I fjor humpet Sondre Nordstad Moen rundt på krykker etter å ha operert begge hælene. Ett år senere holdt Norges raskeste maratonløper lenge følge med tetgruppen under VM-maratonet i Budapest – med Fast-R Nitro Elite fra Puma på beina.

Med sitt kompromissløse design skiller Fast-R Nitro Elite seg fra alle andre maratonsko. Den særegne konstruksjonen med EVA-skum i hælpartiet gir myk og skånsom støtdemping fra den harde asfalten i maratonløypa. Fremme i forfoten ligger det Pebax-baserte skummaterialet Nitro Elite – som er Pumas raskeste skum.

Puma Fast-R Nitro Elite

Sålehøyde: 38 mm

Dropp: 9 mm

Vekt: 194 gram

Passer til: Halv- og helmaraton, samt hurtige langturer og intervalløkter.

Den raske snerten i stegavviklingen bidrar til god flyt i steget gjennom en hel maraton og opprettholder en god løpsøkonomi.

Responsen fra karbonplaten gir en energisk løpsfølelse, som sammen med den lave vekten på 194 gram gjør Fast-R Nitro Elite til en rask sko for maraton.

Overdelen i Fast-R Nitro Elite består av et ultralett monomesh-materiale som gir en svært god passform på foten. Spesielt pløsen som er festet i overdelen gir en ekstra komfort, som kommer til sin rett på de lengste distansene som maraton.

Til tross for sin høye sålehøyde på 38 millimeter oppleves Fast-R Nitro Elite som en sko som gir god kontakt med underlaget.

Ofte kan konkurransesko som er myntet for maraton bli for voluminøse, men Fast-R Nitro Elite er en allsidig sko som også fungerer veldig godt til intervalløkter. Til og med på tartandekket gir yttersålen i lettvekts-Puma Grip en rask løpsfølelse og et godt grep i svingene.

I tillegg til å være en av de raskeste skoene for maraton, er Fast-R Nitro Elite også en ypperlig konkurransesko for kortere distanser. I oppladningen til maraton under VM i Budapest løp Sondre Nordstad Moen en rask 5 kilometer på Lier med Fast-R Nitro Elite på beina.

Da startskuddet gikk på maratondistansen i Budapest søndag morgen, var Sondre Nordstad Moen offensiv fra den aller første kilometeren. Nordstad Moen passerte halvmaraton på 1.04.46 sammen med tetgruppa, men fikk det tøft i varmen de siste seks kilometerne. Likevel løp Sondre Nordstad Moen inn til en svært respektabel 23.plass med en sluttid på 2.13.12.