Når du endelig har kommet deg gjennom treningsvinteren, er det typisk at de varme temperaturene og gode løpsforholdene lar vente på seg her hjemme. Her er et utvalg fristende løp lenger sør på kartet, så du kan sikre deg den gode sesongstarten du fortjener.

07.april: Brighton Marathon

Som en del av Brighton Marathon Weekend, går det både maraton og 10 kilometer langs Englands sørkyst med målgang ved havkanten. Arrangøren melder om flat løype og upåklagelig stemning.

07.april: Firenze halvmaraton

I den flate bytraseen gjennom Firenzes sjarmerende gater og historiske plasser kan du velge mellom halvmaraton og 10 kilometer. Med en maksgrense på 3500 deltagere på halvmaraton unngår du også den verste køløpingen.

13.april: Lake Annecy Marathon and Half Marathon

Med spektakulære omgivelser rundt Annecy-sjøen og dets fjellandskap er det ingen sak å løfte blikket fra asfalten og nyte løpet. Velg mellom 5 kilometer, 10 kilometer, halvmaraton og maraton.

Annecy. Foto: hotels.com

14.april: Limassol Marathon

Vakkert løpsområde finner du også på Kypros hvor løypa i Limassol Marathon drar deg langs kysten med utsikt til Middelhavet. I tillegg til maraton, halvmaraton og 10 kilometer, kan du også løpe et 5 kilometer langt byløp.

14.april: Salomon Run Barcelona

Et unikt gateløp på 5 og 10 kilometer med en utradisjonell løype. Et par titalls trappetrinn, ikoniske landemerker og start og mål ved den berømte Montjuïc-fontenen gir deg en helt ny opplevelse av Barcelona.

20.april: Magaluf halvmaraton

Er det her det er party? Arrangøren kaller løpet det beste halvmaratonet på Mallorca, og har start og mål på byens azurblå friidrettsbane–uansett om du løper 10 kilometer eller halvmaraton.

21.april: Nice halvmaraton

Den franske kystperlen lokker hele løpsfamilien til byens raske løyper på havnepromenaden, hvor de arrangerer både halvmaraton, 10 kilometer og 5 kilometer + barneløp på 1 kilometer og 1500 meter.

Nice-Cannes Maraton. Foto: Active Images

27.april: Helsinki

10: Hos våre naboers naboer skrus atmosfæren opp et par hakk, med et 10 kilometer kveldsløp gjennom Helsinkis gater. Med start kl. 20.30 slipper du for en gangs skyld å stå opp før fuglene for å løpe løp.

05.mai: Great Birmingham Run

I Englands nest største by kan du oppleve et gateløp i stor skala under Great BirminghamRun. Stemningen langs løypa hjelper deg frem til målstreken, uansett om du løper 10kilometer eller halvmaraton.

12.mai: Salzburg Marathon

Mozarts hjemby arrangerer sin egen løpefestival, med distanser som passer for enhver løper. Maraton, halvmaraton, maratonstafett med fire etapper, 10 kilometer og barneløp står på løpsprogrammet.

Ta et velfortjent bad i Myvatn etter gjennomført løp på Island. Foto: Getty Images

25.mai: Mývatn Marathon

Lyst på vulkaner som heiagjeng? Da bør du løpe rundt innsjøen Mývatn på Island, hvor du kan velge mellom maraton, halvmaraton eller 10 kilometer. Når du passerer målstreken får du burger og øl, og kan hoppe rett ned i Mývatn naturbad.

26.mai: Adidas 10K Paris

Frankrikes største 10 kilometer finner du i hovedstaden, hvor løypen tar deg forbi byensvakreste bygninger og historiske monumenter. Start og mål ved Eiffeltårnet og flerefartsholdere mellom 40 min og 70 min.