Jeg løper alltid med et stort glis


Jeg er en godt samboende tobarnsfar og løpeglad 40-åring som reiser mye, veldig mye, enten for å delta på løp og nyte livet eller kun for å nyte livet og løpe mye.

Jeg løper alltid med ett stort glis og for meg så er en god løpeopplevelse mye viktigere enn hva klokken viser ved målstreken.
En god løpsopplevelse er mye glede, smil, liv og leven i og langs løypa.

Jeg elsker å løpe i terrenget, vel å merke på gode sykkelstier og grusveier, men jeg er ingen fjellgeit og antagelig RW-blogger Abelone Lyng sin rake motsetning, jeg hater røtter, kratt, myr, insekter og synes de fleste ville dyr er litt skumle.
Så vet du av ett lettløpt terrengløp, med liv og røre, gi meg et tips da vel.

Litt om meg
Klubb: Hell Ultraløperklubb
Instagram: Nardoramp
Strava: Stig Sjølstad

Maraton: 4
Fjellmaraton: 1
Ultra: 2

Personlige rekorder
Maraton: 3:17 (Amsterdam Maraton 2018)
21 km: 1:31 (Amsterdam Maraton 2018)
10 km: 41 min (Amsterdam Maraton 2018)
5 km: 18:21 (Nybrottkarusellen 2019)
3 km: 10:27 (Nyttårsstevne 2019)

Større løp jeg har deltatt på det siste året

UltraBirken 60 km – juni 2019
For en fantastisk naturopplevelse, i alle fall de første 35 km.
Jeg løper rolig hele veien, rekker også å svare en jobbmail å ta ett par telefoner. De siste 25 km så er jeg psykisk sliten, jeg må motivere meg selv for å løpe, men hele løpet er en magisk opplevelse.

Ecotrail Oslo 50k – mai 2019
Min første Ultra.
Nok en gang har jeg glemt å gjøre research, noen fortalte meg at hele løpet går på gode sykkelstier, så jeg meldte meg på og møtte opp med mine Saucony Kinvara 9.
Deler av løpet føler jeg meg som bambi på isen der jeg prøver å holde balansen på de våte stiene. De siste 10 km er drit tunge, og på Aker Brygge som må jeg virkelig jobbe med meg selv for å ikke å stoppe på Pappabuene, heldigvis klarer jeg å løpe det siste stykket til Salt og får servert min velfortjente pils.

Trans GranCanaria 42 km – feb 2019
Mitt tyngste løp noensinne, utrolig mye nedoverløping de første 20 km, noe jeg ikke hadde øvd på, så lårmusklene ble helt knust, etter det så var det ett helvete og løpe.
Ett fantastisk flott arrangement med mange forskjellige distanser, anbefales virkelig!

Amsterdam Marathon sept 18
Jeg hadde planlagt å ta det med ro å komme i mål på rundt 3t:30min, i den farten så kan jeg kose meg igjennom løypen, vinke til publikum å stoppe for å kysse kjæresten min som alltid er med å heier på.

Jeg havnet i startfeltet like bak de beste og prøvde så godt jeg kunne og holde den farten. Det hjalp nok ikke på med sightseeing og vinkos kvelden før, ei heller at jeg aldri hadde trent på å løpe 4:15min/km fart, men jeg ville se hvor lenge det holdt, og det holdt i 30 km, så var det stopp, de siste 12 var grusomme og jeg kavet meg i mål på 3:17.
Løypa til Amsterdam Marathon skuffet meg, det var få attraksjoner langs løypa og lite publikum. Men et svært godt arrangert løp, mange drikkestasjoner og Amsterdam er nydelig by selv om løypa var litt kjedelig.

Trondheim Maraton – sept 18 (3:45)
Trondheim Maraton har en fin profil der store deler av løpet er langs fjorden og nidelven, løpet går over 4 runder, det er ikke Berlin, men det er fin stevning rundt løypa. Hele løpet tok jeg i sone 1, en skikkelig kosetur.

HØSTENS LØP

Lidingöloppet – Verdens største terrengløp

Hell Ultraløperklubb ble stiftet i 2018, jeg liker konseptet med å løpe rolig og langt uten fokus på klokken, så jeg bestemte meg for å prøve ut ultraløping i løpet av 2019.
Startet forsiktig med Ecotrail 50k, som er bare en forlenget maraton og noen uker senere så fullførte jeg UltraBirken 60 som også er nokså lettløpt.

Jeg likte begge de løpene godt, men savnet liv å røre, slik man opplever på maraton.

På jakt etter store lettløpte terrengløp så oppdaget jeg Lidingöloppet, verdens største terrengløp, så var det ikke noe tvil, siste helgen i september så reiser vi til Skandinavias vakreste by, Stockholm.

På Lidingöloppet så kan man velge og vrake på ulike distanser, mitt mål er å ta Lidingöloppet 55!
Da løper jeg alle de tre største løpene på Lidingö, 15 og 30 km på lørdag og rosa sløyfe 10 km på søndag.

Ultravasan 90
Før jeg får kose meg med verdens største terrengløp, så får jeg virkelig testet kroppen min på en annen klassiker, 17 august så får jeg bryne meg på Ultravasan. Jeg vet ikke hva som uroer meg mest, om det er at løpet er 90 km eller at det starter klokken 05:00 og rekker jeg å drikke kaffe før løpet?

Parkrun 5 km hver lørdag
Hver lørdag så arrangeres det 5km parkrun, jeg deltar så ofte jeg kan og da løper jeg gjerne i lag med kjæresten min og vår sønn Mario på 12 år.

– Stig Sjølstad –

Siste utgave av Runner’s World

  • Petter Engdahl om kombinasjonen langrenn og skyrunning.
  • En av Norges mest meritterte motbakkeløpere, Karoline Kyte, gir deg sine bakketips.
  • Jakten på bærekraftige løpesko – vi har vurdert 11 skomerker.
  • Utstyrsnytt til høstløpinga.
  • Bli med på innsiden av etiopisk løpekultur
  • Norge på tvers: Ekspedisjonen for alle (som ikke heter Simen Holvik).
  • Effektiv (styrke)trening for travle typer – som faktisk fungerer.
  • Askild Vatnbakk Larsen gir deg de beste tipsene for å holde deg skadefri og etablerer rutiner som varer.
  • Kostholdstips og oppskrifter fra henholdsvis Silje Fjørtoft og Ida Bergsløkken.
  • Abelone Lyng om hvor mye hjernen har å si for løpinga vår.

Bli abonnent

Ukategorisert