Da Garmin kom ut med Forerunner 405 tenkte jeg med en gang at den klokken ville ha alt man kunne ønske av funksjoner i en treningsklokke. Med innebygd GPS og visning av alt man kunne ønske seg, og mye mer, så var det vanskelig å tenke seg hva man kunne forbedre når nye modeller skulle designes.
FUNKSJONER
Som navnet tilsier (om du er vant med Garmin 305XT), så er også 910XT designet for triatlon. Derfor har den en hurtigknapp for å svitsje mellom forskjellige sporter (sykling, løping, svøming, eller annet), der du kan ha forskjelige vinduer for visning av treningsdata. Den mest velutviklede funksjonen må nok sies å være svømming, der 910 kan loggføre antall svømmetak, svømmetype (crawl, bryst, rygg, butterfly, eller annet), distanse (både med gps i åpent vann, og med bruk av akselerometer for svømming i basseng), og effektivitet. Denne funksjonen er veldi g fin å ha når man skal svømme lengre distanser, siden man fort kommer ut av tellinga om man skal svømme mer enn 200m. For trening over en time er det dog et problem at klokken ikke vil vise sekunder når man holder treninga gående i mer en 60 minutter.
ET LITE MINUS
Da forsvinner sekundene, og klokka velger å bare vise timer og minutter. Dette kan jo være kjekt om ma prøver å få tiden til å fly, men irriterende når man gjerne vil vite nøyaktig hvor lenge man har løpt. For å få sekunder må man da stoppe klokken og gå til historikk på menyfunksjonen for å se sekundene. Selv om dette bare tilsvarer 4 tastetrykk, så blir det irriterende i lengden. En annen ulempe er at man må bla gjennom kartfunksjonen om man vil komme til menyen, det er med andre ord ingen knapp som tar deg direkte mellom funksjonene. Kartfunksjonen er nok et lite høydepunkt med denne klokka, siden man nå endelig kan se hvor man har løpt mens man er ute på løpeturen. Veldig kjekt når man løper i skogen eller på nye plasser og vil finne raskeste veien hjem uten å bruke den unøyaktige og trege «finn veien hjem»-funksjonen som har vært tilgjengelig på de andre Garminklokkene. Verdt å nevne er også vibrasjonsfunksjonen, som kan gi deg varsler om at du bør ta en kikk på klokka di enten på grunn av høy eller lav puls, distanse, eller rundetid/start/stopp.
PASSFORM
910 er også annerledes utformet, hvor GPSen er bygd inn i den delvis kollosale klumpen man har rundt håndleddet, mot 405 hvor GPSen var en del av reima, noe som gav en litt dårligere passform for de med unormalt små eller store håndledd. Dette gjør at 910 sitter mye tettere på armen, og at den kan lettere tilpasses små (eller store) håndledd. Reima er akkurat som en vanlig klokke, og er veldig luftig og lett, samtidig som man får følelsen av kvalitet. Denne reima er veldig slitesterk, samtidig som den er lett å ta av og på. Den tidligere svakheten for 405 hvor reima for ryker er fikset på, så det skal mye mer stramming til for at den skal ryke denne gangen (du kan se Garmin Forerunner 910XT [til venstre] sammenlignet med Garmin Forerunner 405 [til høyre] i bildet ovenfor). Det at selve klokkehuset er relativt stort og klumpete kjennes ikke som noe problem, selv når man svømmer, hvor man prøver å være så strømlinjeformet som mulig. Dette er nok på grunn av den nye reima som lar deg justere nøyaktig hvor tett på klokka skal sitte. 910 veier også mindre enn de andre toppmodellene til Garmin Forerunner-serien (405, 410, 610 og 305). Dette er nok fordi mer av klokka har blitt byttet ut med lettere materialer, som plastikk i stedet for metall. Dette gjør derimot ikke 910 mindre holdbar, men heller det motsatte.
KONKLUSJON
910 er en meget god pulsklokke, og selv om tidligere modeller har gitt inntrykket av at vi har nådd slutten av utviklingen av pulsklokker, så har Garmin med 910 klart å ta det hele enda et steg videre med en ny og utviklet svømmefunksjon, og et ekte barometer (tidligere klokker har vært basert på GPS-funksjonen for å gi stigning og lignende). Jeg tror likevel at Garmin kan videreutvikle klokkene sine med å gi en egen meny-knapp og ved å gjøre skjermen trykk-sensitiv slik at man lettere kan ta rundetider under baneøkter.