Eliteløpere verden over har slengt seg på trenden. Er smørkaffe noe for resten av oss også?

For et par uker siden skrev vi om fordelene ved å drikke kaffe. Nå som du vet at du kan drikke opp kaffen med god samvittighet, hvorfor ikke prøve å variere den litt? Denne noe spesielle kaffetrenden går rett og slett ut på å tilsette smør eller olje (for eksempel kokosolje) i kaffen! Høres i utgangspunktet ikke så veldig fristende ut, men noen av verdens beste langdistanseløpere sverger altså til denne flytende kaloribomben.

Drikken har fått det treffende navnet «Bulletproof Coffee», og skal gi deg langvarig tilførsel av energi, samt sørge for mer effektiv fettforbrenning. Fettet i smøret og oljen gjør at koffeinet slippes ut mer gradvis enn i vanlig kaffe. Dermed vil du merke den oppkvikkende effekten som koffein har, over lengre tid enn når du drikker svart kaffe. I tillegg gjør jo smøret at drikken inneholder opptil 400 kalorier, så det er ikke rart du føler du har mye energi etter å ha inntatt denne bomben av en drikk. En kan spørre seg hvorvidt dette er en slankende drikk, men hvis du skal ut på morgenøkt og ikke har tid til frokost så kan en Bulletproof Coffee være et godt alternativ som gjør at du klarer å holde det gående vesentlig lenger.

Her er oppskriften
Den originale Bulletproof Coffee ble utviklet av Dave Asprey for litt over syv år siden, og ingrediensene er som følger:

  • 5 dl rykende fersk kaffe
  • Opptil 2 sp smør
  • Opptil 2 sp Brain Octane Oil (kan erstattes med kokosolje)
  • (Eventuelt kan du tilsette litt kanel, vaniljepulver eller sjokoladepulver for ekstra smak.

Kjør alle ingrediensene i blenderen til du får en kremet konsistens, og nyt!

Her ser du en film som viser hvordan du lager en real kopp Bulletproof Coffee.

Har du prøvd Bulletproof Coffee? Fortell oss gjerne hva du synes om det på Facebook, og del et bilde med oss på instagram @runnersworldnor