Oppgraderingene i denne femte versjonen gjør Agility Peak til en robust og teknisk terrengsko som makser komforten og fleksibiliteten.

Agility Peak er en av Merrells mest populære terrengsko for en grunn. Modellen har vunnet den prestisjefylte ISPO-prisen først for versjon 4 og deretter på nytt med versjon 5.

Juryen trakk fram kombinasjonen av egenskapene demping, grep, lett vekt og beskyttelse som grunnen for prisen.

Mer skum, mindre vekt

Til tross for at sålestacken har gått opp med en millimeter, har skoens vekt blitt redusert med fem gram. Fem gram høres ikke så mye ut, men faktum er at den også føles lettere å løpe i – mer enn hva disse fem grammene skulle tilsi.

Oppgraderingene i materialene gjør dette til en bedre sammensatt sko enn forgjengeren, her føles alt litt mer riktig på foten, og Agility Peak 5 har alt i alt blitt en mer allsidig og bruksvennlig sko.

Den myke dempingen gjør at du fint kan bruke Agility Peak 5 på lengre turer og ultradistanser, samtidig som den fint kan tas med på hverdagsturene i variert terreng.

Bedre beskyttelse

Rock-platen som ligger inne i mellomsålen har i Agility Peak 5 fått en forbedring som gjør deg enda mer beskyttet mot spisse steiner i ulendt terreng.

Beskyttelse er det også rundt tærne, i form av et forsterkende lag, noe som kommer godt med hvis du sparker borti en rot.

Og når vi snakker om beskyttelse; Merrell Agility Peak 5 kommer også i en GoreTex-variant for deg som ønsker skoen vanntett.

Maks komfort, maks fleksibilitet

Overdelen har også fått en face lift i Agility Peak 5, og er nå forandret fra et tykkere jaquard-stoff til et tynnere mer pustende mesh-materiale som omslutter foten på en lett og komfortabel måte.

Rundt hælpartiet er det mer myk polstring som ivaretar komforten og passformen Merrell er kjent for. I forfoten er det godt med plass for tærne, uten at skoen føles for romslig av den grunn.

Det er lagt inn flex-spor i såla som legger til rette for en fleksibelt og føyelig løpsfølelse, med god bakkekontakt tross den veldempede såla.

Solid og pålitelig grep

Den robuste yttersålen i Vibram MegaGrip byr på 5 millimeter grove knaster og sørger for et skikkelig grep på alle overflater, enten det er gjørmete sti eller sleipe svaberg.

Grepet – i kombinasjon med at skoen oppleves stabil og trygg – gjør at Agility Peak er en sko du kan løpe selvsikkert i, i teknisk og kronglete terreng.

Bærekraftig bonus

I denne femte versjonen finner vi et større fokus på gjenbruk. Både lissene og flere deler i overdelen består nå av hundre prosent resirkulerte materialer.

I tillegg er skoen svært holdbar og slitesterk, som også går innunder bærekraft-segmentet. Her får du mye løpeglede i mange kilometer for den hyggelige prisen på rundt 1500 kroner.

Merrell Agility Peak 5 oppsummert

 • Vekt: 235/299 gram

 • Drop: 6 mm (31/26 mm)

 • Knaster: 5 mm

 • Pustende overdel i Engineered mesh og TPU.

 • Feste for gamasjer.
 • Ekstra beskyttelse rundt tærne.
 • Flere resirkulerte komponenter.
 • Behandlet med anti-odør for å redusere vond lukt.

 • Rock-plate for beskyttelse.
 • Flex-spor for bakkekontakt og fleksibilitet.

 • Skummet FloatPro i mellomsålen er lett, komfortabelt og holdbart.

 • Vibram MegaGrip-ytttersåle med knotter designet for pålitelig grep.