spesielt godt egnet i røft terreng hvor du trenger mye beskyttelse mot underlaget. Dette er en sko som passer godt til treningsturer og lange ultraløp hvor du trenger demping, beskyttelse og trygghet.

Kort og godt

  • Vekt: 313 gr (str 42)
  • Grep: 7/10
  • Drop: 8 mm
  • Glugger: 5 mm
  • Løpsfølelse: 6/10
  • Demping: 9/10