For noen fantastiske uker på «hytta» – først familie, deretter alenetid, før en treningsuke med Hell Ultraløperklubb stod for tur! Gran Canaria er mye mer enn bare charter, så hvis du vurderer en løpeferie i vinterhalvåret – ta en titt på disse bildene!

Julen på Gran Canaria 2023 ble en uforglemmelig opplevelse for meg og familien. Vi tilbragte julaften sammen med mine foreldre på takterrassen vår i Arguineguin med ribbe, grillspyd og pizza!

Hele julen var bare kos og trivsel, bursdag, voksenfeiring (konfirmasjon), 50 års bryllupsdag og samling på nyttårsaften så fikk vi fyllt opp selskapskvoten denne julen også.

Men det var ikke bare fest, vi fikk løpt, badet og hvilt oss godt.

Den 7. januar reiste samboer og barna hjem. Ettersom vi i Hell Ultraløperklubb skulle samles på øya 21.–28. januar og jeg ikke er så glad i reising, så «ofret» jeg meg og ble like godt igjen. Jeg trives jo godt i midt eget selskap, to uker alenetid er bare helt herlig.

Teknikktrening ved bassenget.

Hell Ultraløperklubb

I 2018 ble Hell Ultraløperklubb stiftet, og selv om jeg ikke anser meg selv som ultraløper så har jeg har vært med klubben hele veien og jeg løper et par ultraløp i året.

Det beste med ultraløperne er at de lever slik som meg, vi har en god BMI og fettlagrene våre er alltid beredt for en langtur.

Det er få som bryr seg om hvor fort du løp ultraløpet, om du brukte 7 eller 11 timer på å fullføre kan være det samme. Det er bare å fullføre, så er det kjempebra.

Ulempen med ultraløp er at løpene er så forbanna lange …

Løpeferie

For meg så var denne turen mest ferie, krydret med løping med likesinnede.

Derfor får du heller ikke noen detaljert treningsrapport denne gang, jeg løp en tur hver morgen og ikke noe mer enn det. Totalt logget jeg 90 km og 2000 høydemeter, minst av alle skadefrie løpere som deltok på samlingen.

Dag 1

21. januar ankommer gjengen fra Hell øya. Noen drar rett ut på løpetur mens andre ble med meg og tester ut sangria i bassengbaren.

Vi samles på kvelden og får en veldig gøy kveld, med høy tjas og fjas-faktor.

Dag 2–7

Hver dag delte vi oss opp i ulike grupper og alle fikk flotte løpeopplevelser hver dag.

Se bildene og bli inspirert.

Ida J. Steiro løp mer enn 300km i løpet av uken, her er hun på vei ned mot El Hornillo nord på øya.
Foto: Robert William Dall Frøseth.

Løping opp og ned sanddynene er skånsomt og litt morsomt.
Foto: Lars Erik Gylland

Det var alt for denne gang. Vi snakkes!

DREAM IT – WISH IT –  DO IT