Ikke la høstmørket stoppe deg fra å opprettholde kontinuiteten i løpinga. Med de reflekterende klærne og skoene i Brooks’ Run Visible-kolleksjon synes du på lang avstand.

For oss norske løpere skal det godt gjøres å komme seg gjennom vinterhalvåret uten en eneste løpetur i mørket eller skumringen. Det betyr riktignok ikke at vi trenger å kompromisse med sikkerheten av den grunn. Det mener Brooks som har utviklet kolleksjonen Run Visible – treningsklær og løpesko med et ekstra synlig design, reflekterende materialer og strategisk plasserte refleksdetaljer.

Grundig forskning til grunn

Kolleksjonen er blitt til etter studier på treningsvaner og i samråd med forskere på feltet. Man så at de fleste av oss stort sett løper på trafikkerte veier der gjennomsnittshastigheten er 50 kilometer i timen.

For å øke synligheten – og dermed sikkerheten – har Brooks benyttet materialet Scotchlite Carbon Black Stretch på grunn av dets høye refleksjonsevne og fargebestandighet.

Materialet er plassert på strategiske steder på kroppen – deler som er i bevegelse. Dette er for at andre trafikanter skal kunne se deg lettere, og ikke minst for at de skal kunne forstå at det er en løper de ser. I sin research fant nemlig Brooks ut at hjernen blir lett forvirret i dårlig lys. Når du ser et glimt av noe i mørket, sliter øynene med å forstå hva de ser.

Lyktene på bilen er utviklet for å lyse langt og særlig til høyre på veibanen. På grunn av dette bestemte Brooks seg for å plassere mange av refleksdetaljene lavt på løperens kropp, for eksempel på knærne og ankelleddet.

I tillegg har Brooks samarbeidet med fargeeksperter for å utvikle en unik, fluorescerende farge for Run Visible-kolleksjonen. Fargen synes ekstra godt i skumring og mørke, og takket være bruken av kontrastfarger blir også de delene av plagget som ikke er reflekterende mer synlige.

Takket være disse løsningene er det lettere for bilister å se og identifisere deg som en svært myk, løpende trafikant på opp mot 180 meters avstand i dårlige lysforhold.

Komplett kolleksjon

Run Visible-kolleksjonen inneholder blant annet trøyer, tights og jakker – ypperlige valg for kjølige, mørke kveldsrunder eller fuktige transportjogg-etapper i gryningen.

Et av våre favoritt-plagg er den allsidige Run Visible Covertible Jacket – en vind- og vannavvisende jakke som enkelt kan konverteres til en vest når du har fått opp varmen.

Men, mørket og kulda henger ikke nødvendigvis sammen. Mørket faller på relativit tidlig allerede i september, når temperaturene fort kan være rundt 15 grader. Derfor har Brooks også inkludert shorts, vester og t-skjorter i Run Visible-kolleksjonen.

De populære skomodellene Ghost og Glycerine finnes også i Run Visible-versjoner med refleksdetaljer og reflekterende materialer. Brooks-skoene er kjent for sin gode komfort og passform, og har kommet frem til en passform som passer mange føtter samtidig som dempingen og løpsfølelsen er lett og leken.

Med andre ord er det ingen grunn til å måtte trekke inn på mølla gjennom vinteren, men heller ingen grunn til at løpingen ikke skal være trygg når du ferdes utendørs i skumringen. Ikke la mørket stoppe deg – Run Visible!