Innenfor terrengskosortimentet finnes det mange forskjellige modeller tilpasset ulikt underlag, terreng, løpslengde – og selvfølgelig dine preferanser. Slik velger du riktig sko for ditt bruk!

Den italienske terrengskoprodusenten La Sportiva har 95 års erfaring med å lage sko tilpasset ulike former for terreng, enten det er bratt, teknisk, myk skogssti eller hardt fjell – eller en blanding. Her får du en innføring i fire av deres modeller, slik at du kan finne den modellen som passer best til deg og dine fremtidige terrengturer.

La Sportiva Bushido II

Agressiv og stabil terrengsko for variert og teknisk terreng

Bushido II er en lett konkurransesko designet for bratte, tekniske løp. Her får du kombinasjonen grep, stabilitet og bakkekontakt i én og samme sko.

Det forsterkende TPU-laget rundt mellomfoten holder foten godt på plass, og den relativt lave sålehøyden gir deg god presisjon og kontroll i terrenget. Dette, kombinert med en ettersittende passform, gjør deg rustet til rask løping i teknisk terreng.

Knottene er på 4,5 millimeter og griper seg fast selv i bratte og glatte partier. De ytterste knottene er dratt noe opp langs siden av skoen og bidrar til ytterligere stabilitet. Yttersålen består av en mykere gummiblanding på midten, og en litt stivere gummiblanding langs kanten av såle, noe som gir et allsidig grep på variert underlag og bidrar til ytterligere stabilitet.

Til tross for at dette er en relativt aggressiv konkurransesko, er det likevel nok demping og beskyttelse til at denne kan brukes på lengre turer også.

 

 • Vekt: 300 gram
 • Drop: 6 mm
 • Stack: 22 mm / 16 mm
 • Knasthøyde: 4,5 mm
 • Passer til: Deg som løper mye i variert og teknisk terreng, og som vil ha en stabil, pålitelig og allsidig terrengsko som kan brukes både i konkurranse og på trening.

 

Les mer om Bushido II her!

 

La Sportiva Helios SR

Best i bratta – egner seg godt til skyrace

Helios SR er en lett og minimalistisk sko som egner seg til vertikale løp, motbakkeløp og skyraces. Her er alle detaljene finpusset for å minimere vekt, uten at det går utover hverken løpsfølelse eller beskyttelse. Utviklet med fokus på fleksibilitet, sørger overdelen for god fleksibilitet og legger til rette for naturlig bevegelse i foten uten å begrense flekssonen i front.

Mellomsålen består et «bølgesystem» som sørger svært god demping, enestående kontakt med underlaget, og lavest mulig vekt.

Samtidig er det innkapslet en plate i sålen som sørger for beskyttelse mot spisse steiner. Yttersålen kombinerer La Sportivas mykeste gummiblanding i front, med en litt stivere og slitesterk gummiblanding bak, for økt slitestyrke.

 

 • Vekt: 230 gram
 • Drop: 2 mm
 • Stack: 22 mm / 20 mm
 • Knasthøyde: 2,5 mm
 • Passer til: Deg som løper mye i bratt terreng, liker lav vekt, lavt drop og god bakkekontakt.

 

Les mer om Helios SR her!

 

 

La Sportiva Jackal II

God demping for de lange løpene

Hos Jackal II er det demping og komfort som står i fokus. Her får du en myk, pustende og komfortabel overdel med presis passform, og en mellomsåle som leverer suveren demping og respons i kilometer etter kilometer på stien.

Mellomsålen er bygget opp med tradisjonell injisert EVA i kombinasjon med Infinitoo™-innlegg under helen og under tåballene. Dette gir en sko med svært god demping, i tillegg til at Infinitoo™-materialet sørger for enda bedre respons.

En rock-shield-plate sørger for god beskyttelse mot underlaget, mens ekstra forsterking i front sørger for beskyttelse av tærne. Denne andre versjonen av modellen er blant annet oppdatert med bedre passform i hælpartiet og en smidigere pløs.

Grepet er upåklagelig, og med en knasthøyde på 3,5 millimeter plasserer denne skoen seg som en allsidig variant som vil gripe godt både i gjørme og på svaberg.

 

 • Vekt: 295 gram
 • Drop: 7 mm
 • Stack: 33 mm / 26 mm
 • Knasthøyde: 3,5 mm
 • Passer til: Deg som liker å løpe langt og verdsetter komfort og demping etter mange timer i terrenget, uten at det går utover hverken grep eller beskyttelse.

 

Les mer om Jackal II her!

 

La Sportiva Mutant

Stabil sko for tøft terreng – suveren i gjørme og myke partier

 
Hvis du løper mye i myrlendt terreng eller på myk og fuktig skogssti er dette skoen for deg. Med knotter på hele 6,5 millimeter, griper Mutant tak i selv dyp gjørme, slik at du kan løpe trygt i mange timer. Her skorter det ikke på noe.
 
Tross relativt lav sålehøyde, leverer Mutant likevel god demping. Og tross god demping, leverer den likevel på stabilitet. Denne skoen passer godt til variert, norsk underlag, og utmerker seg altså særlig på mykt underlag.
 
Mutant går litt høyere opp rundt ankelen og har en integrert gamasje i skoen som hindrer rusk og rask fra stien å komme inn i skoen. Overdelen sitter som en sokk rundt foten og oppleves svært komfortabel, selv etter mange timer på stien.
 
Gummiblandingen i yttersålen suger seg fast til glatt underlag, og gjør dette til en allsidig, slitesterk sko som takler teknisk terreng og briljerer i gjørma.

 

 • Vekt: 332 gram
 • Drop: 10 mm
 • Stack: 26 mm / 16 mm
 • Knasthøyde: 6,5 mm
 • Passer til: Deg som løper mye i variert terreng og vil ha en trygg sko som er god i fjellet og overlegen i myr og gjørme.

 

Les mer om Mutant her!