Både logistikk-messig og fysisk høres det nesten uoverkommelig ut, men løpet, som er det eneste i sitt slag i verden, arrangeres for tredje gang i slutten av januar i år. For første gang er en nordmann med. Martin Mølsæter forteller at han gru-gleder seg til avreisen den 18. januar.
Fullstendig galskap
For noen år siden skiftet Martin fokus fra å løpe maraton så fort som mulig, til opplevelsesmaraton i «behagelig» tempo, som han kaller det. Martin har løpt mange spennende løp tidligere. Bildet over er fra da han løp Erbil Maraton i Nord-Irak i fjor høst. Da han først hørte om World Marathon Challenge, i forbindelse med en maraton han løp på Nordpolen, tenkte han at det var fullstendig galskap. Etter hvert modnet tanken, og fristelsen ble bare større.
En travel uke
World Marathon Challenge krever en enorm innsats. I år består deltakertroppen av 33 personer. Både i 2015 og i 2016 fullførte alle deltakerne alle syv løpene. Hele opplegget består først av fem dager med pre-camp og akklimatisering, før det første løpet starter i Antarktis den 23. januar. Rett etter målgang går deltakerflyet videre til neste løpsdestinasjon. Deretter følger de seks neste maratonløpene på rappen, ett på hvert kontinent.
Slik ser reiseruta/løperuta i World Marathon Challenge ut:
Dag 1: maraton i Antarktis
Dag 2: maraton i Punta Arenas, Chile
Dag 3: maraton i Miami, USA
Dag 4: maraton i Madrid, Spania
Dag 5: maraton i Marrakech, Marokko
Dag 6: maraton i Dubai, De forente arabiske emirater
Dag 7: maraton i Sydney, Australia
I neste utgave av Runner’s World kan du lese mer om hva Martin Mølsæter anser som den største utfordringen, samt hva han har satt seg som mål, og hva han gleder seg til. Neste utgave kommer ut i begynnelsen av februar.
Bestill abonnement her: RW-abonnement
Les mer om World Marathon Challenge HER.