Coros Pace 3 er ikke bare klokken som sitter rundt håndleddet til Eliud Kipchoge. Coros Pace 3 er også en budsjettvennlig løpeklokke med høy kvalitet. 

Lite har jeg til sammenligning med Eliud Kipchoge – verken er jeg tidenes beste maratonløper eller en flittig bruker av pulsklokke. Til en forandring har jeg nå testet Coros Pace 3 som ga meg ett friskt pust i min treningshverdag.

Lettvektsklokke

Coros Pace 3 lanseres, som tidligere utgaver, som en lettvektsklokke – med en vekt på kun 30,3 gram med nylonreim. En klokkerem i silikon kan du også velge, noe som vil øke vekten til 38 gram. Farger på både klokka og reimer kan velges selv, og muligheten for å skifte bakgrunnsdesign på klokken er tilgjengelig via app.

Skjermen består av mineralglass, og har en størrelse på 1,2” med oppløsning på 240 x 240 px. Til forskjell fra tidligere utgaver gir skjermen nå mulighet for touch. Touch i samsvar med de to enkle knappene, den ene med en scrolle-funksjon, er klokken enkel å bruke.

Kontrasten på skjermen er oppdatert og nattmodus er lagt til, noe som gjør det mulig å lese skjermen i både mørke og solrike omgivelser.

Etter å ha hatt Coros Pace 3 sittende fast rundt håndleddet de siste ukene, legger jeg kun merke til den de få gangene den tas av – så lett og simpel er den.

Mer nøyaktig GPS

Coros Pace 3 er en treningsklokke som sikrer deg tilgang på et bredt og godt utvalg treningsfunksjoner. I tillegg til løping, sykling og svømming, har klokken blitt utviklet med nye aktivitetsprofiler som blant annet hiking, langrenn, ski, snowboard og terrengløp, samt både en multisport- og triatlon-funksjon.

Coros Pace 3 har støtte for både Bluetooth og Wifi, og er utstyrt med en batteritid med varighet på opptil 24 dager i smartklokke-setting, og 15 timer i flerfrekvens GPS-modus. Klokken er fremdeles sertifisert til 5 ATM som betyr at det er null problem å bruke den i dusjen eller ute på svømmetur.

Ved en oppdatert GNSS-chip vil klokka gi deg en mer nøyaktig GPS-måling, om du så skulle befinne deg i høyst ulendt terreng. Samt vil en nyaktivert brødsmuleruting gi deg mulighet til å bli navigert gjennom din egendesignet eller nedlastet rute. Dermed får du beskjed når det er på tide å svinge eller snu i forhold til et angitt punkt på kartet.

Klokken er utstyrt med smartvarsler og 4 GB intern lagring til mp3 for avspilling med trådløse ørepropper – men det er ikke mulig å streame musikk. Du har mulighet til å sette alarmer og ta i bruk tidtakere, samt bruke klokken som en kontroll for actionkameraer som GoPro og Insta360.

Full kontroll på puls og søvn

En nødvendig, oppdatert optisk pulssensor er installert i Coros Pace 3. En Wear Detection teknologi som benytter 4 fotodetektorer og langt flere LED-dioder sikrer en mer nøyaktig og sikker pulsmåling når du løper.

Sammen med den kompatible Heart Rate Monitor, som du kan kjøpe ved siden av, får du enda mer skuddsikker pulsmåling. I motsetning til andre pulsmålere, festes denne måleren på overarmen – ikke rundt brystet. Å slippe pulsbelte rundt brystet var noe jeg ikke visste at jeg likte før jeg faktisk oppdaget det. Pulsmåleren er enkel å feste og nærmest umulig å la seg irritere av.

Coros Pace 3 byr på 24/7 aktivitetssporing, hvor den måler puls, skritt, distanse, høydemeter og oksygenmetning. Den kan også estimere ditt VO2-maks nivå, samt oppgi din kondisjonsalder basert på din nåværende treningstilstand.

Ved mye aktivitet så må man ikke glemme viktigheten av god søvn. Pace 3 gir en detaljert søvnmåling, gjennom en PulseOX-sensor hvor oksygenmetningen i blodet automatisk måles gjennom natten. Klokken presenterer din søvn konkret ut ifra hvor lang tid du har oppholdt deg i hver søvnfase.

Allsidig treningsmakker

Coros Pace 3 har gitt meg nøyaktige målinger ved de ulike aktivitetene jeg har gjennomført den siste måneden; alt fra løping, langrenn, hiking, sykling og styrke. Og den er lett å bruke i samsvar med all aktivitet, om det så være å sette på pause eller gå over til neste sett eller øvelse i en styrkeøkt.

Klokken har gitt meg en mulighet til å ta et dypdykk ned i eget søvnmønster. Det har gitt meg innsikt i hvordan jeg burde forbedre nattesøvnen min og hvordan jeg bør trene deretter.

Klokken har vært hjelpsom i en vanlig hverdag da den gir meg en oversikt over antall skritt jeg har gått, min nåværende puls, hvordan jeg ligger an i forhold til ønskelig daglig aktivitetsnivå og nøyaktig aktivitetstid. Tilkoblet min smarttelefon får jeg også enkle varslinger om hva som skjer i den digitale verdenen.

Coros Pace 3 er treningsmakkeren jeg ikke visste at jeg savnet, som kan bidra til å hjelpe meg på veien mot mine løpemål.