Med lettere vekt, ny konstruksjon av karbonplaten og mer skum i mellomsålen viser den nye konkurranseskoen Metaspeed Paris Series fra ASICS seg fram fra sin aller beste – og raskeste – side. 

Siden ASICS lanserte sin første versjon av Metaspeed Sky og Metaspeed Edge, har de to konkurranseskoene raskt utviklet seg til å bli en av de mest populære superskoene for løpere på alle nivåer.

I den tredje utgaven av sine Metaspeed-modeller, som er oppkalt etter sommerens store høydepunkt med OL i Paris, har ASICS gjennomført en omfattende testprosess sammen med over hundre eliteutøvere og andre testløpere. 

Resultatet? Den raskeste og letteste konkurranseskoen ASICS har laget. 

Hør hva produktekspert Julie i ASICS sier om oppgraderingene i Metaspeed Paris Series:

Mer skum, men mindre vekt

Mellomsålematerialet i Metaspeed Paris-serien består av FF Turbo+, som er en forbedret versjon av FF Turbo-skummet i Metaspeed Sky+ og Edge+.

Tester av FF Turbo+ viser at energireturen er forbedret med 8,2%, sammenlignet med FF Turbo. Dempingen i nye FF Turbo+ er også 6% mykere og 8% lettere enn FF Turbo.

Metaspeed Sky Paris har kuttet 22 gram fra forgjengeren og veier kun 183 gram. Metaspeed Edge Paris har blitt 25 gram lettere og veier kun 185 gram.

Begge modellene har et dropp på 5 mm, med 39,5 mm i hælen og 34,5 mm i forfoten.

Overdelen har også fått enda bedre pustegenskaper, i tillegg til å ha blitt enda lettere. Det gir Metaspeed Paris Series en forbedret passform – som eliteløper Andreas Fjeld Halvorsen setter svært høyt.

Se hva Andreas sier om Metaspeed Paris Series her:

Utvidet karbonplate

Konstruksjonen av karbonplaten er et nøkkelområde i den nye Metaspeed-modellen.

I Metaspeed Sky Paris har karbonplaten blitt utvidet i forfoten som gir en enda bedre stegavvikling og mer respons i frasparket. Karbonplaten er nemlig plassert nærmere foten, som skal gi økt energiretur i steget.

Plasseringen av karbonplaten i Metaspeed Edge Paris gir en økt fremdrift i fartsretningen. Den kurvede profilen til karbonplaten går lavere i mellomsålematerialet og dermed nærmere underlaget, som vil være med på å gi økt frekvens og en raskere snert i stegavviklingen.

De nye oppgraderingene i Metaspeed Paris-serien gjør at hvert steg i skoen føles lettere og livligere. Den uanstrengte løpsfølelsen – spesielt i høy fart – gjør de nye Metaspeed-modellene til en formidabel følgesvenn på veien mot ny personlig rekord.