Er du klar for et maratonløp helt utenom det vanlige? Da bør du sette Frozen Lake Marathon på bucket listen din!

Annonsørinnhold fra Frozen Lake Marathon

Her er syv tips til deg som allerede har meldt deg på Frozen Lake Marathon, løpet som går på den islagte Tisleifjorden ved Gol.

Du kan du lese mer om løpet og melde deg på Frozen lake Marathon 2023 her.

Foto: Frozen Lake Marathon

Sko deg rett 

Tro det eller ei, is er ikke bare is. Da jeg løp Frozen Lake halv Marathon  i 2019 var isen ru og hard og det var mulig å løpe uten piggsko dersom man ville. I 2022 var isen speilblank med overvann og piggsko var essensielt. Med overvann ble isen såpeglatt noen steder.

Jeg så en fyr som hadde bestemt seg for å løpe med piggfrie sko. Han angret seg og da jeg så ham i mål senere hadde han fått på seg noen brodder han hadde fått lånt.

Vil du sikre deg godt feste på isen velger du piggsko, gjerne med litt demping. Klikk her hvis du vil vite hvilke sko jeg anbefaler til løpet.

Hold deg varm før og etter

Ha med deg godt med klær til å ha på før og etter løpet. Det blir kaldt å henge i målområdet hvis du ikke er godt kledd. Det er heller ikke noe godt å starte å løpe når du er iskald. En skikkelig varm dunjakke, polvotter, en varm lue og gjerne et dunskjørt/shorts eller en varm overtrekksbukse er godt å ha på både før start og etter målgang.

Ha med drikke og næring

Ha på løpevest eller belte med drikke og litt næring. Det er matstasjoner omtrent hver syvende kilometer, men dette kan føles fryktelig langt ut når du begynner å bli tørst, sulten og sliten.

Unngå å bli solbrent

Bruk solkrem og solbriller. Det var nok flere som var røde i toppen av andre grunner en fysisk anstrengelse etter fjorårets Frozen Lake Marathon.

Bli kjent med løypa

Få med deg kveldsløpet på fredagen. Da vet du hva slags føre som venter deg når du skal løpe maraton. Dessuten er det ganske spektakulært å få med seg dagens siste lys ute på isen.

Varme føtter

Bruk ullsokker. Spesielt om det er fare for overvann. Med ullsokker gjør det ikke så mye om du blir våt på beina.

Post race moro

Få med deg post race middagen på Oset Høyfjellshotell. Der kan du dele løpsøyeblikkene dine med likesinnede løpere samtidig som du fyller opp de tapte kaloriene med førsteklasses mat og et dessertbord i særklasse!