Vinteren er på hell og tida er inne for å legge planer for årets konkurranse sesong. Jeg gleder meg vanvittig til å kunne stå på startstreken igjen, grugleder meg til det som venter. Og når starten går skal jeg fly av sted med alle de andre, jeg presse meg selv og kjenne at jeg gir alt. Her er fem av løpene jeg gleder meg til å løpe i 2022.

Transgrancanaria

I mars løper jeg Transgrancanaria Advanced. Løpet er 62km langt med 2800 høydemeter totalt. Likevel går løpet mest nedover, du starter nemlig i Artenara som ligger på 1270moh og løper i mål ved stranden i Maspalomas. Transgrancanaria byr på 5 forskjellige distanser fra 15 kilometer til 126 kilometer. I tillegg har de en vertical kilometer, El Gigante (1130 høydemeter på 5,7km), det løpet har jeg forresten også meldt meg på. En fin måte å riste løs bena litt to dager før et ultraløp…

Foto: Ian Corless

Monte Rosa Sky Marathon

Dette er årets hårete mål. Med start i Alagna går løpet ut på å løpe opp til toppen av Monte Rosa (4554moh) og ned igjen. Løpet er ikke lenger enn 35 kilometer, men du skal opp (og siden ned igjen) over 3000 høydemeter og i tillegg krysse en isbre og noen særdeles bratte partier. Løpet er av typen hvor du må sende inn en CV med hva du har av ferdigheter i forhold til fjell, og du må løpe i taulag. Heldigvis skal jeg være bundet fast til Karin som innehar all kunnskapen jeg mangler på feltet…

Om du ikke har nok erfaring, eller mangler en Karin å binde deg fast til, så kan du delta på AMA 2VK i stedet. Det er kort og godt over 2000høydemeter på snaue 9 kilometer. Så kan du ta taubanen ned igjen…

Foto: Ian Corless

The Arctic Triple Ultra Trail (5-6 juni)

100 miles, 50 miles, 48km, 24km eller 12km? Du velger. Sist løp jeg 48kilometer, om jeg løper lengre eller kortere i år har jeg ikke bestemt meg for enda, men løpet er verdt en reprise uansett. Om du har lyst til å oppleve Lofoten med løpesko på beina er dette løpet for deg. Her får du oppleve helt spektakulær natur og fra hav til fjelltopp og ned igjen om og om igjen mens du beveger deg fra den ene siden av Lofoten til den andre.

Foto: Ian Corless

Stranda Fjord Trail Race (5-6 august)

Strand Fjord trail Race løp jeg for første gang i fjor, og jeg elsket det! Fjell, fjord, myr, enda mer fjell og ikke minst en nærmest elektrisk stemning på matstasjonene. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg hørte jubelen fra matstasjon nummer to i minst 5 kilometer av løpet.

Hvilken distanse jeg skal løpe i år vet jeg ikke. Her kan du velge mellom 25, 48 og 100 kilometer. Samtlige med en raus mengde høydemeter i forhold til distanse. I år er dessuten den korteste distansen en del av Goldentrail World serien. Så her er det stor sjanse for å møte noen kjendiser.

Foto: Ian Corless

Tromsø Mountain Challenge (26-28 august)

TMC Rab Ultra 50Km med sine 2139 høydemeter er et av løpene jeg gleder meg mest til i år. Jeg har hatt lyst til å løpe i Tromsø lenge og har hørt mye bra om løpet. Vilt og vakkert nordnorsk fjellterreng og gjennomgående god stemning. Og når jeg først er i Tromsø kan jeg like gjerne melde meg opp til trippelen og løpe Explo Ekstremløpet dagen før og TMC Tindløpet dagen etter.

Foto: Ian Corless

All photos copyright www.iancorless.com all rights reserved.