Finn din hastighet og beveg tankene dine med nye METASPEED™ PARIS SERIES, re-designet for å levere enda lettere og raske løpeturer med mer spenst.

Pressemelding fra ASICS

ASICS er stolte over å lansere to nye modeller i flaggskipserien METASPEED™ – METASPEED™ SKY PARIS og METASPEED™ EDGE PARIS. Skoen kombinerer ASICS’ avanserte teknologier for å støtte løpere som ønsker å føle seg og prestere på sitt beste når de jakter nye personlige rekorder. 

Skoen er et resultat av en intensiv design- og testprosess, ledet av ASICS Institute of Sport Science, hvor en rekke tredjepartstestere og over hundre eliteutøvere fra hele verden har deltatt.

Resultatet er ytterligere forbedringer for METASPEED™-serien, blant annet har skoen blitt lettere og mykere med forbedret spenst. I tillegg er skoens full-lengde karbonplate oppdatert.

METASPEED™-konseptet

I 2021 var ASICS den første i bransjen til å lansere to nye fartssko samtidig, METASPEED™ SKY and METASPEED™ EDGE, spesielt designet med to distinkte løpestiler i tankene.

Teamet bak skoene – som fikk kodenavnet «C-Project» – brøt ny grunn ved å ta en menneskesentrert designtilnærming. De merket seg at de daværende konkurranseskoene på markedet favoriserte én type løper, og ønsket å hjelpe flere utøvere til å nå nye høyder ved å for første gang utvikle en sko hvor man ikke trenger å justere løpestilen for å passe skoen.

Resultatet ble at ASICS kunne gi løpere de beste skoene for å støtte sin individuelle løpestil og hjelpe dem å finne sin hastighet.

Den nye METASPEED™ SKY PARIS er skreddersydd til STRIDE-løpere, mens METASPEED™ EDGE PARIS er spesialtilpasset til dem med løpestilen CADENCE. Viktigst av alt er at de to skoene har et forbedret design sammenlignet med tidligere modeller, som hjelper å opprettholde den ideelle holdningen og fotstillingen når løperen blir sliten, slik at man sparer energi til senere i løpet.

Fra bedre til best

Nye METASPEED™ SKY PARIS og METASPEED™ EDGE PARIS er forbedret på tre nøkkelområder sammenlignet med forgjengerne.

For det første har begge skoene blitt omtrent 22 gram lettere. Denne betydelige reduksjonen gir skoene en vektløs følelse og gir løpere en lett og fjærlignende opplevelse.

Dette er delvis oppnådd ved hjelp av en kombinasjon av en ny MOTION WRAP™ UPPER 2.0, som har gjort skoenes overdel lettere og omtrent 8% mer pustende, samt introduksjonen av et nytt FF BLAST™ TURBO PLUS mellomsåle-skum.

FF BLAST™ TURBO PLUS mellomsåle-skum er både lettere, mykere og har mer spenst enn de forrige versjonene. Denne ekstra dempingen bidrar til å støtte lengre løp både under trening og konkurranse, slik at utøvere kan spare energien i bena til når det virkelig gjelder.

En annen bemerkelsesverdig forbedring i METASPEED™ SKY PARIS er utvidelsen av full-lengde karbonplaten i forfoten av skoen, som er strategisk plassert for å forbedre spensten fra skummet under toe-off.

I METASPEED™ EDGE PARIS er karbonplaten bygget opp i en ideell posisjon for kadensløpere, og er oppdatert til et minimalistisk design for bedre toe-off og lettere vekt. Forfoten er også konstruert ved hjelp av en helt ny lest, designet basert på grundig analyse fra ASICS’ utviklingsteam for å gi bedre støtte for fotbuen og en stabil plattform selv for de raskeste løpene.

ASICS’ designfilosofi

ASICS’ unike designfilosofi har vært sentral i utviklingen av METASPEED™ SKY PARIS og METASPEED™ EDGE PARIS. Den er dedikert til å skape overlegne produkter og teknologier som er godkjent av ASICS Institute of Sport Science og utøvere, slik at alle løpere kan føle seg og prestere på sitt beste.

– Sammenlignet med de forrige modellene har METASPEED™ SKY PARIS utviklet seg til å bli en lettere sko med mer spenst, noe som har gjort det mulig for meg å oppnå en ny personlig rekord, sier Vincent Kipkemoi Ngeitch, som ble nummer to i sin maratondebut under Berlin Marathon 2023.

– Den nye METASPEED™ EDGE PARIS er den raskeste og letteste versjonen så langt. Skoen har mye spenst, er responsiv, og viktigst av alt – rask. Jeg har aldri følt meg mer selvsikker i min løpestil, sier den belgiske maratonløperen Michael Somers.

Shuhei Takemura, prosjektleder for produktutviklingen av METASPEED™-serien hos ASICS, sier:

– 2024 er et enormt viktig år innen løping, og vi er stolte over å avsløre METASPEED™ SKY PARIS og METASPEED™ EDGE PARIS ved starten av sesongen. Disse nye silhuettene er resultatet av nøye arbeid fra teamet vårt ved ASICS Institute of Sport Science, som har jobbet i tett samarbeid med tredjeparts eksperter og utøvere over hele verden for å levere et nytt høydepunkt innen løpesko for merket. Vårt håp er at skoen vil hjelpe utøverne våre med å oppnå flere personlige rekorder og løpssuksesser gjennom 2024.

METASPEED™ SKY PARIS og METASPEED™ EDGE PARIS er tilgjengelig i sportsbutikker og nettbutikker fra 4. mars 2024, til en pris på 2800 NOK.

Besøk ASICS for å finne ut mer om METASPEED™ SKY PARIS og METASPEED™ EDGE PARIS og deres avanserte teknologier.