Sammen med New Balance og Runner’s World Norge er Jevi Majid klar for å spre budskapet om at kvinner og minoritetskvinner kan finne motivasjon og glede med løpesko på beina.

– For meg er løping like naturlig som å puste, som å spise, som å ta vare på barna mine. Løping er en essensiell del av hvem jeg er, og har vært en rød tråd for meg gjennom skilsmisse og andre endringer i livet, forteller Jevi.

Som løpetrener og ultraløper vet Jevi Majid hva som skal til for å gjennomføre et maraton.

Men når hun 21. april står på startstreken i London Marathon for tredje gang, har hun et tydelig budskap som motiverer henne gjennom de 42 195 meterne i den britiske hovedstaden.

Løpegruppe med minoritetskvinner

– Selv om jeg har løpt London Marathon før og kjenner løypa, så blir det helt annerledes denne gangen, sier Jevi.

Hver søndag samler Jevi en gruppe med minoritetskvinner til felles løpetrening. Samholdet og fellesskapet i løpegruppen til Jevi er noe hun tar med seg til startstreken i London.

– Målet er ikke å sette ny personlig rekord, men å gjennomføre og tenke at dette gjorde jeg for alle medkvinnene mine.

Som alenemor til tre barn kjenner Jevi også sterkt på hvor utfordrende det kan være å finne plass til løpingen i hverdagen.

Med budskapet «Run your way» ønsker New Balance å gjøre løping til noe inkluderende, oppløftende og inspirerende.

– For meg er det viktig å spre det budskapet til alle oss som også er alene med barn. For jeg vet hvor tøft det er å være de vi er, med det ansvaret vi har, forteller Jevi.

Dette er London Marathon

Den 21. april går startskuddet for den 42. utgaven av London Marathon. Helt siden det første maratonløpet ble arrangert 29. mars 1981 har London Marathon vært ett av de største maratonløpene i verden med nærmere 50.000 deltagere påmeldt i 2023.

Som en av fem Marathon Majors, trekker også løpet de største maratonløperne til startstreken hvert eneste år.

I 2024 har den legendariske Kenenisa Bekele meldt sin ankomst til London, sammen med tidligere verdensrekordholder på kvinnesiden, Brigid Kosgei.

Følg Jevi på veien mot London Marathon 21. april her hos Runner’s World Norge og på Instagram!