Å reise gir oss muligheten til å utforske nye steder, smake på forskjellige kulturer og oppleve øyeblikk som vil sitte igjen som gode minner.

For en lidenskapelig løper som meg, gir reise også en unik mulighet til å utforske verden i løpeskoene. Denne gangen tok eventyret oss med på et fantastisk cruise i Middelhavet, og vi startet reisen i den sjarmerende byen Marseille.

Solnedgang malte himmelen rosa

Etter en behagelig flytur til Marseille, hadde vi en dag til å utforske byen før vi gikk om bord på Costa Diadema, et skip vi kjenner godt og som er vår favoritt blant Costa sine mange fine cruiseskip.

 

Marseille, som ligger ved Middelhavets bredder, ønsket oss velkommen med sin karakteristiske franske sjarm. Vi tilbrakte mesteparten av tiden ved småbåthavnen, hvor vi nøt en flaske champagne mens vi lot oss forføre av det pulserende maritime livet og solnedgangen som malte himmelen i nyanser av oransje og rosa.

Neste stopp var Savona, en italiensk perle langs kysten.

I Savona er det fint å løpe langs stranden så der ble det en terskeløkt, 26 minutter i behagelig anstrengene intensitet pluss oppvarming og nedjogg langs den pittoreske kystlinjen var akkurat det jeg trengte for å føle meg i live.

Roma og Korsika sto på reiseruten som et par dager med treningsfri, men vi benyttet tiden til å oppleve de historiske skattene og naturskjønnheten disse stedene har å by på. Fra antikkens Romas til Korsikas bortgjemte strender, var det flott og gå rundt å være turist.

I dag, på vår sjødag, har jeg planlagt en intens løpeøkt ombord på Costa Diadema. Med 20 minutter med raske runder rundt dekket, vil jeg utfordre mine egne grenser mens jeg nyter den endeløse blå himmelen og Middelhavet som langsomt glir forbi.

Reiselyst og løpeglede

I Palma og Barcelona, planlegger vi å gå elller løpe rolig langs de vakre strandpromenadene som disse byene er kjent for.

Å la føttene følge rytmen til bølgene mens vi utforsker de fantastiske kystlinjene vil være en unik opplevelse som vil berike vårt eventyr.

Etter å ha besøkt Palma, Barcelona og en siste dag i Marseille, vil vi avslutte vårt cruiseeventyr med en togtur til Cannes og Nice. På vei til disse vakre byene langs den franske rivieraen vil vi bære med oss de minnene vi har skapt underveis.

Å kombinere reiselyst og løpeglede er en opplevelse som alltid gir meg en dypere forståelse av verden og meg selv.

Middelhavet har vært vår følgesvenn på denne reisen, og vi har oppdaget at det ikke bare er en kilde til vakre landskap, men også et utmerket sted for å utforske løpesporet i verden.

Så, om du er en lidenskapelig løper eller bare ute etter eventyr, kan et cruise i Middelhavet være den perfekte reisen for deg.

Her kan du kombinere avslapning, sightseeing og løping mens du opplever noen av Europas mest spennende destinasjoner.

Vi gleder oss til å se hvor våre løpesko tar oss videre, og hvilke nye steder vi kan utforske på våre fremtidige eventyr.

For flere bilder, reiser og løpsopplevelser, følg meg gjerne på Instagram

Stig Sjølstad